directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El xoc de trens està servit i El Punt/Avui fa un pas més i mostra la solució: independència

La setmana passada va ser l’Assemblea Nacional de Catalunya qui va mostrar una via clara de sortida al xoc de trens amb Espanya, ara ho fa el Punt /Avui

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant

El Govern  s’haurà de posar les piles, la situació de xoc de trens amb Espanya no permet actituds porugues, després de plantar cara a la caverna mediàtica el Punt/Avui  ha fet un pas més i ha entrevistat una vintena de persones rellevants de la societat  catalana per tal reflexionin sobre la solució al Xoc de trens que vivim amb Espanya. Sembla que cada cop més gent ho té clar, #tenimlasolució tant sols manca la voluntat política per assumir el que avui ja és majoritari,entre els entrevistats la majoria aposta per la independència, altres  fugen d’estudi a l’hora d’afrontar la solució i altres, els menys, són  federalistes en un estat que no ho vol ser.

Comparteix
   

Les personalitats entrevistades pel El Punt /AVUI donen solucions, l’aposta majoritària és per la INDEPENDÈNCIA .

Muriel Casals: “Òmnium planteja un camí basat en tres eixos: la independència fiscal, la independència cultural i el dret a decidir.”

Arcadi Oliveras: “La solució és la independència però no per la pela, sinó per la història, la llengua o el sentiment nacional.”

Andreu Subies: “dins d'Espanya en això de les seleccions no hi ha solució. Per a les seleccions és independència o res.”

Germà Bel: “La despersonalització de l'ABC és el pas previ a l'agressió, però cal preguntar-nos si hi ha prou gent que vulgui canviar això, i crec que no.”

Joel Joan: “L'única solució és òbvia: la llibertat, una majoria parlamentària que declari la independència de manera unilateral. No estem en aquest punt, però arribarà.”

Joan Amorós: “Sembla que a Madrid treballin per la nostra independència, i no veig gaires solucions més, però en aquest cas caldria fer molta pedagogia a dins i a fora.”

Modest Guinjoan: “Només hi ha una sortida: la independència, ja que tots els intents de millorar la relació han estat un fracàs.”

Sefa Amell: “La solució és la independència de Catalunya. Si no som lliures mai tindrem la capacitat com a país de poder decidir en aspectes com per exemple la llengua.”

Vicent Sanchis: “haurem de ser valents. El problema és que nosaltres internament tenim un conflicte per la complexitat de la nostra societat i la covardia de les elits.”

Joan Reig: “Quina és la solució? Doncs és fàcil: la independència de Catalunya

Mathew Tree: “A partir de la sentència del TC, l'opció federal està tancada per sempre més. Ara només ens en queda una: “Time to go, guys”.

Jordi Purtí: “Hem de fer un pas endavant. Nosaltres no n'hem de fer res d'aquesta ñ, perquè fem servir la ny. A mi, em sabria greu que un altre cop, de nou, tot quedés en una anècdota”

Robert Llimós: “És clar que tenim un problema amb Espanya, sempre l'hem tingut. Sempre hem sigut una colònia d'Espanya.”

Mig mig

Antoni Sansalvadó: “Com a entitats socials el problema que hi ha amb Espanya és la gestió del 0,7%. Catalunya n'aporta molt i, en canvi, en recuperem molt poc.”

Eudald Carbonell: “Si trobem la manera de sentir-nos representats democràticament, trobarem la solució.”

Josep Maria Álvarez: “cal un pacte entre el poble català i el conjunt de l'Estat per decidir què vol dir el concert econòmic del segle XXI.”

Joan Antoni Panisello: “Encara que Catalunya fos independent, l'amenaça per al nostre territori sempre hi seria fins que no canviï la mentalitat.”

Antón Costas:”La demanda d'independència és un sentiment lògic i noble, però per la meva banda, crec que plegats sortirem abans de la crisi.”

