directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'espoli fiscal a Catalunya seria il·legal a Alemanya

El doctor en Economia de la Universitat de Barcelona, Joan Tugores, ha assegurat que el dèficit fiscal a Catalunya no té cap cas homologable a la resta del món i que 'no hi ha precedent'

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

És per tots conegut que Catalunya pateix des de fa 30 anys un espoli fiscal que li dificulta el seu finançament. Després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, presentés les balances fiscals actualitzades, el problema sovint no prou tractat ha tornat a primera plana mediàtica. El doctor en Economia de la Universitat de Barcelona, Joan Tugores, ha dit en una entrevista a l'Informatiu 'Antena Local', coproduït per la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i l'ACN, que la situació en què es troba Catalunya seria il·legal a Alemanya, ja que el Tribunal Constitucional alemany va dictaminar que el dèficit no pot superar el 4%, mentre que el català es situa per sobre del 8%. 

Comparteix
   


Etiquetes
'Aquesta situació a Alemanya seria jurídicament revisable'. Així de clar s'ha mostrat el doctor en Economia de la UB en ser preguntat sobre el 8% de PIB que marxa de Catalunya i no torna. Unes dades, que segons Tugores, són fetes amb 'rigor' tot i que ha dit que es fan amb metodologies 'discutibles'. Ha dit que aquest dèficit no es pot comparar amb cap altre cas al món i que a Alemanya, quan es va produir una situació semblant, es va acotar de forma 'políticament i jurídicament sòlida'. 'No com aquí, que plantejar el pacte fiscal, limitar la solidaritat... sigui un tabú polític. No té precedents en altres indrets del món', ha sentenciat.

Tugores ha criticat la 'perdurabilitat' del dèficit fiscal a Catalunya i ha matisat que 'una cosa és solidaritat en determinats moments puntuals per superar determinades situacions històriques' i l'altra que s'allargui tants anys. Creu que aquesta solidaritat només té sentit per 'regenerar el teixit productiu d'aquests altres indrets'. 'Si aquesta situació es perpetua 10, 20 i 30 anys demostra que les polítiques distributives estan mal fetes i requereixen una revisió amb molta profunditat', ha sentenciat.

Per últim, Tugores s'ha mostrat partidari en temps de crisi de deixar recursos als territoris més dinàmics com Catalunya i que Espanya, a mig termini, també en sortiria beneficiada. 'Seria important donar més gasolina al motor econòmic que continua sent Catalunya i per tant alleujar el llast que suposa el dèficit fiscal', ha explicat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
CLB fletxa Barcelona
16 de març de 2012, 11.23 h

Espoli fiscal: rècord Guinness! Vídeo: Pla independència 2014.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de març de 2012, 22.46 h

Segurament prefereixes una massa proletària,amorfa i monolíngüe,com a bon esquerranet de café,però això,que funciona pels apàtrides,sense terra pròpia,sense herènca cultural,desplaçats plens de rancunia com tú no és per nosaltres, que ens estimem la terra que ens ha vist nèixer i lluitem per a que cada dia sigui més gran,més rica,més lliure,només els pobres inadaptats acomplexats volen els demés al seu nivell.
P.D.:segueixes fent pena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Candide fletxa cataloniawatch.blogspot.com
15 de març de 2012, 12.33 h

Allò del 4% és una mentida descarada, i sembla que Tugores no ha adduit aquesta fal.làcia. Però una altra sí: fa com si a Espanya no hi hagués tribunals als que acudir, com sí es va fer a Alemanya. El que falla, llavors, és una política sèria que es deixi d'hòsties identitàries i que si veu una injustícia que clami justícia als òrgans competents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
15 de març de 2012, 11.55 h

Espanya cometent una (altra) il•legalitat? Res de nou...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
David fletxa Pla de l'estany
15 de març de 2012, 11.38 h

Ospa no heu escoltat els comentaris del ciudadano rivera per la ràdio aquesta setmana?? Va ser moooolt divertit....


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de març de 2012, 11.09 h

Hi ha tantes coses, tantes que a Alemanya seria il·legal !!!!. Si les hagués de dir, emplenaria dues publicacions com aquesta. En diré quatre més a part de la de l'espoli: L'idioma, la cultura, els símbols identitaris i la justícia referint-me a la jurídica. Aquesta última sent la mare dels ous, perquè si aquests de Conveniència i Usurpació es pensen que no es veu que volen remenar les cireres per així aconseguir que la justícia, no la d'ara, sinó que que hi hauria d'haver-hi, vag... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de març de 2012, 07.41 h

Bon dia a tots, amics no val la pena parlar-ne més, tot el què es comenti és poc, en quant a espoli, incomprensió i il.legalitats ! en un pais normal tot se ria possible, però aquí no. No heu sentit la reacció d'aquestes emisores del voltant ? No val la pena malgastar esforços amb això, ni en replicar,
les barbaritats que diuen, diran i faran, hem d'utilitzar els esforços en convèncer tota aquesta massa de gent, bosses de llocs que tots sabem, que encara tenen la ideologia espanyol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
14 de març de 2012, 20.14 h

El que hauria de ser il·legal és el govern català, com és Covardia i Unió, ja que no treballa ni per la llibertat de Catalunya, a qui es deuen, ni perquè siguem estat!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de març de 2012, 19.40 h

Alemanya no seria possible, però a ESPANYA i amb governs mesells, traïdors i covards com es el de Artur Mas i CiU a CATALUNYA tot es possible, fins i tot que quant es tornin a convocar eleccions, tornin a guanyar i d'una manera mes amplia com ja es el cas a València o Mallorca amb el PP.

Fins quant..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Palamós
14 de març de 2012, 19.30 h

Els covards, renunciants i traidors "polítics" que ens han manat i manan sabian i saben perfectament d'aquesta il-legalitat. Els ha estat més còmode mirar envers un altre costat, no fós que perdessin lo que realment buscavan.. Pels desertors dels drets de Catalunya aixó sels hi acaba, ha nascut la força de la societat civil que ja ha emprès el camí definitiu de l'alliberació del nostre país : www.assemblea.cat. Endavant !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.