directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exgerent d'Inestur i quatre persones més són detinguts a l'operació Voltor

Antoni Oliver (UM) serà destituït el divendres del seu càrrec en la reunió setmanal del Consell de Govern balear

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ahir s'inicià l'Operació Voltor, primer cas de presumpta corrupció que ha esquitxat aquesta legislatura del govern balear de Francesc Antich, la qual ha propiciat cinc detencions i la confiscació de nombrosa documentació de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur). D'entre els detinguts, segons informa dBalears.cat, hi ha l'exgerent de l'organisme fins fa poc d'un mes i nou director de Qualitat Ambiental i Litoral de l'executiu balear, Antoni Oliver (UM), a qui la Fiscalia Anticorrupció acusa de presumptes delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental. Tot i això, al si del govern han actuat amb celeritat i han anunciat per al proper divendres la destitució 'de forma preventiva i immediata' d'Oliver 'de tots els seus càrrecs i funcions' en la reunió setmanal del Consell de Govern. El conseller de Medi Ambient, Miguel Àngel Grimalt (UM), serà el qui portarà endavant la proposta. La decisió ha estat presa per la formació mallorquina "davant de l'alarma social" que pot generar tant la investigació judicial del cas com la detenció.
Unió Mallorquina, Antoni Oliver
Comparteix
   

Les reaccions al si del govern no van fer-se esperar, així llavors, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha exigit aquest dimecres la cessació 'immediata' de l'exgerent de l'institut en cas que un jutge confirmi la seva presumpta implicació en l'operació Voltor. Barceló ha reclamat que aquest tema s'aclareixi 'el més aviat possible' i s'arribi 'fins a les últimes conseqüències', ja que el govern balear 'no es pot permetre tenir casos de corrupció en aquesta legislatura', per això ha assegurat que l'executiu de l'arxipèlag i UM han d'actuar de manera 'contundent i molt ràpida per no deixar ombres de dubte'.

D'altra banda, el líder del Bloc ha admès que és 'molt complicat' mantenir el pacte de Govern amb UM en ser un partit amb 'tants casos de corrupció' i, per això, confia que el nou president d'aquesta formació, Josep Melià, dugui a terme la 'regeneració política que tanta falta fa a aquest grup'. No obstant això, Barceló ha remarcat que l'arrest d'Oliver és un "cas" aïllat 'molt puntual' d'un dirigent d'UM amb un càrrec en l'executiu autonòmic, que pot estar implicat en un presumpte cas de corrupció, si bé ha apuntat que 'no s'han de precipitar les coses i esperar les decisions policials i judicials que s'adoptin en les pròximes hores', a fi de conèixer fins quin punt hi pot haver més implicats dins el Govern.

La denúncia a la Fiscalia

La investigació, declarada secreta, s'inicià fa un parell de mesos arran d'una denúncia a la Fiscalia. Segons el rotatiu balear, l'acusació fou presentada per un empresari que va estar a punt de guanyar un concurs públic amb Inestur però que finalment va perdre de manera que ell considera irregular. S'apunta, a més, que està molt ben fonamentada i conté informació molt concreta del funcionament intern de l'institut. La Fiscalia inicià la investigació i, en trobar indicis de delicte, la féu arribar al Jutjat d'Instrucció. Es parla de centenars de milers d'euros malbaratats.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.