directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Plataforma per la Llengua ja ha vehiculat 3.500 queixes al Gremi d'empresaris de Cinema

A través d'un formulari permet enviar correus demanant explicacions al president dels exhibidors

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En només tres dies 3.500 persones ja han enviat una queixa al Gremi d'empresaris de cinema a través del web creat per la Plataforma per la Llengua perquè els espectadors descontents puguin expressar el seu malestar al Gremi. La Plataforma per la Llengua va participar aquest dimecres al vespre a la concentració davant el cine Comèdia de Barcelona, que va aplegar una cinquantena de persones en resposta a la convocatòria llençada a través de Facebook per defensar les quotes de català que fixa la Llei de Cinema davant el tancament patronal dels exhibidors.
pancarta comèdia cinema cal
Comparteix
   

El formulari de la Plataforma per la Llengua permet enviar un correu electrònic de queixa al president del Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya, Camilo Tarrazón, on es critica el tancament patronal i s'insta el Gremi a tractar els espectadors de cinema català com a ciutadans normals, no com a ciutadans de segona.

A les queixes per Internet cal afegir-hi les presencials. En aquest sentit, unes 50 persones es van concentrar aquest dimecres al vespre a la Gran Via de Barcelona, davant del cine Comèdia, en protesta pel tancament de cinemes de dilluns passat, per l'oposició del Gremi d'empresaris de cinemes al Projecte de llei de cinema i per la desigualtat crònica que pateix la llengua catalana als cinemes.

La convocatòria va sortir d'un grup de Facebook que ja compta amb 27.000 membres, i diverses entitats, entre les quals la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), s'hi van adherir. Els assistents, amb pancartes i disfresses relacionades amb el cinema, van anar passant per les guixetes i van presentar reclamacions en comprovar que no hi havia pel·lícules en català al cinema.

L'entitat ja va emetre un comunicat la setmana passada en què opinava que la campanya d'oposició del Gremi al projecte de llei estava motivada per les pors i prejudicis de l'empresariat, i per motivacions ideològiques, i no pas econòmiques.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.