directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra expressa 'preocupació' i reclama unitat davant les 'incògnites' que deixa la sentència del TSJC

Demana al Departament d'Ensenyament que doni instruccions clares als docents i els protegeixin perquè no quedi 'cap escletxa'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet aquest dijous una crida a la unitat social i política en defensa de la immersió lingüístic davant d'una decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que 'obre incògnites'. Amb la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha demanat al Departament d'Ensenyament que doni instruccions clares als docents i els protegeixi perquè no quedi 'cap escletxa'. Ha censurat, a més, que un organisme com el Tribunal Suprem pugui posar 'en risc' les bones pràctiques de la societat catalana per iniciativa de 'decisions polítiques de caràcter egoista', i més quan es un model d'èxit valorat per les institucions europees.

Comparteix
   


Etiquetes
'La decisió del TSJC obre incògnites que a nosaltres ens preocupen molt', ha subratllat Junqueras, que s'ha preguntat quin tipus de garanties es pretén donar a les famílies, si hi haurà una aula especial, un segon mestre a dins de la classe o si s'ha de crear una línia específica. El republicà ha recordat que la immersió és un model d'èxit que al llarg de dècades ha permès la 'integració i cohesió social del país', fent-ho també ara amb la nova immigració dels últims anys. Ha recordat, a més, que ha estat avalat per part de les institucions internacionals, tant la comissió com el Parlament europeu.

Tot i això, s'ha queixat que un òrgan espanyol com el Tribunal Suprem 'posi en risc' les bones pràctiques de la societat catalana per iniciativa de 'decisions polítiques de caràcter egoista'. Davant d'aquesta amenaça, ha cridat a la unitat de les institucions del país i a la societat civil i educativa a vetllar conjuntament per aquest model malgrat les 'sentències i les pressions polítiques que el posin en risc'.

A més, ha donat per fet que la decisió del TSJC serà recorreguda de nou al Tribunal Suprem, i ha augurat que aquest es pronunciarà de nou contrari al model educatiu de Catalunya. Si fos així, tenint en compte que la 'voluntat dels ciutadans està per sobre de les institucions alienes', caldria fer tot el possible, ha dit, perquè aquesta hipotètica sentència d'un tribunal espanyol 'afectés en la menor mesura el model educatiu que els ciutadans han escollit pel seu país', fent servir per part del Departament d'Ensenyament 'totes les eines jurídiques al seu abast'.

Simó, per la seva part, ha demanat al departament que informe bé del que implica la decisió del TSJC, que ho expliqui als inspectors i que doni instruccions clares a principis de curs perquè 'no hi hagi ni una escletxa per cobrir'. 'S'ha de vetllar pels docents, s'ha de vetllar per les famílies i no s'ha de deixar sols a la trinxera les persones que estan a primera línia de foc', ha constatat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
mario fletxa barna
10 de març de 2012, 09.42 h

#9 Per contra, jo crec que va sembrar molt i molt així els va anar, perquè poca gent va entendre el missatge, sinó perquè el gobierno està tant neguitós i persseguint tot el ve de catalunya des d'on es lluca un fort ressorgiment de l'independentisme? Des de l'entrada al govern, de ERC, la llengua, la cultura, la resserca i les exportacions incloses llengua i cultura, es va treballar tant que jo particularment no puc entendre aquest meynspreu a tota una feina feta per amor a Catalunya, enc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
10 de març de 2012, 09.25 h

#5 Realment creus que amb 10 diputats pot declarar la Independència ERC? No saps el que et dius, meys crítiques i més animar a la societat, per fer pinya i donar suport als partits independentiste de veritat xaval.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 de març de 2012, 18.19 h

ERC ara pateix i quan va donar suport, durant 6 anys als expoliadors de Catalunya, no s'adonava que estava sembrant el que ara es recull?
L'Anna Simó que s'ho faci mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
9 de març de 2012, 13.53 h

Anna Simó, tú que ets de l'Hospitalet, has anat a les escoles de la Torrassa, Pubilla Cases o la Florida? Creus que allà funciona la immersió? Que totes les classes es fan en català? Creus que si una parella catalanopalrant hi duu un fill, aquest podrà parlar català amb els companys? Em sorpren l'optimisme que hi ha cap a la immersió, quan en ciutats com l'Hospitalet això equival a que tots els nens es relacionin en castellà entre ells,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
xavier fletxa sabadell
9 de març de 2012, 11.15 h

És que realment és molt preocupant!

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

SIMULADOR

Simulador polític, militar i social, us convidem a unir-vos a l'independentisme català, coneix gent de les altres nacions oprimides per l'estat i lluita contra l'espanyolisme.

Entrena, lluita, crea una empresa, un diari, treballa... fes el que vulguis en aquest nou món!

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pep fletxa Vallès
9 de març de 2012, 10.45 h

#5 I mentre s'aconsegueix la independència o no, que hem de fer? Hem de deixar que tot s'ensorri? Hem d'abandonar totes les idees, a la gent que ho passa malament, a la economía, a la llengua?
Hem de deixar de respirar fins que siguem independents?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDI fletxa GRANOLLERS
9 de març de 2012, 10.22 h

La unitat nomes l'heu de demanar per declarar la independencia, deixeu de seguir marejant la perdiu i actueu com li fa falta al poble català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
9 de març de 2012, 09.53 h

Quina diferència d'opinió entre el govern dels millors i ERC. Esquerra té raó, ja es veurà que fan aquests botiflers que no estimen el seu país i el porten cap a l'abisme. Hem d'estar amatents companys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa BCN
9 de març de 2012, 09.12 h

El govern dels millors posarà més mestres a les escoles, per què com s'ho faran si en una mateixa classe hi ha dos vailets, els psres dels quals volen que s'els parli amb castellà, i els altres pares volen que la llengua sigui la Catalana? Aqui començarà el "gueto"


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
carme fletxa rubi
9 de març de 2012, 07.17 h

és un merder tant i tant gran. Ja veurem que passa amb les preinscripcions. Dóna ales a pares amb por.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.