directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El judici contra els cinc exdirectius d'Egunkaria queda vist per sentència

Fiscalia i defensa coincideixen en demandar l'absolució dels acusats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El judici contra els cinc exdirectius del diari basc Egunkaria va quedar aquest dilluns a la nit vist per sentència per l'Audiència Nacional espanyola a la fi d'una sessió que va allargar-se fins les 22h. Es clou així un judici obert el darrer 15 de desembre, i que va produir-se 7 anys després que ordenaren el tancament del diari per la seva presumpta vinculació amb ETA. Segons informa el periòdic Gara, els cinc acusats foren els últims en prendre la paraula després d'escoltar les conclusions dels informes d'acusacions populars exercides per Dignitat i Justícia i l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) , així com les conclusions de Fiscalia i defensa. El banc dels processats, format per Iñaki Uria, Martxelo Otamendi, Joan Mari Torrealdai, Xabier Oleaga i Txema Auzmendi va negar les acusacions en la seva contra i Fiscalia i defensa van demanar l'absolució dels imputats.
Egunkaria, manifestació
Comparteix
   

Dignitat i Justícia i l'ATV insisteixen en els vincles amb ETA
D'entre les peticions de les dues associacions que han exercit l'acusació popular envers els cinc exdirigents d'Egunkaria al llarg del procés judicial, hi ha la condemna d'entre 12 i 14 anys als mateixos per 'integració' en la banda terrorista ETA. Els advocats de Dignitat i Justícia i l'AVT van assegurar ahir que al judici ha quedat acreditat que el projecte comunicatiu del diari basc estava 'sota la protecció d'ETA'.

Fiscalía i defensa volen l'absolució dels imputats
Per la seva banda, el fiscal Miguel Ángel Carballo va insistir al seu informe de conclusions - com ha estat sostenint des de 2006- que no existeix cap prova que vincule els cinc processats amb la banda terrorista, ni tampoc cap prova que acredite nexes entre el periòdic clausurat i l'organització armada. El representant del Ministeri Públic ha demanat l'absolució dels acusats en aquesta última intervenció a l'Audiència Nacional espanyola, tal i com ja va fer el primer dia del judici.

El bàndol defensor, composat pels advocats José Mari Elosua, Iñigo Iruin, Iñaki Pelaez i Félix Cañada, va defensar igualment la manca de proves per tancar el diari. Iruin va criticar davant el tribunal que s'arribés a judici sense aquests recursos i que hagi estat la Guàrdia Civil espanyola el 'motor' de que el procés judicial hagi anat endavant.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de febrer de 2010, 18.45 h

prou de parlar em de pasar a la accio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
3 de febrer de 2010, 08.35 h

L´estat dels castellans no pot tolerar l´existència de nacions diferents a la castellana d´aqui ve tot.Això és una altra prova més de que tenir estat propi és una necessitat primordial.Visca Euskalerria i Visca Catalunya Lliures!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de febrer de 2010, 23.47 h

El cierre de Egunkaria, el registro domiciliario a punta de pistola, incomunicación y malos tratos de los responsables del periódico, los siete años de hostigamiento a miembros destacados de la cultura euskaldun acusados de ser ‘’satélites terroristas a las ordenes de ETA” son razones suficientes para inhabilitar de por vida al Juez del Olmo por su manifiesta prevaricación en este caso. Si se demuestra la falta de pruebas incriminatorias y procede la absolución de los acusados, Digni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.