directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Unnim deixa de ser catalana

El Banc d'Espanya adjudica Unnim al BBVA en un capítol més del desmantellament del sistema financer català

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Banc d'Espanya ha adjudicat finalment Unnim al BBVA, segons ha informat aquest dimecres a la tarda el regulador, i ha descartat vendre l'entitat catalana als altres competidors: el Banc Santander, el Banc Popular i Ibercaja. El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) assumirà els 953 de pèrdues de l'operació a través del Fons de Garantia de Dipòsits (FDG). El FDG concedirà a Unnim Banc un esquema de protecció d'actius per la que assumirà el 80% de les pèrdues de la seva cartera d'actius durant un termini de deu anys, un cop absorbides les provisions. Unnim està administrada pel FROB des de el 29 de septiembre de 2011, quan l'Estat va nacionalitzar l'entitat catalana.

Comparteix
   


Etiquetes
La injecció de capital que cobrirà els 953 milions del FROB estarà finançada per les entitats financeres espanyoles a través del Fons de Garantia de Dipòsits i que per tant tindrà un efecte nul en els comptes de l'Estat. A més d'aquesta injecció, el Banc d'Espanya, a l'igual que va fer amb el Banc Sabadell amb l'operació de la CAM, ha dissenyat un esquema de protecció d'actius. 

Aquesta mesura de protecció d'actius suposa que el FGD assumeixi el 80% de les pèrdues derivades de la cartera d'actius predeterminada durant els pròxims deu anys. La cartera d'aquests actius esta formada pels actius immobiliaris adjudicats aquests últims anys, tant habitatges acabats, en construcció, solars urbanitzables i solars sense qualificació. 

En el cas d'Unnim, els actius immobiliaris adjudicats fins el setembre del 2011 suposaven una cartera de poc més de 2.100 milions d'euros, dels quals uns 900 milions són per cobrir solars. La taxa de morositat del grup el tercer trimestre del 2011 era del 10,54% mentre que la morositat de la cartera immobiliària arribava fins gairebé el 39%. 

L'adquisició d'Unnim per part del BBVA estarà a partir d'ara sotmès a la decisió de les autoritats de competència de la Unió Europea que s'hauran de pronunciar els pròxims mesos. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
8 de març de 2012, 16.48 h

#10 Noi estàs molt rabiós. Dintre de 200 anys segons els millors experts llingüistes internacionals, només es parlará al món l'anglès, el xinès, el castellà i l'arab. No se de quines mieres al futur tan amplies em parles, pero sería millor que el català anés de la mà del castellà i a bones, si no l'únic que fareu els nazional-catalanistes, es perjudicar molt mes a la llengua catalana que tant voleu imposar a base de monolingüisme impositor i retrograda curt de mires.
HE DIT...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 de març de 2012, 16.43 h

#9 Jordi, a galeras a remar, no te queda otra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de març de 2012, 16.41 h

#7 Ferran fill, estic totalment d'acord amb tú, i t'escric en català, perque vegis, i t'agraiexo que no m'hagis fet un lleig per escriure en aquesta llengua que precisament no es la meua, pero que em sento ben orgullós de tenir-la meua tambié, amb tot el sentit comú del mòn i tota la voluntat culturitzadora que hi puga haver. ESTIC D'ACORD TOTS EUROPEUS I EN PAU, SI AIXÓ BENEFICIA ALS CIUTADANS, QUE ESTIC CONVENÇUT DE QUE SI, ENDEVANT.

Salut Ferran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Palamós
8 de març de 2012, 16.20 h

Engega-ho tot a dida i començem a recòrrer l'ùnic camí que ens portarà a l'independència ! Dissabte 10 de març. Palau Sant Jordi . Fora partits i polítics covards, traidors, ganduls i antipatriotes !!! Visca el moviment independentista surgit de la societat civil !! No tenim perquè patir 32 anys més sota el jou asquerós i lladre de l'Estat espanyol amb el vist i plau dels nostres polítics !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
8 de març de 2012, 16.20 h

Per lo menos al BBVA, els diners els tindrem segurs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de març de 2012, 15.59 h

#9 NO! Evidentment, NO!!
#4 Els diners ni a Unnim, ni al BBVA, ni a cap banc no radicat a Catalunya!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
8 de març de 2012, 13.59 h

#10 tens tota la raó, però no cal que et cansis. Al país d'ell (al menys el país lingüístic i ideològic) tenen un refrany que s'escau a la situació: "el mejor desprecio es no hacer aprecio" Si ningú li respon res ni li clica cap vot, potser es cansi i es dedica a armar discòrdies "al seu país". Al nostre fa PENA i LLÀSTIMA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
8 de març de 2012, 12.28 h

#8 mmmmmmm...... com tu....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
xavier fletxa sabadell
8 de març de 2012, 12.18 h

Molt males notícies, adéu al sistema català. Puta espanya...
SIMULADOR :

Animat a participar d'un simulador de política genial! EREPUBLIK s'anomena! Trobareu formacions politiques, milicies, simuladors bèlics, econòmics, socials, eleccions... moltissimes coses! i si, també un mòdul periodístic!

uniu-vos a http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

us ho recomano!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Rocacorba fletxa Girona /Cat/
8 de març de 2012, 10.54 h

Aquest xicot de Falset, ens diu que parlem "des de en nacionalisme català ". Es veritat, tanta com que ell parla des de el nacionalisme espanyol. I ell parla de subvencions a la web. saps de que parles : començem per la fundació Francisco Fraco, curses de braus, i tantes i tantes fundacions franquistes o hereves del franquisme, que no serveixen absolutament per a res.parlem de nacionalisme espanyol, tant que els nostres esportistes no es poden negar per llei, a jugar amb la rojigualda, a C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.