directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Més de 10.000 persones convocades a les consultes del 28F del Bages

El portaveu de BagesDecideix espera una participació semblant al 26,9% del 13D, xifra que considera 'tot un èxit'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les consultes del 28 de febrer convoquen un total de 10.755 persones al Bages entre els cinc municipis que la faran aquest dia: Moià, Cardona, Santa Maria d'Oló, Sant Feliu Sasserra i Talamanca. Moià, amb 4.601 persones amb dret de vot, és el municipi més gran que promou la consulta, seguit de Cardona, amb un cens de 4.527 persones, Santa Maria d'Oló, amb 947, Sant Feliu Sasserra amb 552 i Talamanca amb 128. Pep Peraire, portaveu de BagesDecideix, espera que la participació sigui semblant a la del 13 de desembre que al Bages es va situar en un 26,9%. Una xifra que l'entitat considera que va ser 'tot un èxit' tenint en compte que era 'tot nou i que disposàvem de pocs recursos'. En total, 77 municipis de 25 comarques celebraran la seva consulta l'últim dia del mes de febrer i gairebé tindran dret a vot unes 300.000 persones.
pep peraire, bagesdecideix
Comparteix
   

El portaveu de BagesDecideix, Pep Peraire, es mostra 'satisfet' de l'acollida de les consultes a la comarca i ha destacat que, un cop han passat per Ple, de seguida han tingut una entitat al darrere que s'ha fet càrrec de l'organització.

Peraire ha reconegut que estan 'il·lusionats' perquè, segons ha explicat, les reunions comarcals són participatives, la comunicació en diferents àmbits és fluïda i, a més, s'organitzen actes de forma regular. En definitiva es nota 'molt dinamisme social', ha subratllat el portaveu de BagesDecideix.

Pep Peraire comenta que es donarien per satisfets si la participació en la consulta del 28 de febrer és similar a la de la convocatòria del 13 de desembre passat. 'De fet, la participació d'aleshores (26,9%), la vam considerar un èxit', explica el portaveu de BagesDecideix, ja que en aquells moments 'tot era nou, disposàvem de pocs recursos i ens vam haver d'autoorganitzar'.

Peraire considera que, a hores d'ara, s'ha 'madurat' quant a organització i remarca que s'ha fet un treball 'molt informatiu' especialment dirigit a les persones que 'es decantaven més cap al no'.

El portaveu de BagesDecideix ha subratllat que és important que votin els nouvinguts que se sentin 'identificats' amb el tema. En aquest sentit Peraire ha destacat que hi ha 'molta implicació' per part d'aquest col·lectiu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.