directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament apreta per mentenir l'etiquetatge en català

El Parlament insta al Govern a que sancioni per incompliment de la normativa i demana a l'executiu que elabori un informe i impulsi una campanya informativa sobre els requisits lingüístics en les etiquetes

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat una moció que insta el Govern a complir i fer complir la llei del Codi de Consum de Catalunya (ACC), especialment en els aspectes que asseguren els drets dels consumidors a l'etiquetatge en català. Per fer-ho, la cambra li demana l'Agència Catalana del Consum obri expedients sancionadors i atengui les denúncies dels ciutadans. El text, presentat pel subgrup de SI i esmenat per CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC, proposa que l'ACC comuniqui als denunciants l'obertura de l'expedient en un termini màxim de tres mesos. La cambra també ha demanat a l'executiu català que presenti un informe sobre la situació de l'etiquetatge en català i una campanya informativa sobre els requisits lingüístics.

Comparteix
   


Etiquetes
Sancions de l'ACC a les empreses que no compleixen el Codi de Consum pel que fa a l'etiquetatge en català. Això és el que ha demanat el Parlament al Govern en una moció que s'ha aprovat amb el suport dels diputats de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, SI i Joan Laporta i que ha estat rebutjada pel PPC i C's. El text demana a l'executiu que compleixi i faci complir la llei en aquest àmbit.

La moció incorpora un punt segons el qual la cambra insta l'executiu català a presentar, en seu parlamentària, un informe anual sobre la situació de l'etiquetatge en català dels productes comercialitzats a Catalunya. A més, la majoria de diputats del Parlament han demana al Govern que impulsi la campanya informativa adreçada a consumidors i empreses, fent un èmfasi especial en la nova obligació d'etiquetar com a mínim en català els productes comercialitzats a Catalunya.

Els grups que han donat suport a la moció han pactat una esmena segons el qual s'afegeix un punt que estableix que el Parlament garantirà de forma immediata que els productes que es consumeixin a la cambra estiguin etiquetats i tinguin informació o instruccions, com a mínim, en català, tal i com indica la llei del Codi de Consum. Per poder-ho complir, la cambra adreçarà una carta a empreses proveïdores i concessionàries donant-los un termini prudencial per adaptar-se a aquesta normativa. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Ll.B. fletxa Granollers
19 de març de 2012, 17.50 h

Em sorpren que Ciudadanos, que diu que vetlla pels drets lingüistics de tots els ciutadans independent de si son catalans o espanyols, hagi desaprofitat aquesta ocasió per mostrar la seva suposada coherència. Quan l'equiparació de drets envers el castellà correspon als catalans sembla ser que Ciudadanos s'oblida del seu bilingüisme. Hauran de renombrar el partit amb el nom de "Ciudadanos Españoles".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Claudi fletxa Amposta
17 de març de 2012, 00.26 h

Atenció: "apretar" és un castellanisme inacceptable. Vigileu la correcció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de març de 2012, 22.29 h

#9 Tu no ets Català sinó un pobre espanyolet mitjacerilla mono-língüe.Els Catalans tenim el Català com a llèngua,i sóm obligats a conèixer una llèngua forània,i que se'ns obliga a usar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de març de 2012, 22.27 h

#8 A mi no em faria rès,només a un pobre analfabet funcional li fan por els idiomes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa Bcn
16 de març de 2012, 20.18 h

#10 Segurament són del mateix merda-seca sense vida social ni res. Ves que no es tracti del propi paCo CaCa, el que concentra més polls per metre quadrat de barba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa Bcn
16 de març de 2012, 20.14 h

#8 A mi no em faria pas cap nosa veure els productes etiquetats també o només en aranès. Faltaria més. Ah, no oblidis que la Constitució de la teva puta Espanya reconeix la OFICIALITAT del Català (i de l'aranès, ja que treus el tema). Per tant, el teu comentari és absolutament irrellevant.

#9 Tu potser parlaràs dues llengües, jo CINC. Però de pròpia, des que visc als PPCC només en tinc una que és el Català. I ja que parles de coacció, la veritat és que t'he de donar una part d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
16 de març de 2012, 17.51 h

El tal Berga i l'oasis catalan, si no es busquen casa i feina per ejpanya, són candidats als tribunals per intent de genocidi, així que proclamem la independència, ben aviat.
Apa nois, ja us podeu espavilar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
16 de març de 2012, 15.43 h

#7 Los catalanes tenemos DOS lenguas y no una sola.

Los territorios no tienen derefchos ni lengua, las personas si. Y , en condicijones de libre eleccion, smos muchos los catalanes que elegimos usar el castellano. Solo bajo coaccion ,usamos el catalan cuando es imperativo.

Asi no conseguireis nada, mas bien al contrario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
16 de març de 2012, 15.41 h

#7 No menees la perdiz listillo, no olvides que estamos en España.¿Si todos pensaran como tú tambien deberiamos etiquetar tambien en ARANÉS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
16 de març de 2012, 11.58 h

#5 Perquè la majoria de productes espanyols estàn rotulats també en portuguès?que potser és algun idioma oficial també?ah que també venen a Portugal...i a Catalunya que no venen?llavors els Catalans no tenim dret a la nostra pròpia lléngua?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.