directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras denuncia que el cementiri nuclear d’Ascó 'incompleix els convenis europeus en medi ambient'

Posa de manifest que no s'ha consultat el territori que envolta el municipi candidat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L’eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat a la Comissió Europea que analitzi de forma exhaustiva la construcció del cementiri nuclear d’Ascó, al·legant que 'incompleix el Conveni d’Aarhus, pel qual les decisions ambientals s’han de prendre en un procés transparent i participatiu'. En una entrada al seu blog a l'indirecte!cat, Junqueras explica que la convocatòria del Ministeri espanyol tracta els requisits tècnics de manera molt superficial i 'si manca precisió, manca transparència', ha afirmat. L'eurodiputat d'ERC també denuncia que la convocatòria per a la selecció dels municipis candidats a acollir el cementiri nuclear no esmenta en cap cas el consens territorial ni la posició dels governs autonòmics.
junqueras oriol
Comparteix
   

'El procés no ha estat participatiu tal com preveuen els convenis europeus perquè no s'ha consultat el territori que envolta el municipi candidat, ni s'ha donat l'opció als pobles de la Ribera d'Ebre ni les comarques del voltant de posicionar-se sobre aquesta qüestió', ha reclamat Junqueras en declaracions a l'ACN.

L'eurodiputat d'Esquerra ha afegit que 'mentre que als Estats Units el president Obama acaba de retirar un projecte d'instal·lar un cementiri nuclear a l'estat de Nevada per oposició de l'estat de Nevada, en aquest cas, el president Rodríguez Zapatero ni tan sols es planteja la possibilitat que el govern de Catalunya pugui opinar sobre la qüestió'. Així, 'mentre el president dels Estats Units escolta i fa cas al que se li diu des del territori, el president del govern espanyol i el seu ministre d'Indústria ni escolten ni fan cas al territori', ha sentenciat.

Junqueras també ha reclamat que el projecte de construir un magatzem de residus nucelars incompleix el conveni Cowan, una xarxa europea per la governança de residus nuclears, per qüestions de 'participació i transparència'. Per tots aquest motius, Junqueras s'ha mostrat en contra de la candidatura d'Ascó per acollir el magatzem de residus nuclears i ha declarat que 'des de l'àmbit europeu farem tota la feina possible per intentar evitar que aquest cementiri nuclear s'acabi instal·lant a Ascó'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
3 de febrer de 2010, 09.22 h

El que cal fer és tancar totes les centrals nuclears que hi ha a Catalunya per obsoletes i si cal demanar la intervenció de la E.U. Aquestes centrals s´han demostrat perilloses i desfasades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.