directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Es prohibirà la venda de termòmetres de mercuri a partir del 2009

La llei l'ha aprovat el Parlament Europeu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ni manòmetres, baròmetres, esfigmomanòmetres ni termòmetres. Una directiva de la Unió Europea aprovada pel Parlament Europeu ha aprovat que a partir del 2009 no es comercialitzaran aparells de mesura que continguin mercuri. L'alta contaminació del material i la salud de les persones ha portat a la Unió a aprovar aquesta mesura.
termometre temperatura calor estiu
Termòmetre

Comparteix
   


Etiquetes
Ni manòmetres, baròmetres, esfigmomanòmetres ni termòmetres. Una directiva de la Unió Europea aprovada pel Parlament Europeu ha aprovat que a partir del 2009 no es comercialitzaran aparells de mesura que continguin mercuri. L'alta contaminació del material i la salut de les persones ha portat a la Unió a aprovar aquesta mesura.

A qui no se li ha petat algun cop un termòmetre de mercuri? Primer de tot, els vidres minúsculs que se'n deriven de la trencadissa ja són un greu perill, però res més lluny que el mercuri escampat pel terra. Aquelles boletes de massa que recorden al dolent de la pel•lícula de Terminator II, el mercuri, són del tot tòxiques i perilloses. Per aquesta raó, afegint-hi que els termòmetres sovint s'usen amb nenes i nens, el Parlament Europeu ha aprovat avui una directiva que prohibeix l'ús del mercuri en termòmetres i altres aparells de mesurament.

Són 18 mesos de marge per anar eliminant els materials que continguin mercuri. Com hem dit, així es pretén reduir els efectes nocius sobre la salut i el medi ambient. Tot i això, la directiva europea permetrà l'ús i la no eliminació dels termòmetres de mercuri o aparells similars que tinguin més de 50 anys perquè es consideren com un bé cultural. D'altra banda, els aparell ja comercialitzats tampoc s'hauran d'eliminar.

Per tant, a partir del 2009 ja no es comercialitzaran ni termòmetres mèdics per a febre i altres aparells de mesurament com manòmetres, baròmetres, esfigmomanòmetres i termòmetres que funcionin amb mercuri.

El pes del mercuri

El mercuri és un material car i en alguns sectors industrials n'és un element bàsic o actua com a matèria prima. En total, es calcula que la demanda mundial de mercuri és de 3.600 tones l'any, de les quals 300 corresponen a la Unió Europea.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.