directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas apel·la a la il·lusió com a motor del canvi en el seu primer míting com a candidat a president

El líder de Ciu ha instat l'electorat a ajudar-lo a 'jubilar el tripartit' per a que 'el tripartit no jubile Catalunya'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Artur Mas ha reivindicat aquest matí, en el que ha estat el seu primer míting com a candidat a la presidència de la Generalitat per CiU, la il·lusió com a actitud per assolir l'objectiu perseguit: el canvi de govern. A la festa, celebrada al pavelló de la Vall d'Hebrón i participada per les intervencions de Jordi Pujol i Josep Antoni Duran Lleida, Mas ha elaborat un discurs dirigit a calar al més fons de la sensibilitat de les gairebé 4.000 persones assistents i ha fet referència a un país millor i un país més lliure com a doble compromís assumit. Tal compromís, ha dit, s'emmarca dins un context en el qual 'tenim tota la profunditat de l'horitzó perquè els nostres somnis i els nostres anhels es facin realitat'. Així llavors, ha instat l'electorat a ajudar-lo 'a jubilar el tripartit', perquè en cas contrari, 'el tripartit jubilarà Catalunya'.
mas, proclamació candidatura presidència
Comparteix
   

En un missatge fortament integrador, Mas ha assegurat que 'si volem una gran majoria a les eleccions, hem de traspassar les fronteres de CiU, hem de parlar per a tot el país'. En aquest sentit, ha assegurat que el proper govern serà el govern 'de la millor gent, de la més entusiasta i de la més preparada, encara que no sigui gent de CiU' ha sentenciat deixant oberta la possibilitat de coalicions amb independents o altres forces polítiques.

Mas ha recordat la proclamació de la seva primera candidatura a la presidència de la Generalitat pel gener del 2002 en el mateix pavelló de l'encontre. D'ençà, ha recordat, 'l'estomac s'ha fet més resistent i ens hem acostumat a menjar gripaus i a pair-los bé'. Tot i això, ha assegurat que la il·lusió viscuda arran aquella primera experiència i que proclama el lema de la campanya actual -'començar il·lusiona'- segueix sent la mateixa en la que és la seva tercera candidatura a president. En aquest sentit, ha afirmat que al llarg d'aquest vuit anys ha estat veient aquesta il·lusió en els ulls de molta gent del nostre país: 'l'he vista en militants i en aquells que s'apuntaven per primera vegada en conseqüència de tripartits fracassats, persones que invertien il·lusió inclús quan CiU no estava de moda'. Il·lusió que al llarg de tot el discurs ha marcat com el punt clau per assolir l'objectiu marcat: el canvi de govern.

Pel que fa a les eines que CiU té a la butxaca en cas d'aconseguir presidir la Generalitat, Mas ha citat Einstein i ha considerat que 'la posició més elevada a la que pot arribar una persona no és a governar, sinó a servir' i s'ha marcat el compromís que aspirarà 'a servir i no a manar' en cas d'esdevenir president. 'Si no ho faig, us demano que m'estireu les orelles i em planteu cara', ha afirmat.

Per cloure el seu discurs, Mas ha repetit una consigna que ja va adoptar pel març del 2009, on apuntava que 'si Catalunya suma, Catalunya pot', amb la qual s'ha referit a una suma de valors perduts en la Catalunya present, com ara 'el poder de creure en nosaltres' que van demostrar els catalans en la batalla de 1714, on la nació catalana va ser despullada de drets i institucions pròpies i tot i així 'va ser capaç d'aixecar-se'.

Pujol i Duran Lleida també hi creuen en el canvi
En les respectives intervencions, Jordi Pujol i Josep Antoni Duran Lleida han fet notar al públic assistent que també hi creuen en el canvi proposat per CiU de cara les properes eleccions de la tardor. Pujol ha manifestat que Catalunya viu uns temps difícils, en els quals hi és present el desànim social. Per tant, ha afirmat, 'no es pot posar al capdavant del govern gent amb poca categoria que faci política d'aparador' i per això s'ha mostrat convençut que Artur Mas està plenament capacitat per assumir el canvi 'que convé al país'. Tot i això, Pujol ha insistit en l'esforç que requereix assolir tal fita, perquè 'fins i tot quan el temps es propici, si no es vincla l'esquena per collir, la collita es perd'.

Per la seva banda, Duran Lleida també s'ha reiterat en el fet que des de CiU són conscients 'de que res serà fàcil' i ha manifestat que 'no només cal proclamar la necessitat de canvi, sinó fer-lo possible'. Per això, ha assenyalat la seva formació i el seu candidat Artur Mas com a única alternativa per tal de rellevar l'actual govern del tripartit. 'No ho és el PPC, ni ho son els nous partits que ja es barallen abans de començar', ha dit fent referència a l'abandonament de la junta directiva de Reagrupament del que fins ara ha estat el seu líder, Joan Carretero i tretze membres més de la formació.

Duran Lleida ha puntualitzat també que 'el socialisme d'avui no convé' tot incloent dins d'un mateix sac el govern espanyol i l'actual govern català, perquè 'això son més impostos, baixada de pensions i llei de dependència' i ha aprofitat l'avinentesa per demanar al president de l'Estat espanyol 'més serietat i menys improvisació' a l'hora de tractar els temes esmentats.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
1 de febrer de 2010, 19.23 h

Más en un ILUSIONISTA sátrapa, inquieto y nervioso, sabe que yes la última ocasión, que tiene y aún que diga, las encuestas le son favorables, al final mandan otros, lo suyo son las pantomimas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
31 de gener de 2010, 20.21 h

Ep!...i no us penseu, que tenir un President que no necessiti "xuletes" per omplir llibres de visites ni necessitar traductor per anar a Andorra la Vella, Paris, Londres o New York, comparat amb el que teni ara és un pas enorme!.Només aixó, ja omple de satisfacció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
31 de gener de 2010, 19.29 h

Ja es veu la llum al final del tunel tripartit P$OEmontillista. Aviat deixarem d'avergonyirnos de tenir un govern d'analfabets funcionals, inùtils i trepes. Tindrem un Govern que governará democràticament fent honor als resultats electorals, i no a tripijocs de despatx dels perdedors que impossen a la ciutadania antidemocràticament indessitjats Montillas, un Govern amb els millors, per treure la Nació catalana del forat a on ens ha fotut el tripartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
31 de gener de 2010, 18.45 h

Ui sí,com il.lusiona el regionalisme de segona,especialment a la mafia convergent que tant troba a faltar la mamella i el poder governar Catalunya com el seu "cortijo" on ells seran els sinyorets i faran tantes coses per fer avançar el país com van fer en tots els anys que varen governar amb majories i majories absolutes,o seaaaaa.Res més que omplir-se les butxaques i les dels seus amiguets.Quants il.lusoris picaran?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.