directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oferta a Espanya: INDEPENDÈNCIA

És possible, tenim la raó, la força i la voluntat del poble, només cal el coratge dels nostres polítics per tal que deixin anar llast i liderin amb fermesa el procés cap a la independència.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Anys de greuges de tota mena i grandària, sobradament coneguts i massa sovint tolerats, munts d'incomprensió, humiliació i espoli, demostren el fracàs d'intentar cosir Catalunya a Espanya. Ara per fi, Espanya ha descobert i fa públic que té un problema anomenat Catalunya. Els catalans tenim la solució: la independència. Directe.cat! ofereix un recull d’opinions i noticies, d’erudits, empresaris i polítics que avalen la solució. També algunes noticies que mostren els pals a la roda. Només és una mostra, de ben segur n’hi ha moltes més, volem recollir totes les que ens vulgueu fer arribar. denuncies@directe.cat
 

 

 




Comparteix
   


Etiquetes
Oriol Pujol: "Tenir por d'una consulta no és democràtic"
El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha qüestionat la oposició del PP en contrariar-se contra una llei de consultes argumentant que la Generalitat no té competències per preguntar a la ciutadania sobre el pacte fiscal. Per a Pujol, "tenir por a una consulta no és democràtic". El líder convergent considera que el que "neguiteja" al govern espanyol és el fet d'haver de respondre davant "un posicionament clar del poble de Catalunya". Pujol ha defensat que és Govern català qui té la legitimitat per fer una consulta en la clausura del congrés de la federació de CDC del Camp de Tarragona on s'ha escollit Josep Maria Cruset, alcalde de Riudoms, com a nou president per àmplia majoria.

Castells diu dues vegades en 12 hores que “la independència de Catalunya és viable econòmicament”

Castells va ser ahir contundent: "La independència política és viable econòmicament: la independència de ser l'estat 28 de la Unió Europea. Això em sembla que és d'una obvietat total. Catalunya, si poséssim tots els països en filera índia, seria el quart o cinquè en PIB per càpita. Però en valor absolut, el PIB seria l'onzè o dotzè. En tindríem 16 o 17 darrere!" Com a anècdota, l'exconseller va explicar que, en una visita, el ministre d'Economia de Xile es va sorprendre quan va veure el PIB de Catalunya. "És el doble que Xile!"

La veritat de la situació de Catalunya al “Huffington Post”
Germà Bel, Carles Boix, Elisabeth Castro i Elisenda Paluzie publiquen un article al rotatiu americà en què expliquen com la situació econòmica catalana justifica la voluntat política del país. Espanya vol enredar el món. Espanya vol fer creure que el dèficit del país és culpa de Catalunya. 'No us en cregueu ni una sola paraula.' Finalment, l'article parla d'unes altres xifres: les de l'independentisme. L'últim sondeig deia que el 44% de la població catalana votaria a favor de la independència, mentre que tan sols 28% hi votaria en contra.

Junqueras defensa les bondats econòmiques de la independència al Cercle d'Economia 

El president d'ERC ha proposat un nou acord per Catalunya basat en la necessitat de tenir veu pròpia al món i la unitat d'acció a Madrid en la defensa dels interessos de Catalunya. Junqueras ha cridat a la unió dels catalans i ha assegurat que 'és l'hora de fer pinya, de sumar capacitats i recursos, empresaris i treballadors, en benefici de tots'. I ha afegit: 'el nou acord passa per creure en el país, per exercir el nostre dret a decidir, que no és altra cosa que creure únicament en les nostres forces i en la nostra capacitat de sortir endavant'. 



