directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra critica l'actitud 'poc valenta' del Govern a Madrid

Simó explica que 'és absurd, pèssim, inconvenient, inútil i inoportú mantenir-se dins de l'Estat espanyol' i considera que Catalunya pateix una 'asfixia premeditada'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha descrit l'abstenció del Govern al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) com un actitud 'poc valenta i absolutament incoherent'. Simó ha recordat que l'oposició de la Generalitat havia utilitzat els mateixos arguments que la 'Junta de Andalucía' per denunciar la proposta de distribució del dèficit que havia fet l'Estat, però el govern andalús va ser l'únic que va va votar en contra. Pels republicans, els resultats del CPFF d'aquest dimarts tornen a demostrar que el Principat viu una 'asfixia premeditada' per part de l'Estat i que la pertinença de Catalunya a Espanya 'és absurda, inconvenient i pèssima' pels interessos dels catalans.

Comparteix
   


Etiquetes
La portaveu del grup d'Esquerra Republicana al Parlament no ha entés la postura del Govern al Consell de Política Fiscal i Financera. Per Anna Simó, amb una situació de majoria absoluta del PP al CPFF i després d'haver estat venent durant dies 'arguments en la línia de no acceptar el que diu Madrid' respecte del compliment del sostre de dèficit, una abstenció com la que va fer Catalunya 'que no canvia per res el resultat final dels acords, és una actitud molt poc valenta i molt poc coherent amb el que s'ha anat dient'. 'És una actitud tova', ha afegit Simó. 

La republicana ha carregat també contra el govern espanyol per no tenir en compte les propostes que havia estat fent el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per flexibilitzar el dèficit català. 'És absurd, pèssim, inconvenient, inútil i inoportú mantenir-se dins de l'Estat espanyol', ha considerat Simó, que ha explicat que Espanya 'és un estat que s'ha sobredotat en funcionaris en competències que ja no té, i que el propi Rajoy va donar lliçons de duplicitat i excessos'. 

'És lamentable', ha valorat, tot afegint que no comprèn com l'Estat menysprea les propostes de Catalunya 'quan ells encara no han pagat el que ens deuen'. Aquesta és la prova, per ERC, de que a Catalunya 'continuem amb aquesta asfixia premeditada, aquest pacte de la fam de Ramón Trias Fargas'. 

En aquest sentit, Simó ha volgut remarcar la 'necessitat' que les forces catalanes i catalanistes uneixin esforços tant en la tramitació de la llei d'estabilitat pressupostària que s'està tramitant al Parlament com en la que impulsarà el govern espanyol i haurà de debatre's al Congrés. 

És per això que Simó ha demanat que a l'hora de tramitar la llei espanyola cal 'fer esmenes pactades entre tots els diputats catalans'. 'Hem de pactar-les entre tots. No s'hi val contextualitzar, a buscar una abstenció cadascú pel seu compte. El que dóna força a un país és que tots puguem asseure i treballar esmenes conjuntes independentment del partit de cada diputat', ha sentenciat. Simó, a més, ha estès la mà a CiU per pactar amb ERC la llei catalana d'estabilitat pressupostària, donat que els republicans consideren que els arguments de major flexibilització que ha estat donant el Govern aquests darrers dies són coincidents amb els que ERC va fer servir per fer la seva proposta alternativa en el debat a la totalitat d'aquesta llei.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de març de 2012, 13.12 h

Un cop més és una mostra de baixada de pantalons davant del PP. La blanor que demostra CiU davant el PP és pròpia d'aquell que vol fer-li la pilota al cap. No fos cas que es molestin i no els concedeixin el famós pacte fiscal (Que encara no sé en què consisteix).
Malauradament, crec que no podem esperar molt més del govern que tenim a Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de març de 2012, 10.12 h

Poc valenta dieu ???. Covarda diria jo. Quan aprendreu a dir les paraules correctes per a cada circumstància ???. Mireu jo he estat fidel des de que se m'ha permès votar, als vostres postulats i abans d'això, per sentiment el qual van inculcar-me els meus pares. Però ja en començo a estar tip de la vostra tova oposició i fins i tot suport a l'enemic. Quan arribareu a comprendre que, en analogia a la mitologia grega Catalunya som la Troia per als ecspanols ???. Si la Troia, i el famós cav... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
8 de març de 2012, 10.05 h

Es pot dir més alt però no més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.