directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El PSC ofereix diàleg al sector del cinema però alerta que no 'retrocediran' com va fer CiU

El mateix dia que 69 sales del país tanquen com a protesta per la llei del Govern

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la seva formació està disposada a dialogar amb els empresaris del cinema que aquest dilluns tanquen (vegeu  mapa) les seves sales en un acte de protesta per la Llei del cinema, que preveu que la meitat de les pel·lícules que s'exhibeixen a Catalunya siguin en català. Iceta, però, ha avisat que no estan disposats a fer 'el que es va fer en altres ocasions', 'sempre amb el nom de Catalunya a la boca, però sempre retrocedint a l'hora de la veritat davant dels problemes'. Iceta ha fet aquestes declaracions en referència a CiU i als intents que va fer el Govern de Jordi Pujol per introduir el català als cinemes.
miquel iceta, psc, socialistes
Comparteix
   

Després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, Iceta ha titllat 'd'inacceptable' l'actual presència del català als cinemes, que ha xifrat en un 3%, i creu que cal 'avançar significativament' per millorar la seva presència. 'Sempre estem disposats a escoltar altres propostes', ha dit, 'però no a renunciar a aquest objectiu'.

Iceta ha dit que 'si algú demostra que hi ha mecanismes que eixamplen la presència del català i que són millors que els planteja la llei', estan disposats a escoltar-ho, però també ha deixat clara la fermesa del Govern a l'hora de tirar endavant la llei: 'no estem disposats a fer el que es fa ver en altres ocasions, sempre amb el nom de Catalunya a la boca, però sempre retrocedint a l'hora de la veritat davant dels problemes, això no ho farem'.

El dirigent socialista creu que aquest dilluns hi ha els motius 'de sempre' per anar al cinema: 'crec que el cinema, com tota activitat de creació cultural, requereix d'un suport, que és el dels consumidors de cultura que no deixem de fer-ho cap dia'. Sobre el fet que hi hagi socis del PSC al Govern que estiguin incentivament d'anar al cinema en contra de l'acte de protesta, Iceta s'ha limitat a dir que 'si avui hi ha menys oferta, que hi hagi gent que promou més demanda està bé'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
2 de febrer de 2010, 17.23 h

Sóc separatista de raça i de convicció, per tant podeu suposar que no sóc ni convergent, ni sociata i menys pepero. Aclarit això puc dir i afirmar que, si mai se'm poses la disjuntiva d'haver de votar un dels dos partits, excepte PP que és verinós, mai ho faria per convergència. Dels sociates sé què puc esperar-ne, dels convergents, mai hom no sap per quina banda et poden clavar la punyalada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Toni fletxa Barcelona
2 de febrer de 2010, 13.50 h

Aviam si és cert!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
2 de febrer de 2010, 08.13 h

Fins i tot els sucursalistes del psc-psoe fan un paper més digne que els regionalistes de segona de Ciu.Els regionalites convergents i unionistes a ejpaña són el frau més gran que pateix Catalunya desde l´inici de la minidemocràcia.Quin fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.