directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Josep Poblet i Albert Batalla encapçalaran les llistes de CiU per Tarragona i Lleida

Tot apunta a que l'alcalde de Figueres, Santi Vila, sigui el candidat per Girona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de la festa de presentació d'Artur Mas com a candidat a les eleccions, CiU ja té a punt els noms que encapçalaran les llistes per les diferents demarcacions. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, encapçalarà la llista per Tarragona i, al seu torn, l'alcalde de La Seu d'Urgell, Albert Batalla, serà el candidat per Lleida. Resta per saber encara qui serà el candidat per Girona, però tot apunta a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, malgrat que el nom del president de la federació de Girona i ja candidat en les darreres eleccions, Eudald Casadesús, encara no pot descartar-se al 100%.
albert batalla carod-rovira alcalde la seu urgell
Comparteix
   

Poblet agafarà el relleu a l'exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, i Batalla substituirà l'exconseller Josep Grau. Poblet serà anunciat aquest divendres i Batalla en les properes hores o dies. Amb aquests noms sobre la taula, el president de CiU, Artur Mas, compleix la seva paraula i aposta per una renovació en les llistes, amb cares noves en almenys dues de les tres circumscripcions. La candidatura de Poblet ha estat bastant clara des del principi, i més després que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, admetés en una entrevista a l'ACN que la seva prioritat és l'alcaldia.

A Lleida hi entrava el factor del gènere, ja que la presidenta del Consell Nacional de CDC i diputada al Parlament, Marta Alòs, també podia tenir opcions, més tenint en compte que així hi hauria una dona encapçalant una de les quatre llistes, després que el nom de la diputada Dolors Batalla es descartés per encapçalar la candidatura tarragonina. Així, si no hi ha sorpreses de darrera hora a Girona, no hi haurà cap dona com a cap de llista en cap de les quatre demarcacions.

En el cas de Girona, també sonava el nom de l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, i el del diputat i alcaldable per Girona, Carles Puigdemont.

Albert Batalla
Alcalde de La Seu d'Urgell i diputat al Parlament.
Nascut a la Seu d’Urgell, 25 d’octubre de 1977. Llicenciat en Periodisme a la Universitat Ramon Llull. Militant de la JNC des del 1995. De l’octubre de l’any 200 fins al novembre de 2004 en va ser el secretari general i a partir d'aquí i fins el desembre de 2006 en va ser el president. A les eleccions municipals a la Seu d'Urgell de 1999 i 20003 va formar part de les llistes de Convergència i Unió i ha ocupat diferents regidories. Des del 2003 és diputat al Parlament de Catalunya. Després de les eleccions municipals , CiU va fer un pacte amb ERC on s'acordava que l'alcaldia seria per Jordi Ausàs (ERC) els dos primers anys de la legislatura i els dos últims per Batalla. Finalment i arran del nomenament d’Ausàs com a conseller, ambdues formacions van acordar avançar el mandat d’Albert Batalla i, per tant, des del 4 d’abril de 2008, és l’alcalde de la Seu.

Josep Poblet
Alcalde de Vila-seca i President de la Diputació de Tarragona.
Va néixer a Vila-Seca. És Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Delegat de curs en diverses ocasions durant els estudis universitaris, participant actiu del Moviment Universitari d'Estudiants Cristians, de la Marxa de la Llibertat, la lluita per les conquestes socials i polítiques, per la llibertat, l'autonomia, contra la pena de mort, etc. Impulsor a Vila-seca de diverses iniciatives de caràcter juvenil, cultural i formatiu. Fundador, primer, i president, més tard (1980 - 1984) de l'Agrupació Cultural de Vilaseca. Va ser membre del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili de 1999 a 2004. És vice-president del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic de PortAventura, membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Tarragona des de 1993 fins a l'actualitat. És vice-president executiu del Consorcia del Camp de Tarragona. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de l'any 1987. L’any 1987 i 1991 va ser escollit regidor a l’ajuntament de Vila-seca. Va ser escollit Alcalde de Vila-seca l'any 1993 i reelegit com Alcalde de Vila-seca successivament a les eleccions de 1995, 1999 i 2003 Va ser vice-president 1r. del Consell Comarcal del Tarragonès de 1989 a 1991, diputat a la Diputació de Tarragona de 1993 a 2004. és diputat al Parlament de Catalunya de 2003 a 2006.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
ARA, ERC fletxa Cunit
5 de febrer de 2010, 12.12 h

Això si que es PIT i COLLONS i no les rucades del Carretero i la seva guàrdia pretoriana.

Ni assemblees ni debat ni res que si sembli. Al dictat den Mas i a creure i a empassar,ho tot....i es que la poltrona es veu cada dia mes a prop i no es pot fer enfadar al aparell del partit i al seu AMO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.