directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu es queda sol al Govern municipal en la defensa dels Jocs

ICV ha donat un 'no' contundent · CiU, ERC i PP són favorables al projecte però critiquen la falta de projecte i de consens

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Jordi Hereu s'ha quedat sol aquest divendres defensant davant del ple de l'Ajuntament de Barcelona la seva proposta de presentar la ciutat com a candidata per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern de 2022. De fet, el propi Govern s'ha visualitzat clarament dividit. ICV-EUiA ha dit un contundent 'no' al projecte dels Jocs tal i com estan plantejats, deixant sol al PSC i a l'alcalde, Jordi Hereu, en la defensa de l'esdeveniment des de l'Executiu municipal. I l'oposició no ha estat molt més benèvola amb l'alcalde i la proposta de candidatura. CiU, ERC i PP s'han mostrat clarament favorables al projecte, però molt crítics amb la 'falta de consens', amb la 'inconcreció' de la proposta i amb la manca d'informes de viabilitat.
jordi hereu, alcalde de barcelona, ple
Comparteix
   

La presentació del primer informe de l'alcalde sobre la proposta de candidatura als Jocs -que ja es va fer públic dimarts passat- ha servit als grups municipals per escenificar la seva discrepància sobre el model i les formes que ha seguit l'alcalde fins ara. Tant ha estat així, que ni tan sols des dins del Govern municipal Hereu s'ha vist recolzat. El tinent d'alcalde i president del grup d'ICV, Ricard Gomà, va ser el més contundent contra el projecte, anunciant un 'no' al suport a la proposta. 'Els Jocs no formen part del model de ciutat que estem contribuint a construir', ha explicat, mentre s'ha qüestionat si 'necessita BCN uns jocs d'hivern per ser coneguda? Reforcen amb això la consecució d'objectius en cohesió social?'. 'Ens costa trobar elements de resposta positiva, més aviat trobem dificultats', ha respost ell mateix. Per acabar, el portaveu ecosocialista ha expressat 'respecte' per la proposta però l'ha qualificat d''innecessària' i ha argumentat que el seu grup 'resta estrictament condicionat als informes de viabilitat'.

Des de l'oposició, Trias s'ha mostrat clarament favorable a organitzar uns Jocs d'hivern a la ciutat, però no ha estat tan positiu valorant el procés, la proposta i la feina feta per l'alcalde. Així, Trias ha qualificat l'informe presentat de 'copia i enganxa' i de no aportar suficient informació. 'No ens prengui per tontos', ha retret a l'alcalde i el primer tinent d'alcalde, Carles Martí, que ha estat l'encarregat de presentar l'informe inicialment. Per Trias, el Ple ha mostrat 'una enorme feblesa' i aquesta falta de consens no pot fer viable la candidatura. ' Vostès han començat molt malament, no es pot començar pitjor. S'han tirat a la piscina sense mirar si hi ha aigua', ha dit. El líder municipal de CiU ha retret la falta de cohesió del Govern i que Hereu no hagués parlat amb 'tots els implicats' abans de fer l'anunci. ' El gran error és fer com al Fòrum: creure's que els Jocs són de l'alcalde', ha sentenciat, mentre ha retret la falta d'informes de viabilitat sobre la candidatura.

Precisament Trias ha estat qui ha protagonitzat amb Martí l'enfrontament més directe del Ple. I és que el tinent d'alcalde ha replicat a Trias que 'l'informe presentat és la síntesi de tots els informes' i li ha explicat que 'els estudis de viabilitat estan fets, els contactes imprescindibles estan fets i es van fer amb la discreció clau'. 'Em quedo sorprès i astorat quan diu que els informes estan fets i no els presenta', li ha reclamat Trias.

Per la seva part, Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP, ha retret a Hereu que no hagi presentat ell l'informe 'perquè no té un govern cohesionat'. A més, li ha demanat que no descuidi els 'problemes reals de la gent' per un projecte com els dels jocs, deixant-li caure a Hereu que 'abans de pujar a l'Olimp, ha de tocar amb els peus a terra'.

Des d'ERC, el seu president municipal, Jordi Portabella, ha estat el més crític de l'oposició amb l'alcalde i amb la candidatura als Jocs. Tan ha estat així, que el republicà ha arribat a preguntar si cal ara vincular la marca Barcelona 'a la neu, els cavalls i el formatge de cabra'. 'Als 80 es va triar una actuació (els Jocs del 92) amb una gran inversió per la ciutat. Ara tenim dubtes de que el que surt d'aquests grans esdeveniments sigui el que necessita Barcelona', ha argumentat Portabella. El líder d'ERC ha retret a Hereu també que primer hagi fet pública la proposta i després hagi buscat suports. 'L'odre dels factors sí altera l'opinió sobre la idea, i sobre la idea tenim dubtes', ha dit.

Per la seva part, el primer tinent d'alcalde, Carles Martí, va explicar que 'ara estem al punt zero. És un inici al que hem cridat a tothom a sumar-se, i la resposta ha estat francament positiva'. 'És com una bola de neu: comencem a rodar i s'afegirà el suport', ha dit Martí fent un símil al que s'ha afegit també Hereu convidant a tothom a sumar-se 'a aquesta bola de neu guanyadora'. El tinent d'alcalde també ha argumentat que mb l'informe precentat s'inicien 'els treballs necessaris per presentar la candidatura, perquè avalua les possibilitats i estableix un full de ruta precís'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de febrer de 2010, 16.39 h

El sofá P$OEcialista de l'ajuntament de Bcn. está tant tronat que no m'extranyaria gens que aviat el canviessin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.