directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

80 anys de joves caminant cap a la independència

Les JERC celebren el seu 80 aniversari amb la voluntat d'estirar la majoria del país cap a la independència i animen a seguir lluitant

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Les Joventuts d'ERC (JERC) han commemorat el vuitantè aniversari de la formació, amb la voluntat de seguir lluitant per la llibertat i la justícia social de Catalunya tant des de la mobilització social del jovent com des de dins de les institucions. Recordant aquells primers temps durant la República, tant l'expresident d'ERC i exsecretari general de les JERC, Joan Puigcercós, com l'actual president, Oriol Junqueras, han animant les desenes d'assistents a seguir batallant per aconseguir que la majoria social i política del país sigui favorable a la independència.

Comparteix
   


Etiquetes
L'acte s'ha celebrat a l'antiga seu d'UGT, a la Rambla Santa Mònica, que l'octubre del 1931 era la seu del Centre Autonomista de Dependents del Comerç i la Indústria i on es van fundar l'octubre les Joventuts d'Esquerra Republicana i Estat Català (JEREC). El dos centenars d'assistents, entre militants, exmilitants i simpatitzants, han recordat en diversos vídeos la trajectòria de la formació, des de la seva fundació en època de la República, la mobilització per la Guerra Civil, l'exili i repressió durant el franquisme, el renaixement en la democràcia i la transformació a partir del 1987, amb el creixement dels anys 90 i l'arribada al poder durant el tripartit.

Un gran pastís d'aniversari ha estat rebut pels exportaveus de les JERC Camil Ros, Joan Puigcercós, David Minoves, Pere Aragonès, Gerard Coca, a més de l'actual, Gerard Gómez, i dels màxims dirigents d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira. L'acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors.

En els parlaments, Puigcercós ha animat els actuals militants a no "jubilar" les JERC, perquè encara són necessàries per lluitar per la democràcia, la transparència, la independència i la justícia social, en un moment que "trontollen drets fonamentals". Segons ell, la formació "mai ha perdut el fil roig" que uneix reivindicació nacional i social.

L'actual portaveu de les joventuts republicanes, Gerard Gómez, ha dit que la formació segueix dempeus i ha dit que militar-hi no és només tenir el carnet sinó ser hereu de la història del partit i del país.

Junqueras s'ha dirigit als assistents com si fos una de les seves classes d'història. Ha dit als militants que han de treballar per "alliberar els compatriotes" de la seva "por a decidir". Per això, els ha animat a ser "l'elit de la pàtria", perquè el país els "necessita".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
PereelDigne fletxa Granollers
12 de març de 2012, 18.52 h

Endavant amb la lluita, sense defallir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa barna
11 de març de 2012, 21.36 h

Ès necessàri que la joventut empenyi a la joventut, que en el futur que es presenta, la seva unió per la lluita, la seva particular lluita sigui reivindicada sense defalliment, amb pressa i sense pausa, amb força, la que dónen els anys joves i la preparació cultural que els fa ser lúcids i savis tant en preguntes com en respostes. Des de la meva distant edat, us encomano el futur amb responsabilitat i destresa i amb amor per la Pàtria. Per molts anys i curta cursa cap a la Independènci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de març de 2012, 15.38 h

Y 80 anys mes com a minim per a conseguirla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles Martí fletxa Barcelona
10 de març de 2012, 23.38 h

Bona feina i felicitats


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.