directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Antich trenca el Pacte i expulsa Unió Mallorquina de totes les institucions

La policia deté Miquel Nadal, regidor d'UM a l'Ajuntament de Palma i exconseller de Turisme, per una suposada trama de corrupció a la conselleria

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern balear, Francesc Antich, ha decidit expulsar Unió Mallorquina (UM) de totes les institucions que formen part del Pacte -Govern balear, Consell i Cort- i governarà a partir d'ara amb el Bloc, tot i que confia en el suport d'UM al Parlament. Així deixaran l'executiu els consellers de Medi Ambient, Turisme i Esports i Joventut, Miquel Àngel Grimalt, Miquel Ferrer i Mateu Cañellas, respectivament, així com tots els dirigents d'UM amb càrrecs en aquestes institucions. La decisió d'Antich, motivada per l'aparició d'un nou cas de presumpta corrupció, l'operació Voltor, que esquitxa novament UM i que és el primer cas que es podria haver produït aquesta legislatura. Al mateix temps saltava la notícia de la detenció del regidor de la formació nacionalista a l'Ajuntament de Palma i exconseller de Turimse, Miquel Nadal, en relació a aquesta trama.
francesc antich, psib, president de les illes balears
Comparteix
   

A partir d'aquest divendres, el govern balear queda en minoria, tal com ha anunciat el president d'aquesta institució, Francesc Antich. Després de cessar els tres consellers d'UM en el consell de govern, Antich ha comparegut en roda de premsa per anunciar que fa fora del govern balear a la formació nacionalista. El president ha dit que aquesta ha estat una decisió 'meditada' i fruit de la seva preocupació i també la de la ciutadania.

Antich aparta UM de l'executiu balear, i també de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca. Així i tot, el president ha dit que confia en rebre el suport de la formació nacionalista en el Parlament de les Illes, per tal de poder tirar endavant els pressupostos i les lleis que estan en tramitació. Per la seva part, ha dit, manté els 'acords i els compromisos programàtics' i també la majoria parlamentària pactada a inici de legislatura.

Francesc Antich ha dit que cal que no hi hagi 'ombres de dubte' en la gestió dels doblers públics, i per tant, el compromís de dur a terme una gestió honesta és més ferm que mai. El president ha explicat també que confiava en que aquest pacte de govern (PSIB,UM i Bloc) marcaria un abans i un després en la transparència política. No obstant això, aquest dimecres passat va esclatar un nou cas de corrupció política, l''Operació Voltor', que afecta de ple, i novament, a UM i que era previsiblement el primer que es succeïa en la present legislatura.

Antich, doncs, ha fet fora als tres consellers d'UM que formaven part del govern balear, tot i que cap d'ells està implicat a hores d'ara en l''Operació Voltor. No obstant això, al decidir trencar amb UM, cessa al conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, el qual està imputat en l''Operació Maquillatge'; al conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas; i al conseller de Turisme, Miquel Ferrer, el qual fou nombrat fa poc més d'un mes en substitució de Miquel Nadal, imputat en l''Operació Maquillatge' i detingut precisament aquest divendres en l''Operació Voltor'.

Aquests tres consellers hauran de firmar l'acte de cessament com a consellers i un cop es publiqui aquesta informació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), estaran totalment fora de l'executiu. Aquest divendres han estat cessats també els dos directors generals detinguts en l''Operació Voltor. Aquests són l'ex gerent de l'Inestur i director general de qualitat ambiental i litoral, Antoni Oliver; i el director general de promoció turística, Antoni Sastre.

El president del govern balear ha dit que no es pot tolerar que es tornin a repetir les situacions del passat i ha subratllat que s'ha de deixar d'associar les Illes Balears a la corrupció. Així mateix s'ha mostrat convençut que la ciutadania podrà recuperar la confiança novament en la política.

Antich ha anunciat també que els pròxims dies es farà la reestructuració del govern, per tal de substituir als consellers. De moment, ha dit però, encara no sap com quedarà la distribució però ja ha anunciat que reduirà el nombre de conselleries. La seva intenció d'ara en endavant, ha dit, és fer complir els acords firmats per ara i continuar amb l'acció de govern. Ha recordat també que farà complir el codi ètic. Antich ha descartat per ara les eleccions anticipades, ja que preveu comptar amb el suport d'UM.

La Policia Nacional deté Miquel Nadal en el marc de l''Operació Voltor

D'altra banda, la Policia Nacional ha detingut aquest divendres al portaveu i regidor d'UM a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, en el marc de l''Operació Voltor'. Nadal, imputat també en l''Operació Maquillatge, ha estat traslladat als calabossos, on es troben altres detinguts en el nou cas de corrupció encetat el passat dimecres. Amb Nadal, ja són catorze els detinguts en aquesta nou cas segons la Prefectura Superior de Justícia de les Illes Balears.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
pere fletxa lleida
5 de febrer de 2010, 20.31 h

psoe=pp,,,el llepaculs de madrid (antich), hara pactara amb el pp.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
5 de febrer de 2010, 16.28 h

Si mes no, l'Antich no els ha donat 23 anys per enriquir-se com si va fer el Pujol, Oi Alavedra?, Oi Prenafeta??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de febrer de 2010, 15.06 h

Els socis de CIU a Mallorca.. a la puta calle, per corruptes i lladres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
5 de febrer de 2010, 14.52 h

Les institucions balears estan brutes i plenes de corruptes i mangants. Què bé va fer Esquerra a l'eixir del govern i demanar eleccions. Esperem que a les properes, quan siguen, el poble pose en el seu lloc a aquests regionalistes de dreta mallorquins. I esperem que aquesta actuació judicial arribe també al País Valencià, que falta hi fa, on tot està tan brut com allà, però la justícia apenes actua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.