L’independentista gal·lès Adam Price aposta per Catalunya
Demana una “solució europea” per evitar que els catalans “paguin sols pels problemes de la resta d’Espanya” i reconeix que Catalunya seria més competitiva sent independent. "Els Estats petits són àgils, dinàmics, saben afrontar els temps difícils i són capaços d'aprendre dels seus errors". Els grans, en canvi, "acostumen" a entrebancar-se dos cops amb la mateixa pedra, assegura. Adam Price, professor a la universitat de Harvard, als Estats Units, sosté que, si analitzem els darrers 30 anys de l'economia mundial, veiem que "als Estats petits els va bé perquè són dinàmics"

El CCN i una diputada flamenca exposen que un Flandes i una Catalunya lliures serien el 4t i 5è Estats més rics d’Europa
Canadell va remarcar que amb l’Estat propi “a Catalunya tindrem un atur inferior a l 7%, un nivell d’exportacions dle 60% del PIB i esdevindríem el 4t Estat més ric d’Europa”. Això sí, si Flandes esdevé també un Estat propi “aleshores seríem els cinquens”, va dir Canadell. Finalment, va dibuixar el següent mapa: “Flandes pot parlar de tu a tu amb Valònia; Escocia és reconeguda al món com una nació; el País Basc té la clau de la caixa... A Catalunya ens ha tocat ballar amb la més lletja tenint a Castella com a company de viatge”

Antoni Castells admet que la independència de Catalunya és viable econòmicament
Antoni Castells, exconseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, va assegurar ahir dijous 15 de març a Manresa, que "la independència és viable econòmicament". Castells va fer aquestes declaracions en el marc del cicle de conferències "Una Catalunya independent, tindria viabilitat econòmica?", organitzat conjuntament per l'agrupació territorial de la Catalunya Central del Cercle Català de Negocis i Manresa Decideix i que té el suport de l'Ajuntament de Manresa i de la Cambra de Comerç i Industria manresana.

Catalunya capital París?
El gest valent del president Mas declarant que Catalunya podria ser perfectament un estat dins de la Unió Europea rellisca pel lloc on s’ha fet i el moment escollit. Què és el que han fet el president Mas i el primer ministre escocès Alex Salmond? Artur Mas ha plantejatque Catalunya podria ser perfectament un estat dins de la Unió Europea i també la tímida possibilitat de fer un referèndum sobre el pacte fiscal, només en cas que el PP el rebutgi. Alex Salmond, ha convocat un referèndum d’independència d’Escòcia vinculant per al 2014.

'Le Monde' destaca a Mas com el primer president 'obertament independentista' de Catalunya
'Le Monde' destaca en l'edició d'aquesta tarda que Artur Mas és 'el primer president obertament independentista de Catalunya' després d'haver participat en un referèndum 'simbòlic', en referència a la consulta de Barcelona Decideix. Sota el títol 'Els nacionalistes catalans mantenen la perspectiva de la independència', el rotatiu gal destaca com CiU veia amb 'inquietud' aquesta iniciativa 'espontània' però que progressivament s'hi ha anat unit 'fins a l'apoteosi', comptant finalment amb la participació d'Artur Mas i Jordi Pujol. 'Le Monde' explica que el 'fotogènic' president de la Generalitat no va voler veure flaixos el 7 d'abril quan va votar 'discretament' i 'a títol personal' en la consulta.
 
L'execonomista en cap de l'FMI sosté que 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'
El professor d'Economia de la Universitat de Harvard i execonomista en cap del Fons Monetari Internacional, Kenneth Rogoff, ho té clar: 'Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món'. Així ho assegura en una entrevista a la revista Capital, en què també assegura que 'si cau l'economia espanyola, fins i tot també podria caure França'. Les declaracions de Rogoff coincideixen plenament amb l'estudi presentat per ERC el novembre de l'any passat, La viabilitat econòmica de Catalunya Estat (pdf), en què es demostra que una Catalunya independent se situaria entre els 10 països més rics d'Europa, només per sota de Luxemburg, Irlanda, Països Baixos, Àustria i Suècia.
 
