directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas anuncia una retallada del 5% dels sous públics però espera que Madrid li faci la feina

El president es desdiu del descens del 3% que va anunciar fa unes setmanes i l'incrementa al 5%, tot i que anuncia que la tirarà enrere la mesura si Rajoy fa el mateix a tot l'Estat

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, governa pendent de Madrid. Avui ha subratllat que el Govern retirarà la retallada de l'entorn del 5% dels sous dels funcionaris si l'executiu espanyol anuncia una mesura similiar per a tot l'Estat. Mas ha insistit que del 5% que tenen plantejat per a tot l'any, en el mes de juny se'n farà el 3%, però la resta quedarà pendent per a final d'any. L'única cosa que pot variar això és si el govern central adoptés una reducció per a tota la funció pública de l'Estat. D'altra banda, ha reclamat que els pressupostos generals incloguin el deute amb Catalunya per no haver d'ajustar més. Fins que coneguin els comptes, ha dit, no podran saber si cal revisar els comptes catalans.

Comparteix
   


Etiquetes
Pendents de Madrid. El Govern espera a conèixer a finals de març els pressupostos generals de l'Estat per comprovar quins ingressos inclouen per a Catalunya, si hi ha previstos els deutes per la disposició addicional tercera i el fons de competitivitat i si afegeixen alguna mesura d'ajust en els sous dels funcionaris. Aquest és el missatge que ha transmès el president de la Generalitat després de reunir-se durant uns tres quarts d'hora amb el seu homòleg canari, Paulino Rivero.

En funció d'això, ha dit, la Generalitat retiraria la mesura del 5% de retallada dels salaris públics que el president ha confirmat que s'aplicarà en dues fases, una primera del 3% en el mes de juny i el que quedi en la paga extra del desembre. De fet, aquesta previsió ja està inclosa en els pressupostos de la Generalitat ja aprovats al Parlament. L'únic que podria fer variar això és si el govern central també plantegés una reducció de condicions laborals per a tota la funció pública. El president ha reiterat que el 5% era el plantejament que ja havia fet públic el Govern des de l'inici.

Pel que fa als pressupostos catalans, el Govern està a l'espera de conèixer els de l'Estat per saber amb quins ingressos pot comptar Catalunya definitivament. Ha recordat els deutes pendents i ha explicat que estan treballant perquè quedin consignats en els comptes espanyols. La Generalitat ha inclòs els 211 milions d'euros de la disposició addicional tercera del 2009 com a ingrés en el pressupost català, però no té constància que l'Estat tingui intenció de fer-ho en el seu. 'Quan sapiguem això, podrem acabar dient si el pressupost es pot mantenir durant tot l'any o caldrà revisar-ho en algun moment', ha apuntat. Això sí, ha reconegut que segons com es liquidin aquests deutes, es podrà 'passar millor l'exercici o no tan bé'.

En qualsevol cas, ha assegurat que espera una 'actitud seriosa' de l'executiu espanyol, perquè 'els governs seriosos fan el possible per complir els deutes que tenen'. Si no figuressin aquests milions d'euros, ha advertit, el Govern consideraria això un 'incompliment molt greu'. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
toni fletxa vic
13 de març de 2012, 12.01 h

Mentider, mentider ,mentider,mentider ,mentider primer van dir un 3% al juny i no van dir res de la pujada següent ,que es pensa que dient que és la mateixa no compta com un altra pujada? Quantes en van de reals als funcionaris ? no tenen pebrots de fer-les públiques perquè és escadalós ,ara anar abstenint-se o donant suport al PP a madrid si que ho sap fer . Deixi de pidolar uns diners que són nostres i plantis d'una vegada ,tingui una mica de dignitat( ep només una mica ja sé que ten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Cesc fletxa València
13 de març de 2012, 11.56 h

Això ja ho va fer el PsoE. Una altra vegada?
Perq no retallen el 8'4%? És el q furta Espanya al Principat. Als Països Catalans també ho fa. Així la gent sabria q les retallades es fan perq estem a Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
xavier fletxa sabadell
13 de març de 2012, 11.15 h

SIMULADOR POLITIC, MILITAR I ECONÒMIC!
http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

Animeu-vos a participar del simulador politic més elaborat, jugueu i preneu part de la lluita contra Espanya. NECESITEM CATALANS, PER CATALUNYA! PLANTEM CARA!

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

Us hi esperem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jordi fletxa barcelona
13 de març de 2012, 10.20 h

el govern, com que no te pebrots d'enfrontar-se a Madrid i demanar la fi de l'espoli, pren a qui li és més fàcil...I aquest és el govern de els catalans, o els subdits callats i obdients d' espanya?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Penedès fletxa Vilafranca del Penedès
13 de març de 2012, 10.14 h

I si la retallada del sou fos només pels funcionaris que desconeixen i no parlen la nostra llengua, el Català?. Ho veig lògic, si no compleixen els requisits per treballar aquí, al nostre País, se'ls penalitza i si no els hi agrada, sempre poden marxar cap el seu País. L' altra opció i molt millor es la INDEPENDÈNCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
13 de març de 2012, 09.57 h

La culpa la té tothom menys ells, talment com fan els del gobierno , són bons alumnes els de CIU o bons butiflers?. Potser que governin aquest maleurat País nostre d'una puta vegada i ens dónin una mica de "il·lusió"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Matilde fletxa Mollerussa
12 de març de 2012, 19.27 h

Si amb aquesta que ens cau no li estampem la VAGA GENERAL ALS MORROS a aquest fill de papà que evadeix els calers a Suïssa ... és que som messells i ja ens està bé el que ens fan les classes de renda alta: donar-nos pel sac.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 de març de 2012, 18.55 h

ES EXCUSA DE MAL PAGADOR. EL SUELDO DE MAS ES MAS DEL DOBLE QUE EL DE RAJOY O ZP Y DE CUALQUIER OTRO PRESI AUTONOMICO.

ES PATETICO QUE LO QUE NO SE PUEDE CONSEGUIR EN LAS URNAS SE INTENTE POR BUTIFARRENDUMS,MANIFAS,LUIPDUB Y ZARANDAJAS PARECIDAS, TRAS MAS DE 30 AÑOS ALGUNOS NO SE HAN ENTERADO QUE LAS ELECCIONES DEMOCRATICAS SE HACEN EN UNA URNA COMO SE HIZO EL PASADO 20-n DONDE EL PP OBTUVO UNA MAYORIA ABSOLUTA EN ESPAÑA Y EL PPC OBTIUVO 11 DIPUTAOS VS LOS RIDICULOS 3 DE ERC Y GRACIAS A LA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Arnau fletxa Catalunya
12 de març de 2012, 18.12 h

#3 ÉS A LES 12:00. Anem-hi s'ha de fer pais !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Arnau fletxa Catalunya
12 de març de 2012, 18.11 h

No té res a veure amb la notícia. El proper Diumenge 18 de Març a Plaça Catalunya de Barcelona és realitza un flashmob per la independència. Els organitzadors son els mateixos del lipdub de Vic que van batre el rècord Guinness d'assistencia. Doncs bé, ara els mateixos organitzadors volen batre el record guiness amb un flashmob ( una pràctica semblant ). Tothom que hi pugui anar que hi vagi. És important pel país pero a part t'ho passes molt bé. Feu correr la veu. L'objectiu és que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.