directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ple sobre l'Estatut al TC continua en llista d'espera

La clau de la volta segueix en mans del membre progressista Manuel Aragón i del conservador Guillermo Jiménez

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), Maria Emília Casas, continua sense convocar el ple on es podria posar punt i final als tres anys i mig de deliberacions sobre l'Estatut de Catalunya. Segons apunten fonts del TC, Casas no ha introduït cap sessió plenària a l'agenda d'aquesta setmana, en què els magistrats continuen reunint-se en grups reduïts per provar d'acostar posicions en elements essencials del text. La clau de volta continua en mans dels magistrats Manuel Aragón, membre díscol del sector progressista, i el vicepresident del TC, Guillermo Jiménez, del sector conservador.
estatut autonomia
Comparteix
   

Sense data ni previsió. Els membres del TC han deixat enrere les setmanes de Nadal i cap d'any, quan van intensificar les tasques i semblava que s'accelerava la resolució, i mantenen l'enroc que es perpetua des de l'inici del procés i la recusació del progressista Pablo Pérez Tremps. Amb l'empat sobre la taula, la presidenta del TC es nega a fer servir el seu vot de qualitat i els magistrats conservadors es neguen a avalar el dictamen de la ponent Elisa Pérez-Vera.

Mentrestant els jutges mantenen el model de discussió que es va posar en marxa abans de cap d'any, i es reuneixen en grups reduïts de dos o tres jutges per provar d'acostar posicions en aspectes concrets del text. El model havia de permetre ampliar després aquests hipotètics acords a la resta dels membres del TC, però de moment no ha transcendit que s'hagin fet passos endavant.

Dues setmanes enrere, directe!cat ja va informar al voltant d'aquesta pròrroga en la convocatòria del ple que podria posar punt i final a tres anys i mig de deliberacions. La clau de la volta la continuen tenint el magistrat progressista Manuel Aragón, que s'ha alineat amb les postures conservadores en qüestions fonamentals del text, i el vicepresident del TC Guillermo Jiménez, que tot i que consta al sector conservador (va ser nomenat a proposta del PP), podria veure amb bons ulls una sentència que conjugués els postulats de les dues parts.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
2 de febrer de 2010, 17.29 h

Si us he de dir la veritat, espanyols de merda, aquest estatut us el podeu posar allà per on defequeu. Ara, ni el volem. Ja podeu anar tots els del poder (???)judicial a fer punyetes, nazis de merda !!!! És que ens preneu per idiotes ??? O és que us penseu que nosaltres ho som com vosaltres ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
2 de febrer de 2010, 08.24 h

La sentència que se la fotin al cul.El que cal és unitat entre els independentistes i fotre el camp millor d´aquesta merda d´estat que anomenen españa com més aviat millor.Tenir un estat popi mo és cap ideologia és una necessitat prioritaria de primer ordre, o tens estat propi que et defensa o tens l´estat d´altre que et va en contra en tot.Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.