directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 09:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Expolangues obre portes amb el català com a llengua convidada

El primer dia de la fira de les llengües més important d'Europa s'ha destinat als professionals

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Expolangues ha obert les portes aquest dimecres amb una destacada afluència de visitants. Durant la primera jornada, dedicada professionals, han estat diverses les persones que s'han acostat a l'estand central, el de la llengua catalana, que és la convidada d'honor d'aquest saló, el més important d'Europa i que compta amb més de 200 expositors. En la majoria dels casos han estat professors interessats en mètodes d'aprenentatge del català o en els cursos de la llengua a les universitats. Alguns també han aprofitat per informar-se sobre els principals reclams turístics de Catalunya.
expolangues, exposició
Comparteix
   

La fira de les llengües més important d'Europa ha rebut aquest dimecres els primers visitants, tots ells professors o professionals relacionats amb el món de l'ensenyança d'idiomes. La principal atracció d'Expolangues és l'estand de la llengua catalana, de cent metres quadrats, on s'atén als interessats a rebre informació sobre l'idioma i totes les possibilitats d'aprendre'l.

'És el dia dedicat als professionals i el que més venen a demanar són les eines per aprendre el català, bé perquè els interessa agafar idees per adaptar-les a les seves classes d'idiomes o perquè els interessa aprendre el català', explica a l'ACN una de les persones de l'estand de la llengua catalana encarregada de l'atenció als visitants. En aquest espai també hi ha una sala de conferència on s'ofereixen cursos ràpids per ensenyar els sistemes interactius d'aprendre el català a través de webs com Parla.cat. També es dóna informació sobre altres webs interessants per a filòlegs, com el Termcat.cat.

Els visitants també demanen informació sobre quins llocs es pot estudiar català a Catalunya o Balears, així com les universitats de París on també s'imparteix aquesta llengua. A la capital francesa es pot aprendre a quatre universitats: Sorbonne Nouvelle-Paris III, Sobonne-Paris IV, Paris VIII-Vicennes-Saint-Denis i Paris X-Nanterre. Es calcula que hi ha uns 2.000 alumnes de català a França.

Una de les visitants que aquest dimecres s'ha acostat a l'estand de Catalunya per demanar informació sobre la llengua és Ivonne Moneux, una professora d'anglès original de la Bretanya i interessada a aprendre nous idiomes. 'Com a bretona, crec que és molt important que la gent conservi la seva identitat', destaca la professora, que confessa que 'quan un té interès per les llengües, cada cop té ganes d'aprendre'n més'.

A Expolangues hi són presents més de 200 expositors entre institucions públiques, escoles d'idiomes i editorials. En total, estan representades una vuitantena de llengües. A part de les principals llengües més parlades a tot el món, no hi falten d'altres idiomes com el gallec o el basc, que disposen d'un estand propi.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
4 de febrer de 2010, 08.40 h

NI FRANÇA NI ESPANYA.PAÏSOS CATALANS!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.