directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 10:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Badalona es proclama Capital Cultural Catalana del 2010

Durant tot l’any de la seva capitalitat Badalona desenvoluparà un ampli programa d’actes per a mostrar la seva potència cultural

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ciutat de Badalona, que amb 217.000 habitants és el tercer municipi amb més població de Catalunya va celebrar ahir dissabte l'acte d’obertura de la seva Capital de la Cultura Catalana 2010, setena capitalitat cultural de l’àmbit lingüístic català després de Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009 i abans no sigui el torn d’Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra) 2011. L'acte va tenir lloc a les 19h del vespre al Teatre Zorrilla i va donar pas a un posterior concert gratuït de Marc Parrot d'homenatge als 50 anys de la Nova Cançó al Pavelló de la Plana. Durant tot l’any de la seva capitalitat cultural Badalona desenvoluparà un ampli programa d’actes per a mostrar la seva potència cultural.

Comparteix
   

El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011.

Pel que fa a l'edició d'enguany, Badalona va ser elegida Capital de la Cultura Catalana 2010 per un jurat constituït per Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears; Anna M. Geli, rectora de la Universitat de Girona; Antoni Giró, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya; Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili; Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra; David Serrat, anterior rector de la Universitat de Vic; Francisco Toledo, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, i Joan Viñas, rector de la Universitat de Lleida.

Durant tot l’any de la seva capitalitat cultural Badalona desenvoluparà un ampli programa d’actes per a mostrar la seva potència cultural. Trimestralment s’editarà una agenda informativa, en la qual estarà reflectida, dia a dia, tota l’oferta de la capitalitat cultural.


La Capital Cultural Catalana
Les capitals culturals varen néixer a Europa. Atenes (Grècia), el 1985, fou designada com a Capital Europea de la Cultura, primera capitalitat cultural de la història. Amb el pas dels anys, diversos països i zones del món han creat les seves pròpies capitals culturals. En el cas català, la Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.