directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell alerta que el govern espanyol pot posar fi a l'autogovern català

El conseller creu que la Llei d'Estabilitat espanyola pot 'desmuntar l'autogovern català' a curt termini i iniciar un 'període turbulent' i de conflicte

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El projecte de Llei d'Estabilitat Pressupostària del govern espanyol, que té com objectiu posar límits a l'endeutament i al dèficit de les autonomies, pot 'desmuntar l'autogovern català en un període relativament curt, si aquesta fos la voluntat política' del govern espanyol, segons ha dit Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement en el transcurs d'una intervenció davant el Cercle Financer. Andreu Mas-Colell ha advertit que si el govern espanyol, amb una visió literal i poc oberta, pretén reduir Catalunya a una autonomia més, 'intervinguda fins les celles i subjecte al dictat de funcionaris ministerials, llavors es va al conflicte i cap un període turbulent'.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas-Colell ha lamentat que el relat polític de culpar a les autonomies espanyoles pel dèficit global de l'estat espanyol 'ha calat a les instàncies i a l'opinió internacionals'. El conseller ha anat més lluny i ha afegit que un dels perills més grans del moment actual per poder acabar de complir amb l'objectiu del dèficit del 3% el 2013 seria que el govern espanyol es cregués realment que les autonomies poden fer els seus deures 'si se les colla prou'.

El conseller ha advertit que si el govern espanyol posa en marxa 'una multitud de mecanismes de control de tipus coercitiu' per no complir amb aquest nivell d'endeutament es pot arribar 'on es vulgui' i a un escenari de pèrdua de poder i d'autogovern. Davant d'aquests escenari, i per poder complir amb els compromisos de dèficit, el conseller només veu 'el pacte fiscal'. Aquesta 'és la cruïlla en que ens podem trobar: o el pacte fiscal o la fi de l'autogovern', ha advertit. 

Andreu Mas-Colell també ha tingut unes paraules en relació amb l'actuació del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Pel conseller, el fet de no pagar els 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut per preferir que s'imputessin com a dèficit en els pressupostos de la Generalitat i no com estava previst en els pressupostos del govern espanyol, ha fet que finalment Catalunya aparegui davant els mercats internacional amb un dèficit 'desproporcionalment alt' fruit d'una deslleialtat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Antoni fletxa Sant Pol de Mar
23 de març de 2012, 22.46 h

Convergents de la punyeta permetreu que ens enfonsin el nostre pais,si no ho feu passareu a la historia com els treidors del nostre pais


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
carles fletxa Vilanova
21 de març de 2012, 00.03 h

No entenc el Mas-Colell. Si diu que el govern del PP vol carregar-se l'autonomia i ell tria el PP com a soci prioritari una de dues: o se li enfot l'autonomia i vol que s'acabi d'una per totes i poder-se jubilar tranquil perquè ja no existirà el seu càrrec, o aquest tio és més tonto del cul del que sembla quan el sents parlar. I pensar que era un insigne acadèmic...però també n'era el Castells. En una situació d'emergència i saqueig no necessitem il·lustrats acadèmics ploramiques i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
20 de març de 2012, 19.30 h

L'article acaba dient: "...ha fet que finalment Catalunya aparegui davant els mercats internacional amb un dèficit 'des-proporcionalment alt' fruit d'una deslleialtat". I ha algú que encara esperi per lleialtat? Axis ens va, anem pensant que els altres son bons... donem al PP "plens poders" i quant ens aixequin la camisa ja serà tard. Si el caixa està ens mans d'ells i els mitjans audiovisuals també.... amb els diners i la possibilitat d'informar com vulguin que mes necessiten? D'aquí ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!!!
20 de març de 2012, 19.23 h

Això no és possible i si el PP Ho aconseguis, es trobaria amb un poble CATALÀ disposat a defensar la seva independència a destralades si calgués, i aquí és que parlo del poble i no dels polítics, que ja saben que s'han venut a les espanyes.... com sempre!!

VISCA CATALUNYA LLIURE, JA!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Rauric fletxa La Guingueta
20 de març de 2012, 17.33 h

Imagino que cada dia que passa ja son menys els qui pensen que seguir lligats a Espanya és una avantatge, no hi ha ni una sola argumentació que pugui defensar que seguir lligats al lladre sigui un benefici per Catalunya. Que ho pensi el borinot dels fòrums "oasis catalan" que utilitza uns quants niks és normal per ser un troll que podem trobar a qualsevol diari en català fent el ximple.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
20 de març de 2012, 15.19 h

Es que al fin y al cabo el pomposo gobierno de la Generalitat no deja de ser una gestorias del gobierno Central.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Carles Perelló fletxa Valldoreix
20 de març de 2012, 13.47 h

#14, el paisatge que pintes és molt pessimista. Donat que aquells que exclous són immensa majoria a les votacions, ho tenim molt malament. Per tant hem de convèncer als de CIU, PSC i algun altre amb dubtes (El del PP no els poso) perquè s'afageixin als independentistes, sinó malament. Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
20 de març de 2012, 12.56 h

Srs de CiU i per què no parlen ja de INDEPENDÈNCIA, sense ambigüitats, vist tot el que està passant amb el PP????????????? ...... Ja els contesto jo ...
perquè el PP no vol i vostès amb el PP. cul i merda!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
20 de març de 2012, 12.05 h

#14 A ver si os aclarais, no son estos los mismos que os van a ayudar a obener la mayoria en el referendum de independencia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
CLB fletxa Barcelona
20 de març de 2012, 11.59 h

Nois! Amb insults i mala baba no sols no ens en sortirem sinó que estem empastifant el país. Jo entenc que volen fer la màxima força amb això del pacte fiscal per, quan sigui denegat, poder utilitzar-lo com a últim argument a favor de la sobirania. I amb això verament caldria que s'afanyessin. Ara, voler ensabonar tant el PP i la Camacho no sols sobra sinó que és impossible netejar coses així.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.