Jordi Coca: “La solució és que Espanya canviï i deixi d'estar sota la influència dels gairebé quaranta anys de la dictadura de Franco

Federalistes solitaris:

Dolors Llobet: “Per a Comissions Obreres de Catalunya, el nostre model ideal d'encaix entre Catalunya i Espanya es basaria en un federalisme plural”

Carme Valls: ““El que s'hauria de construir és un estat federal.”
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26 Eduard Pertíñez
19 de març de 2012, 14.41 h

El federalisme, si ha d'existir, només ho farà prèvia independència. Per tant els dos últims són independentistes que encara no ho saben o hipòcrites que enmascaren el regionalisme amb la capa de la utopia federal.
Si ets federalista de debó, abans passaràs per la independència amb l'objectiu de federar-te que no pas abaixaràs els braços davant la uniformització cultural-colonial-política que s'exigeix des de Castella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Narcs fletxa BCN
19 de març de 2012, 13.15 h

#24 Dons posa l'enllaç de la publicació per saber la font del que dius (la conclusió de la cual estic totalment d'acord tot sigui dit)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
19 de març de 2012, 11.59 h

Jo penso que el ciutadà conscient, madur, mínimament educat i per sobre de tot be informat, ha d'estar vigilant i amb desconfiança respecte del que mana, sempre, sigui república, monarquia i més a l'anarquia, però, això vindria després. Jo penso que tothom no ens posem els pantalons abans que els calçotets oi? El volum de robatori que Espanya ens aplica no s'aguanta gaire temps més. Amb els nostres impostos, porten molts anys enriquint molts territoris de l'Estat, això no s'ha de re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Narcs fletxa BCN
19 de març de 2012, 10.41 h

Ens tracten com una colònia econòmicament i culturalment, per altra banda políticament sempre serem una minoria a Espanya, probablemnt la minoria més nombrosa de tot Europa sense Estat propi...

Deixem de ser el Record Guiness de la inoperància i movem-nos tots a la una per aconseguir el nostre Estat Català, amb les illes si la majoria d'allà ho volen, València ja vindrà quan vegin les difèrencies que es crearan, en el fons deuen ser els més catalans de tots, per allò de la pela xD
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Penedès fletxa Vilafranca del Penedès
18 de març de 2012, 22.01 h

Quan llegeixo els comentaris d'aquesta colla de feixistes que escriuen en un idioma estranger, l'idioma dels invasors, no puc evitar fotrem un fart de riure perquè m'imagino la parodia de l'assassí dictador que surt a l'APM. Jo que ho vaig viure molts anys us puc assegurar que utilitzen les mateixes paraules i amb el mateix sentit. Que els bombin a tots i que es morin de ràbia, perquè la Independència ja es a tocar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PereelDigne fletxa Granollers
18 de març de 2012, 19.47 h

#10 Noi, em sembla bé que et declaris federalista. Tothom té el dret d'equivocar-se però el que no pots fer és malparlar ratllant l'insult envers els independentistes, que com ja saps n'hi ha de dretes i d'esquerres. El problema dels federalistes és clar com la llum del sol: per poder federar-se cal que hi hagi algú que ho vulgui fer i Espanya no en vol ni sentir parlar. O potser et voldries federar amb algun altre estat? D'altra banda, també estem d'acord amb l'autodeterminació, com no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Narcís fletxa Salt
18 de març de 2012, 19.43 h

Anem per feina Catalans ,que la porta s'està obrint per milions de persones que estant petin i ofegades econòmicament, només el camí cap a la independència ens resoldrà tots els problemes que tenim i un futur millor per els nostres fills,una societat unida aconsegueix tot el que vol,siguem realistes, prou de trepitjades d' insuls de mentides i coaccions , em d'empenya ben fort la porta NO VOLEM QUE ENS ROBIN MÉS, DIEM PROU !!! ( ESTAT CATALÀ , NOMÉS AIXÍ SERÀS UN CIUTADÀ .)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
HGxI fletxa HORTA, BARCELONA
18 de març de 2012, 19.33 h

Catalunya independent al 2014. Ja som majoria, els agradi o no als espanyolistes. Entre TOTS construirem un FUTUR millor pel nostre PAÍS


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
José Manuel Azcárraga fletxa Barcelona (de paso)
18 de març de 2012, 19.29 h

Choque de trenes?. Será choque de un tren contra bicicleta, no? Será más acertado. Pensando que en Cataluña el 75 % de la población no quiere la independencia, pufff pesada palabra, de Cataluña sumados al resto de España, ¿ Qué coño choque estáis pronosticando fariseicamente?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa Palamós
18 de març de 2012, 18.53 h

Deixeu-los baledrajar. Els feixistes sarnosos no saben fer altre cosa. Gràcies a l'ANC tenim la independència més aprop que mai, només cal donar suport a tots els actes que té preparats:
L’haver viscut la formació de la delegació de l’ACN a Palamós i saber tots els pasos previs fets pels qui portavan aquest encàrrec com també el d’altres delegacions, i tot l’historial adjunt a aquest moviment, ja va fer crèixer en mí un interés especial molt diferent al del típic martelle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.