Pujol alerta que l'únic que pot salvar Catalunya de la desaparició és el pensament independentista
Compara l'intent actual d'Espanya de residualitzar els catalans amb el Decret de Nova Planta. L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha alertat que l'únic que pot salvar Catalunya de la desaparició és el pensament independentista, perquè això faria possible 'una actitud de resistència forta' davant de l'intent d'Espanya de residualitzar els catalans, intent que ha comparat amb el Decret de Nova Planta. 'Amb les condicions que Espanya ens imposa, Catalunya no és viable', ha sostingut Pujol en una conferència que ha pronunciat a Esade sota el títol 'En el tombant del camí. 1714-2014'. Segons l'expresident, l'Espanya actual 'ofegaria' Catalunya i davant d'això no hi ha alternativa: 'Entre la residualització i la independència hauríem d'optar per la independència".
 
Jordi Pujol: “Econòmicament, segur que és viable una Catalunya independent”
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha dit avui en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio que una Catalunya independent 'és viable econòmicament', però que políticament costarà d’aconseguir. Pujol ha afirmat que la situació de Catalunya dins d’Espanya és difícil i que 'hi ha d’haver una revisió del sistema'. 'La Catalunya que ens han imposat en els últims anys no és una Catalunya viable', ha declarat. Pujol també ha destacat la importància de l’entrevista a Artur Mas que publica el Financial Times, perquè 'planteja en tema a nivell d’Espanya i a nivell internacional'. Segons ell, el president Mas 'diu la veritat' sobre la situació actual de Catalunya.
 
Miquel Roca va confessar, en motiu de la seva reivindicació del concert econòmic en l’acte dels '4 Presidents' a l’Ateneu Barcelonès, que es va equivocar a l’any 1979 quan el va rebutjar.
Sense cap mena de dubte aquest reconeixement d’aquell error històric l’honora i posa amb més valor la importància de tenir la capacitat total de decisió sobres els nostres impostos.

L’empresari Joan Font és partidari de la independència
El president de Bon Preu, una de les cadenes de distribució més importants del país, es declara partidari de la independència de Catalunya. L’empresa orientada al mercat  i al producte de proximitat, sempre s'ha caracteritzat per potenciar l'ús del català als seus establiments. Ara resisteix la crisi, i demostra que el lligam economia i  identitat no està renyit amb els negocis, ans al contrari. La cadena d’alimentació Bon Preu aplica una filosofia empresarial compromesa amb els ciutadans i amb el seu territori, és fruit d’una llarga trajectòria en la distribució i ha estat capaç de  reaccionar amb celeritat als canvis a través de la innovació i de vetllar sempre pels trets i valors d’identitat propis de la societat civil catalana.
 
Josep Maria Vila d’Abadal presideix l'Associació de Municipis per la Independència
La ciutat de Vic acull aquest dimecres l'assemblea constitutiva de l'Associació de Municipis per la Independència. La iniciativa, promoguda per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va comptar amb el suport inicial dels municipis de Port de la Selva i Arenys de Munt i, des del mes de setembre, 155 municipis i un consell comarcal s'hi han adherit a través dels plens municipals, entre ells 22 capitals de comarca. L'Associació té per objectiu treballar per la independència de Catalunya des de l'àmbit municipal. En la reunió a porta tancada que ha començat passades les 11 del matí a la Sala Eudald Maideu del Teatre l'Atlàntida es debaten els estatuts i s'haurà d'elegir una junta i la seu.
 
Cardús l’intel•lecte al servei del país
Salvador Cardús confessà a en Manel Fuentes estar abatut. Abatut en el curt termini per com s’havia escenificat i com s’havia resolt el pacte dels pressupostos però, optimista a deu anys vista. Cardús, malgrat l’abatiment, desgranà els seus arguments i opinions sobre el pacte de pressupostos de forma serena, brillant i contundent, com ens té sovint acostumats.
 
