directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós demana a CiU i PP que treballin per desenvolupar la llei de vegueries

'Després de l'enuig i pataleta inicial ara s'han de posar a treballar per tirar-la endavant'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat a CiU i al PP que deixin de banda les crítiques 'partidistes i sectàries' entorn a l'avantprojecte de la llei de vegueries i treballin per desenvolupar la llei. 'Després de l'enuig i pataleta inicial ara s'han de posar a treballar amb els partits del Govern per tirar-la endavant', ha afegit. Puigcercós, que aquest dijous té diferents reunions de treball a les Terres de l'Ebre, també ha dit des d'Amposta que ERC és la garantia que les vegueries es facin. 'Estic convençut que si fos per alguns això es frenaria', ha dit.
joan puigcercós
Comparteix
   

El dirigent republicà ha assegurat que la llei de vegueries era un compromís 'clar, ferm i valent' d'ERC amb les Terres de l'Ebre, malgrat que 'alguns deien que això ara no toca'. 'No ens valen els arguments que és el darrer any de la legislatura. Vol dir que ara no es poden fer lleis? Haurem d'escurçar els mandats a tres anys? Mentre uns estan ja en campanya, altres fem lleis', ha etzibat.

Puigcercós ha reconegut que encara queda molta feina a fer per tirar endavant el projecte perquè cal dotar-la de recursos i finançament però que s'ha posat 'la primera pedra'. Respecte les crítiques fetes des de l'oposició, el líder d'Esquerra també ha dit que 'davant d'actituds conservadors hi ha alguns que volem ser emprenedors'.

Capitals o seus institucionals

Pel que fa a la polèmica generada per l'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, que aquest mateix dijous ha reclamat la seu institucional de la vegueria, Puigcercós ha manifestat que la llei és molt clara i posa la seu institucional a Tortosa. 'Això no vol dir que altres ciutats importants del territori no hagin de tenir un paper destacat', ha manifestat.

El líder d'ERC ha estat molt crític amb l'alcalde ampostí al qual li ha volgut recordar que va ser un Govern de CiU qui va posar la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre a Tortosa, i ha estat la Diputació de Tarragona presidida per CiU qui ha descentralitzat l'ens i ha ubicat una seu a Tortosa. 'La creació de les seus institucionals de la vegueria només consoliden el que ja va fer CiU al seu moment. El que hauria de fer l'alcalde d'Amposta és reflexionar si està al partit que ha d'estar', ha afegit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de febrer de 2010, 19.35 h

La llei de vegueries és una cortina de fum que el P$C-P$OE ha permés a ERC que hi ha caigut de quatre grapes, perqué el mateix P$C votará a las Cortes en contra, mentres que ells ja se n'han ensortit amb el contrapoder a la Generalitat anomenat Area Metropolitana de Barcelona en laque exilar-se quant els fotem fora de la Generalitat.



És dificil trobar politics més babaus i incapaços que els d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de febrer de 2010, 10.47 h

En vez de servir al pueblo se sinven de él.Trabajaremos más tiempo y renunciaremos a lo que nos pertenece, de acuredo. Pero primero que se recorte el festín de las autonomias, que dejen de triplicarse administraciones, que desaparezcan coches oficiales, asesores, visas oro y demás prevendas, que se ponga fin al guateque linguístico, al presupuesto de la alianza de civilizaciones, a las subvenciones al cine que nadie ve y al pesebre en el que abrvan los sindicatos. Que sea la clase politica ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
5 de febrer de 2010, 09.15 h

Els regionalistes de segona de ciu i els seus socis estratègics del pp no podem consentir que Erc. els posi més en evidència i que la gent se n´adoni que malgrat els errors Erc haurà fet molt més en un govern en minoria que els regionalistes durant decades amb majories i majories absolutes.Per això opten per dir que tot és dolent i posar pals a les rodes per interesos particulars i de partit encara que això vulgui dir fotre a Catalunya!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.