directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Llibertat avançada per al propietari d’una llibreria filonazi

Condemnat a dos anys de presó per difusió de tesis genocides i per atemptar contra els Drets Fonamentals i les llibertats públiques, surt al carrer després de 15 mesos

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El propietari de la Llibreria Europa, una llibreria del barri de Gràcia de Barcelona que es diu especialitzada en temàtiques de la Segona Guerra Mundial, ha sortit en llibertat sense haver acabat de complir condemna després de 15 mesos de presó. Acusat de dos delictes, un de difusió de tesis genocides i l’altre d’atemptar contra els Drets Fonamentals i les llibertats públiques, Pedro Varela havia estat condemnat a dos anys de presó. El dia 8, tal i com va anunciar ‘El Punt Avui’, va sortir de la presó de Can Brians sense haver escarmentat el més mínim.

Comparteix
   


Etiquetes
La odissea del cas va començar el 1996. En aquell any es va dur a terme el primer registre del local. S’hi va trobar molt de material que permetia acusar Varela de negació de l’Holocaust. Se’l va condemnar a 5 anys de presó. Però el seu advocat va aconseguir paralitzar el procés amb un recurs al Tribunal Constitucional (TC). El 2007, el TC va considerar que en tractar-se d’un cas de negació de l’Holocaust, i no de justificació, se li havia de rebaixar la condemna.

Un any abans de la resolució del TC, però, es va produir un altre registre a la Llibreria Europa i es van confiscar prop de 4.000 llibres que permetien acusar Varela de difusió de tesis genocides. El 2010 va ser condemnat a 2 anys i nou mesos de presó, però n’acaba de sortir.

Segons afirma, les activitats de la llibreria “seguiran en marxa”. “Doblaré els meus esforços”, ha assegurat Varela. Sembla, doncs, que n’ha sortit fins i tot reforçat. I no és d’estranyar, atès que amb l’actuació de la Justícia espanyola sembla que tingui llicència per a seguir amb les seves activitats filonazis. Preguntem als alemanys què en pensen del cas?



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Cesc fletxa València
16 de març de 2012, 11.32 h

Què podem esperar d'un estat espanyol feixista?
Per cert, les pressons no serveixen per rehabilitar les persones? Doncs podrien fer-li una sesió de "rehabilitació" com la q els fan als presos d'ETA. O pegar d'hòsties a un camarada no els fa convoi a la policia espanyola?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
16 de març de 2012, 09.30 h

No ho sé que pensar sobre això però una persona qui vol vendre LLIBRES sobre temes qüestionables pot anar al presó però feixistes i nazis poden governar amb majoria absoluta o tenir diaris estatals etc. ho sento però seria molt i molt esceptic sobre tot això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gerard fletxa Munic
16 de març de 2012, 09.26 h

Jo també denunciaria, ja que hi estem posats, que hi ha una fundació espanyola anomenada "Fundación Nacional Francisco Franco" (www.fnff.es), que és la cosa més recalcitrant, casposa i mentidera que us pugueu imaginar. I m'imagino que aquesta fundació sí que rebrà diners públics sense que ningú es queixi, com amb el cas d'Òmnium Cultural.

Quina vergonya de país...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.