Tant sols els que viuen del negoci amb Espanya no volen la independència

'Puente Aéreo', el per què del no de CiU a la independència    
El poder que mana. El fòrum 'Puente Aéreo' reuneix totes les complicitats possibles a l'entorn d'un sopar en un hotel de cinc estrelles de Madrid, el Santo Mauro, la joia de la corona de la cadena AC Hoteles que presideix Antonio Catalan, amfitrió de la vetllada. El motiu de la trobada era homenatjar a un dels seus membres il•lustres que els deixava per dedicar-se a les noves tasques de govern, Luís de Guindo. Però el sopar també va servir per celebrar l’acord entre el govern del PP i CiU per aprovar el decret que confirmava les retallades pressupostàries i augment dels impostos, que segons el conseller Mas-Colell 'asfixien' Catalunya. 

El lobby del 'Puente Aéreo' posa pals a les rodes a la independència

S’hi juguen massa per reconèixer públicament l’ofec econòmic a que està sotmesa Catalunya, s’hi juguen els seus negocis amb Espanya. L’absència sonada de la Caixa, del Cercle d’Economia, presidit per Josep Piqué (Vueling), del Circulo Eqüestre, i del lobby 'Puente Aéreo', en l’acte de l’Ateneu Barcelonès,  deixa en evidència la credibilitat nacional d’aquestes entitats, que a més de no ser-hi, van fer tot el possible per diluir l’acte.  
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23 Lluís Barracas
28 de maig de 2012, 12.10 h

Cal que Catalunya sigui el 28è país de la CEE. Per garantir la pervivència de la llengua i cultura pròpia. Per sortir del cul-de-sac de l'economia espanyola. Per esperonar cap a l'excel.lència el creixement sostenible del país. Per afavorir que tornin els que han hagut de marxar per poder desenvolupar-se professionalment i evitar que en marxin més. Per poder tractar de tú els demés països i aportar el que som -amb nitidesa- al món, per exemple...

No queden exhaurides, ni de bon tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
anna fletxa cardedeu
18 de març de 2012, 09.39 h

#20
es que m 'es igual
Jo em reafirmo : vull se independent d' aquesta merda de pais fatxenda que jo no he triat
No vull que em robin mes els meus diners nio els meus drets


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
anna fletxa cardedeu
18 de març de 2012, 09.39 h

#20
es que m 'es igual
Jo em reafirmo : vull se independent d' aquesta merda de pais fatxenda que jo no he triat
No vull que em robin mes els meus diners nio els meus drets


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
18 de març de 2012, 01.16 h

#5 La pregunta és:et creus que els teus comentaris és valoren en res aquí?només són un exemple de com és de vulgar i tercermundista espanya,encara ens fàs la feina més fàcil,encara t'ho haurem d'agraïr...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
ANNA fletxa CARDEDEU
17 de març de 2012, 20.41 h

CADA ESTAT QUE TREBALLI EL SEU FUTUR
PROU DE SANGONERES I APROFTATS
CATALUNYA INDEPENDENT
VULL APOSTATAR D ESPANYA
SERE TANFELIÇ SI HO ACONSSEGUIM


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Que cadascu fletxa Assumeixi les seves responsabiltats!
17 de març de 2012, 16.34 h

SOM :

- 350 AJUNTAMENTS = 37% del territori
- 20 CONSELLS COMARCALS = 58% del total

adherits a l'AMI i a l'ANC

La solucio és clara :

I N D E P E N D È N C I A


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lluís fletxa Girona
17 de març de 2012, 16.14 h

#16 No cal marxar a Eslovenia, per a vancanes un molt bon país. jo vill viure en un estat catalá independent


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Terrassa
17 de març de 2012, 16.07 h

#12
Marxa a eslovènia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Arnau fletxa Catalunya
17 de març de 2012, 15.49 h

Visca Catalunya lliure ! Catalans ens hem d'unir. Encara no ho hem fet. El dia en que els catalans ens unim per molt fatxa que sigui el govern d'Espanya no ens podrán parar. Ens hem d'unir per la independència. Si no aconseguim la independencia als nostres fills els hi espera un futur molt negre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
17 de març de 2012, 15.04 h

Evidentment una taronja no es una pera.
Evidentment un catala no es un aspañol.
Qui es defineix om a catala i aspañol, ja sabem el que es: ASPAÑOL.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.