directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Greenpeace portarà als tribunals el procés de selecció de l'emplaçament pel cementiri nuclear

Per la 'falta de transparència, l'absència de mecanismes participatius i la manca d'informació veraç a la població i els municipis

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'organització ecologista Greenpeace ha anunciat que portarà als tribunals la decisió del Ministeri d'Indústria a la resolució del BOE del 29 de desembre en la qual es demana als municipis acollir un cementiri nuclear per la 'falta de transparència, l'absència de mecanismes participatius i la manca d'informació veraç a la població i els municipis'. En una acció de protesta, membres de Greenpeace han portat aquest divendres al ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, deu bidons amb 'residus radioactius d'alta activitat' perquè aturi la recerca per al magatzem. Segons els ecologistes, amb aquest procés només s'ha aconseguit un 'rotund refús social i l'absència total de consens territorial i polític'.
cementiri nuclear, greenpeace
Comparteix
   

Els ecologistes consideren que aquest procés és il·legal perquè 'vulnera clarament' els principis jurídics continguts en el conegut com a Conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació, la participació del públic en la presa de decisions i l'accés a la justícia en matèria de medi ambient.

Greenpeace ha acusat el ministre Sebastián de temptar 'els alcaldes dels municipis candidats amb diner públic', concretament dels Fons de l'Empresa Nacional de Residus Radiactius (Enresa), sense tenir en compte l'opinió dels veïns, dels pobles veïns ni de la comunitat autònoma.

De moment, hi ha onze municipis candidats, entre ells Ascó, després que dos d'ells es retiressin. Es tracta de Santiuste de San Juan Bautista (Segovia), un poble de 684 habitants; i de Campo de San Pedro (Segovia), que segons el seu alcalde ni tan sols s'havia presentat.

D'altra banda, Greenpeace ha acusat Enresa i el Ministeri d'Indústria de dur a terme una 'intensa campanya de desinformació' amb l'objectiu de promocionar el cementiri nuclear, sota el nom 'Magatzem Temporal Centralitzat', minimitzant els seus riscos, 'mentint sobre la suposada urgència' dels mateixos i falsejant aspectes econòmics relacionats'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 de febrer de 2010, 12.15 h

Un visca per Greenpeace, i un rebuig total per a tots els polítics que en el seu dia, amb en Montilla, per davant van aprovar en el Congrés dels Diputats, les bases per a l'instal·lació del cementiri. Però això ens passa perquè els deixem fer, els votem cada quatre anys i no en tenim ni idea del que fan durant aquest quatre anys. I així ens va, un dia és un cementiri, un altre la jubilació a partir dels 67, etc. Hauriem d'acostumar-nos a obligar-los a seguir el seu programa electoral i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de febrer de 2010, 11.18 h

Molt ben fet senyors de Greenpeace. Aquests polítics falsaris i fariseus, mercenaris de les multinacionals només enganyen tota una sèrie de babaus, a costa de la salut de molts ciutadans de Catalunya i del menyspreu del nostre mediambient. Quan els aprenents de polític (és que ni a això arriben), com són els alcaldes de les poblacions, en el nostre cas el d'Ascó, hagin fet el feix, fotran el camp de la població deixant el mort a aquells que hi hauran de viure tota sa vida, durada de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.