directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran augura que ERC es quedarà sense vegueries mentre el PSC recupera l'àrea metropolitana

Considera que ERC 'no s'ha sortit amb la seva' amb l'aprovació de la llei i rebutja la composició de la vegueria de Lleida

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha augurat aquest divendres que ERC 'es quedarà sense vegueries' mentre el PSC recupera l'àrea metropolitana. En la seva carta-web als militants d'UDC, Duran ha subratllat que la llei que estableix la nova ordenació territorial de Catalunya amb set vegueries i que ha estat aprovada pel Govern aquest dimarts 'va per a llarg', perquè també s'ha de discutir en l'àmbit de l'estat espanyol. En canvi, ha continuat, l'àrea metropolitana requereix només la intervenció del Parlament. Així, ha discrepat de la lectura que fan alguns quan diuen que ERC 's'ha sortit amb la seva i que el president Montilla s'ho ha hagut d'empassar'. Duran també ha rebutjat la composició de la vegueria de Lleida que preveu el projecte del Govern.
duran lleida, unió, udc
Comparteix
   

Duran ha recordat el rebuig del territori a la llei, al qual s'ha afegit pel que fa a la vegueria de Lleida. 'De les onze comarques i mitja, la nova vegueria de Lleida es queda només amb sis comarques. No hi estic d'acord', ha indicat. El líder d'UDC ha considerat, a més, gran part de les persones que encara formen part de la circumscripció de Lleida no comparteixen la nova divisió territorial.

També s'ha referit a la proposta 'confusa i precipitada' del govern espanyol de modificar l'edat de jubilació. 'El govern de Zapatero ha optat un cop més per la improvisació i a banda de plantejar-ho tard, ho fa en el pitjor moment i de la pitjor manera possible', ha constatat. Duran ha indicat que s'han de plantejar altres qüestions abans de parlar d'allargar l'edat de jubilació. En concret, s'ha preguntat com es pot parlar d'allargar l'edat quan gran part de les jubilacions es donen en persones de menys de 63 anys. A més, ha apostat per incentivar en lloc d'obligar, i ha recordat que Unió va proposar en el seu congrés poder optar per continuar treballant i alhora cobrar també la pensió, i així continuar cotitzant.

El també portaveu de CiU al Congrés ha remarcat que el govern 's'hauria pogut estalviar totes les reaccions adverses' si des d'un principi hagués plantejat tota aquesta qüestió en el si del Pacte de Toledo. Alhora, ha criticat que la 'passivitat' demostrada fins ara pel PSOE sobre aquest tema i la 'pressa' que ara ha posat de relleu al llarg de l'última setmana. I és que Duran ha opinat que el govern espanyol 'va a cavall de la conjuntura' i dels advertiments del Fons Monetari Internacional (FMI) i de les institucions europees sobre el perill de dèficit i del deute públic, cosa que el porta a plantejar la reforma de les pensions.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quim fletxa PPCC.
6 de febrer de 2010, 21.05 h

Aquest és el problema dels regionalistes de segona.NO és Erc la que es quedaria sense vegueries en tot cas seria Catalunya qui no les tindria i amb partits com ciu que no fan més que posar pals a les rodes de qualsevol avenç per no quedar en evidència i que la gent se n´adoni de que quan van governar van estar un inutils tot i tenir-ho molt fàcil amb les seves majories i majories absolutes.Regionalistes de Ciu cada dia que passa us poseu més en evidència.Quin fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de febrer de 2010, 18.52 h

Els polítics de CIU i les seves palanganes (ex-votants) cada dia més rucs. L´esquerra és seriosa, encara que CIU es pensa que tothom és com ella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de febrer de 2010, 19.28 h

Rl P$C-P$OE ja els ha tornat a marcar un altre gol. Mira que son inùtils aquests d'ERC!.



Les vegueries son impossibles sense canviar la constitució i no crec pas que el P$OE ni el PP hi estiguin d'acord.



No només us han tornat a donar gat per llebre, sino que al darrera d'aquesta cortina de fum, ja han muntat un contrapoder de la Generalitat a on exilar-se quant els fotem fora de la Generalitat.



Caldrá tornar a desmuntar l'area metropolitana de Barcelon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de febrer de 2010, 19.24 h

Si vols la llibertat de Catalunya i que siguem estat a la tardor, no votis pas aquests, CiU=PSOE=PP=ICV, ja que fan por. (Per si encara hi havia algun ingenu que no s'ho creia)



Cada vegada esta mes clar, a qui hem de votar!

A qui?

Qui vulgui que siguem Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Sitges
5 de febrer de 2010, 18.39 h

sr.Duran, si els seus haguesin fet la feina, han tingut 23 anys per fer-la, el govern actual no caldria que fés tanta feina per donar compliment a l'estatutet, aquell que va pactar a Madrid el seu amic Mas.El govern d'esquerres està demostrant tenir molt més sentiment d'estat, estat català evidenment, que el que tenen vostés que només es mouen per ansia de poder, tacticisme i sectarisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.