directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 08:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els municipis lleidatans propers a Ascó reclamen poder beneficiar-se del magatzem nuclear

Critiquen la 'poca transparència' del procés per endegar la candidatura

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els alcaldes dels sis municipis lleidatans més propers a Ascó (Ribera d'Ebre) reclamen poder disposar d'una major informació sobre la possibilitat que Ascó acabi acollint el magatzem temporal centralitzat (MTC) al que opta la localitat. Veuen 'manca de planificació i improvisació' en la decisió d'Ascó i per això reclamen que en cas que la població de la Ribera d'Ebre acabi acollint la instal·lació per a residus nuclears poder obtenir-ne algun benefici per la proximitat que hi tenen. La Diputació de Lleida encarregarà un estudi per veure les possibilitats ambientals, socials i econòmiques que el cementiri pot aportar a les poblacions més pròximes així com els punts en contra de instal·lació.

Comparteix
   

Els alcaldes de Bovera, la Granadella i Bellaguarda, a les Garrigues, i Almatret, Maials i Llardecans, al Segrià, han mantingut una reunió aquest dijous a la Granadella (Garrigues) que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, per debatre la possibilitat que Ascó aculli el cementiri nuclear.

La trobada ha servit perquè Gilabert s'hagi compromès amb els alcaldes a tirar endavant des de la Diputació un estudi que analitzi les repercussions i oportunitats de la instal·lació a la zona del cementiri per a residus nuclears així com també l'afectació i possibilitats d'altres set altres instal·lacions i equipaments en funcionament o previstos, com ara la central d'Ascó, tèrmiques o abocadors, que es troben de mitjana a un radi de 20 quilòmetres de poblacions del Segrià i les Garrigues, de la mateixa manera que ho estaria el magatzem nuclear d'Ascó.

Els alcaldes lleidatans han deixat clar a Gilabert que no estan instal·lats en el 'no' a la possibilitat que Ascó aculli el magatzem temporal però sí han criticat que el procés per endegar la candidatura ha estat 'poc transparent' i que les localitats pròximes no han rebut cap mena de comunicació al respecte del projecte. Per això, han reclamat a la Diputació de Lleida que encarregui l'estudi que analitzi les possibilitats i conseqüències que pot aportar el magatzem a les poblacions lleidatanes més properes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
montse fletxa Bovera
6 de febrer de 2010, 01.47 h

Ara es desperten aquesta colla!! ja fa temps que haurien d'haver fet pressió en aquest tema. I ara que es pense que esl ompliran la butxaca.

Au va, ja n'hi ha prou de llepar el cul a la gent!! No s'han dignat ni a confirma la seva opinió sobre aquet tem, es clar si els omplen la butxaca ho volen, si no s'haurà de fer pressió. Collons que fàcil és de comprar la gent!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de febrer de 2010, 10.35 h

Uns altres que només busquen benificis. Quan els començarà a caure la bena dels ulls a aquesta pandilla d'egoistes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.