directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Suprem il·legalitza de nou el seccessionisme lingüístic del govern valencià

Suma així tres condemnes contra l'exclusió dels estudis de Filologia Catalana a les convocatòries d'oposicions del Consell

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Suprem ha emès una nova sentència en què desestima el recurs  de cassació interposat per la Conselleria d'Educació, aquesta vegada contra la sentència del 28 d'abril de 2006 emesa pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ), guanyada pel Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), la qual feia referència a la validesa de la titulació de Filologia Catalana en les convocatòries d'oposicions del mateix any per l'exempció de la prova de coneixements de valencià. Amb aquesta mostra a favor del STEPV, tal i com recull l'Informatiu, el Suprem suma tres condemnes en contra de l'exclusió dels estudis filològics catalans a les convocatòries d'oposicions del Consell valencià, el qual no inclou l'únic títiol oficial de l'Estat que és el de Filologia catalana.
camps, pp, valència
Comparteix
   

En aquest sentit, la nova sentència del Tribunal Suprem argumenta que 'no existeix cap raó jurídica que permeta sostenir que la titulació de Filologia Catalana no constituisca una titulació suficient per eximir la realització de la proba de coneixement de llengua valenciana, posat que aquella llicenciatura avala sobradament el coneixement de la llengua de la Comunitat, denominada oficialment 'valencià' al seu Estatut d'Autonomia i 'català' en l'àmbit acadèmic'.

Per aquesta raó, el màxim òrgan constitucional ha imposat el pagament de 1.500 euros de costes a la Generalitat Valenciana. Tanmateix, aquest no és l'únic òrgan amb potestat d'obligar a pagar costes, ja que des del darrer mes de juliol, el Tribunal Superior de Justícia també penalitza 'l'incompliment sistemàtic' del Consell respecte al dret dels llicenciats en Filologia Catalana a no ser discriminats.

Amb aquesta ja són 19 les sentències que fallen a favor de la inclusió de la llicenciatura de Filologia Catalana en les ordres de convocatòria d’oposicions, 3 del Tribunal Suprem i 16 del TSJ valencià. Des del STEPV s'ha denunciat que 'el conseller signant de les convocatòries d'oposicions ha fet cas omís de les sentències dels màxims tribunals i es nega reiteradament a acatar-les' i ha recordat als mandataris de la Generalitat que 'les sentències cal complir-les'.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Toni fletxa Barcelona
3 de febrer de 2010, 15.30 h

Cal prendre nota d'això que fa el PP: Quan surti la sentència del Constitucional, cal que complir amb la sentència igual que fan els del PP amb aquestes DINOU sentències incomplertes!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
3 de febrer de 2010, 08.49 h

NO oblideu que els francesos ho estant intentant també a la Catalunya nord amb això de la septimania que té com a objectiu fer perdre les arrels catalanes en aquelles terres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
3 de febrer de 2010, 08.48 h

Als feixistes del pp la única llengua que els interessa és el castellà amb la polèmica de que català i valencià són llengues diferents aconsegueixen cada cop més que tot el País Valencià(per ells comunidad valenciana) sigui unilingüe, en castellà esclar.Aviat s´atreviran a canviar-li el nom i l´anomenaran levante-la mancha o alguna cosa per l´estil.NO obllideu que els francesos ho estant intentant també a la Catalunya nord amb això de la septimania que té com a objectiu fer per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de febrer de 2010, 22.11 h

Ara només cal que la pàgina del govern espanyol loteriasyapuestas.es deixí d'oferir una versió en "valencià" al costat de la versió en català.



No és únicament el govern valencià, el govern espanyol també i fot mà al sececionisme lingüístic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.