directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ascó supera la primera selecció de municipis candidats a acollir el cementiri nuclear

S'han descartat sis poblacions de les catorze inicials

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Vuit municipis opten al cementiri nuclear després que la Comissió Interministerial n'hagi exclòs cinc per no ajustar-se als requisits de la convocatòria i un municipi hagi decidit retirar la seva candidatura. Els vuit municipis són Ascó (Ribera d'Ebre); Albalá, a Càceres; Melgar de Arriba i Santervás de Campos, a Valladolid; Torrubia, a Sòria; Yebra, a Guadalajara; Villar de Cañas, a Conca, i Zarra, a la Vall de Cofrents, al País Valencià. El projecte i el seu centre tecnològic associat suposarà una inversió de 700 MEUR.

Comparteix
   

La Comissió Interministerial per a la selecció de l'emplaçament del cementiri nuclear de combustible nuclear gastat i residus radioactius d'alta activitat i el centre tecnològic es va reunir aquest divendres per analitzar les candidatures presentades pels municipis interessats en què aquestes instal·lacions s'ubiquin en el seu terme municipal.

Després de l'anàlisi de les 14 candidatures presentades, la Comissió ha determinat que 8 estan admeses, 5 excloses provisionalment i un municipi ha desistit de la seva candidatura.

A partir d'ara, després d'haver-se superat el termini legalment establert, en el cas que es rebessin noves sol·licituds, aquestes quedarien també excloses del procediment. Els municipis que han estat exclosos provisionalment compten amb un termini de deu dies a comptar de la notificació individual que rebin des del ministeri per formular al·legacions sobre la seva falta d'admissió o reparar els defectes de les seves candidatures. Una vegada resolt aquest tràmit es publicarà la llista definitiva de candidatures admeses i excloses, previ acord de la Comissió Interministerial.

Després d'analitzar les zones dels termes municipals que quedarien excloses del projecte per tenir un tipus de protecció especial, la Comissió Interministerial estudiarà els terrenys proposats i elaborarà un informe de proposta que reflectirà els avantatges dels diferents emplaçaments. L'informe es remetrà al govern espanyol que, mitjançant acord del Consell de Ministres, designarà l'emplaçament escollit.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim fletxa PPCC.
7 de febrer de 2010, 14.17 h

Una vegada més podem donar gracies a ciu i als seus regidors que han presentat la candidatura.El partit dels venuts per excel.lència va dir que faria fora els regidor si donaven suport al cementeri,esclar que només era de cara a la galeria i encara continuen a ciu com no podia ser d´altra manera.Quan s´adonaran els catalans i catalanes de bona voluntat que els regionalistes de segona són el frau més gran a Catalunya desde la dictadura.Quin fàstic!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de febrer de 2010, 11.33 h

Res homes, tot això està dat i beneït, ens el fotran a casa. Ara que jo, quanb el cementiri sigui fet, hi fotria a dins al seu alcalde i els regidors, perquè aquests mercenaris, quan vegin que l'han cagat i el tema pinti bastos, cardaran el camp d'Ascó, i amb el que possiblement ja s'hauran embutxacat (perquè jo sempre penso malament d'aquesta colla de polítics rabassaires al servei dels partits), se'n aniran a viure a un altre lloc, deixant la merda on han defecat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de febrer de 2010, 10.00 h

Desgraciadament, Ascó, fa més de dos anys que va passar el primer procés de selecció


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.