directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Euronews estudia emetre continguts en català

El conseller delegat del canal europeu té previst reunir-se amb la directora de TVC el proper 23 o 24 de febrer

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Euronews, el canal de notícies multilingüe finançat per televisions públiques europees, vol omplir el buit que va deixar TVE a través de la venda del seu 19% de participació pel juliol de 2008, i ha anunciat que cerca nous socis. Un d'ells, segons informa El Periódico, podria ser Televisió de Catalunya (TVC), la qual cosa suposaria que la llengua catalana tingués un nom dintre del programa lingüístic de la cadena. A tal fi, el president i conseller delegat d'Euronews, Philippe Cayla, viatjarà a Barcelona el 23 o 24 de febrer per tal de reunir-se amb la directora de TVC, Mònica Terribas. En el mateix viatge, Cayla aprofitarà per reunir-se amb les televisions autonòmiques TVG (Televisió de Galícia), RTPA (Astúries) i Canal 9 (País Valencià). Cayla ha assegurat que 'el que oferirem a TV3 és el que ja li vam dir a la TV basca: informatius en català de la realitat internacional però des d'una perspectiva europea'.
monica terribas tv3 directora
Comparteix
   

Les opcions per establir la col·laboració són diverses, segons assenyala Cayla al diari català: “Un programa petit, un nombre fix de notícies per dia o les 24 hores. Tot és possible. Pel que fa al pressupost, Cayla assegura que Euronews en català 24 hores pot costar cinc milions d’euros l’any, 'una suma no gaire gran per a una autonomia com Catalunya'.

Durant el seu viatge, el president d’Euronews també aprofitarà per intentar que TVE reconsideri la seva postura i torni a entrar al canal. Malgrat la sortida de TVE, la programació en castellà fins ara s’ha mantingut, cosa que 'ha fet enfadar bastant la resta dels socis'. 'Alguns d’ells voldrien treure-la perquè, de fet, no hi ha finançament d’aquest país. Si ells decideixen tancar-la, així es farà', ha sentenciat Cayla, que defensa el manteniment del castellà pel llançament de la cadena a l’Amèrica del Sud.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.