directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El cost per matrícula a les universitats catalanes s'apujarà un 3,7%

Aquest increment serà el pròxim curs

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Cursar una carrera a Catalunya serà més car que ara fa un any. Exactament serà un 3,7% més car. I és que el preu dels crèdits universitaris s'incrementarà un 3,7% a Catalunya el pròxim curs, segons el decret aprovat avui per la Generalitat de Catalunya, mesura que afectarà els preus públics de les matrícules de totes les carreres universitàries oficials.
torres uab universitat autonoma barcelona
El símbol de la UAB

Comparteix
   


Etiquetes
El preu per matrícules a les universitats catalanes s'incrementarà un 3,7% en el pròxim curs. Això serà així després de ser aprovat avui un decret per la Generalitat de Catalunya. Afectarà els preus públics de les matrícules de totes les carreres universitàries oficials.

Aquest tipus d'accions són competència de comunitats autònomes, això sí, com sempre, dins dels límits que estableix la Conferència General de Política Universitària del Govern espanyol (CGPU). La Generalitat, però, en un comunicat ha afirmat que la pujada se situa "a la banda baixa de la forquilla proposada per la CGPU".

Els preus de cada curs es calculen en funció del nombre de crèdits matriculats, que varien en funció de cada assignatura, a més del grau d'experimentació que requereixi -des dels 10,05€ per crèdit en carreres com Dret o Filosofia fins als 14,60€ en altres com Biologia o Medicina. D'altra banda, el decret aprovat avui fixa també el preu de les proves d'accés a la universitat (la selectivitat), que es manté en els 84,85€ d'aquest curs.

Les ajudes i reduccions

No varien i segueixen en la línia: les exempcions en el pagament per a col·lectius "mereixedors d'una protecció especial", com són els estudiants amb un grau mínim de minusvalidesa del 33%, les persones víctimes d'atemptats terroristes o els més grans de 65 anys que no tinguin cap títol universitari.

Segueixen a optar a un descompte parcial en el pagament de la matrícula aquells estudiants que disposin d'una beca, que obtinguin matrícules d'honor o el premi extraordinari del batxillerat, i els membres de famílies nombroses.

Les penalitzacions

Els alumnes tenen un recàrrec del 40% pels crèdits d'assignatures suspeses o per aquells estudiants que ja han finalitzat una carrera i en volen cursa una altra, sempre els surt més car.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
raconaire fletxa Barcelona
11 de juliol de 2007, 17.36 h

> Els estudiants critiquen el nou decret


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) va valorar ahir de manera «negativa» l'augment dels preus i va criticar que els alumnes que «tenen més diners tenen més fàcil entrar a la universitat» que la resta. Per Lluc Salellas, portaveu del SEPC, el decret és un «clar exemple de l'elitització de la universitat» i de la necessitat d'augmentar la inversió pública en lloc d'augmentar les taxes. Segons el sindicat d'estudiants, el pre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.