directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Nou màxim històric de l'euro

1 euro es canvia a dia d'avui a 1,37 dòlars

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

És un bon moment perquè un europeu se'n vagi de vacances als Estats Units. Inimaginable però algunes coses ens semblarien fins i tot barates! L'euro no para de créixer i ha arribat a un màxim històric 1,3719 dòlars. L'última vegada que la moneda única va batre un rècord de cotització va ser el 27 d'abril passat, quan el canvi va ser d'1,3684 dòlars.
euros dolars diners economia divises mercat
L'euro està per sobre el dòlar

Comparteix
   


Etiquetes
Sí, ningú ho hauria dit fa cinc anys, però avui es pot afirmar: l'euro està molt fort i es cotitza a dia d'avui a 1,3719 dòlars. Així, doncs, l'euro segueix escalant posicions al mercat de divises i aquest dimarts ha arribat a un nou màxim històric. S'ha confirmat la xifra històrica al mercat de Frankfurt, després de trencar la barrera dels 1,3607 amb què havia començat la jornada. L'última vegada que la moneda única va batre un rècord de cotització va ser el 27 d'abril passat, quan el canvi va ser d'1,3684 dòlars.

A principis d’aquest mes l’euro es va situar entre els 1,35 i 1,36 dòlars i aquest dimarts ha mantingut una forquilla bastant àmplia de cotització, entre els 1,3596 dòlars i els 1,3719. El Banc Central Europeu n’ha fixat el canvi oficial a 1,3666 dòlars.

És millor la nostra economia?

No és que sigui millor. Als Estats Units el món de l'especulació és encara més gran que a Europa. Així, aquest comportament s'explica, segons els agents econòmics, per la por que el mercat immobiliari vagi a la baixa als Estats Units i perjudiqui l'economia. S'ha d'afegir també que l’euro s’ha revalorat per l’evolució dels tipus d’interès, que han anat a l’alça a Europa durant vuit reunions consecutives del Banc Central Europeu, fins a arribar al 4%, mentre que als Estats Units la Reserva Federal els ha mantingut en el 5,25% des del juny de l’any passat.

És bo un euro fort?

Un bon economista et diria: "depèn". Un economista dolent es posicionaria. I és que hi ha dues visions: la primera és que és bo perquè el teu poder adquisitiu puja, a Europa, per entendre'ns li surt més barat comprar a l'exterior ja que té una moneda forta. D'altra banda, molts economistes assegurarien que és dolent per la pèrdua de competitivitat que suposa, ja que si el dòlar és mes barat, els Estats Units exportaran molt més que Europa.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.