directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Acaben les negociacions a l'Ulster amb una 'base per a l'acord', segons el Sinn Féin

El Sinn Féin i el DUP han negociat durant dues setmanes un acord per la transferència de Justícia i Interior

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les negociacions per la transferència de Justícia i Interior a l'Ulster han acabat. Així ho ha confirmat el polític del Sinn Féin, Gerry Kelly, que ha assegurat que existeix 'la base' per a un acord amb el Partit Unionista Demòcrata (DUP). L'última paraula la tenen ara els unionistes, que han de decidir si aproven les propostes discutides entre el primer ministre Peter Robinson i els republicans. El retorn, aquest dimecres, de Robinson al capdavant de l'executiu nord-irlandès s'interpreta des d'alguns sectors com un últim intent d'augmentar la seva autoritat davant dels membres del DUP que es neguen a pactar amb el Sinn Féin. Segons la BBC, la transferència podria materialitzar-se a l'abril.
primer ministre nord-irlandès, peter robinson, dup
Comparteix
   

Segons es desprèn de les paraules del republicà Kelly, després de deu dies de negociacions, l'acord podria ser imminent. 'El nostre equip de negociadors creu que tenim la base per tirar tot el procés endavant', ha assegurat Kelly en una roda de premsa. Kelly no ha volgut fer declaracions sobre el DUP, i només ha reiterat que la base pel pacte existeix.

L'anunci del Sinn Féin deixa en mans dels unionistes la decisió final sobre la transferència. Segons apunta la premsa irlandesa i britànica, els dirigents del DUP estan dividits respecte a les propostes presentades durant les negociacions amb el Sinn Féin.

El Sinn Féin i el DUP han negociat durant dues setmanes un acord per la transferència de Justícia i Interior a l'Ulster. Les dificultats per consensuar un document conjunt havien posat en perill l'estabilitat del govern de coalició, i fins i tot el primer ministre britànic, Gordon Brown, i l'irlandès, Brian Cowen, van viatjar d'urgència a Belfast per intentar mediar entre ambdues parts.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.