directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas assegura que els caps de llista de CiU són 'de pedra picada' i elogia Pelegrí com un 'puntal' a Lleida

Albert Batalla, Josep Poblet i Santi Vila seran els candidats per Lleida, Tarragona i Girona, respectivament

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte que els tres caps de llista de la federació nacionalista per Lleida, Tarragona i Girona, Albert Batalla, Josep Poblet i Santi Vila, són 'persones amb experiències', 'de pedra picada' i 'alcaldes que han aguantat durant aquests anys de travessia del desert' amb CiU fora del Govern de la Generalitat. Mas ho ha dit al costat del secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, a qui ha elogiat com un 'gran puntal' a Lleida. Pelegrí s'ha posat a disposició de Mas, tot afegint que ni per part seva ni d'UDC no hi va haver 'cap petició' per encapçalar la llista de Lleida. A més, ha dit que aposta 'per un projecte, no per un número a la llista'.
mas, proclamació candidatura presidència
Comparteix
   

En unes declaracions fetes durant una visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, Mas ha valorat així la seva decisió de renovar les llistes per a les eleccions al Parlament amb Albert Batalla, Santi Vila i Josep Poblet, alcaldes de la Seu d'Urgell, Figueres i Vila-seca, respectivament. 'Són persones que tenen experiència, algunes d'elles joves, algunes cares noves, però se'ls dóna una gran responsabilitat', ha assegurat. Mas ha afegit que són alcaldes que han 'aguantat' durant la 'travessia del desert' de CiU. 'Són persones de pedra picada i estic convençut que faran un molt bon paper no en aquestes eleccions, sinó de cara al futur de Catalunya en el seu conjunt', ha reblat.

El president de CiU ha recordat que els números 1 d'aquestes llistes corresponen a CDC, de la mateixa manera que 'a Madrid la llista l'encapçala una persona d'UDC'. Mas ha recordat que el número dos de les llistes li correspon a Unió i, en aquest sentit, ha assegurat que ha manifestat a Josep Maria Pelegrí la seva intenció que 'figuri en un lloc destacadíssim en les llistes de Lleida'. De fet, Mas no s'ha estat d'elogiar Pelegrí i afirmar que és 'un gran puntal a Lleida'.

Pelegrí també estava a Molins de Rei, juntament amb Mas, i ha assegurat que ha estat 'sempre' ha disposició d'UDC, de CiU i del candidat de la federació nacionalista. 'El lloc és indiferent, jo vull treballar per un projecte, que és el de CiU, les persones i Catalunya', ha assegurat. A més, ha garantit que, per part seva ni d'UDC, 'no hi va haver cap petició' per encapçalar la llista de Lleida.

Montilla, en la 'queixa permanent'
D'altra banda, el president de CiU també ha lamentat que el president de la Generalitat, José Montilla, estigui 'instal·lat en la queixa permanent i en la grisor' i que 'estigui criticant sempre als altres'. Mas ho ha dit després que Montilla afirmés que prefereix perdre les eleccions als principis. Mas creu que 'no té res a veure una cosa amb l'altra' i ha dit voler contraposar la 'grisor' de Montilla amb 'la il·lusió que vol CiU'. 'No és moment del combat polític pel combat polític', ha assegurat, 'sinó d'introduir dosis d'il·lusió i generar confiança'.

Llei electoral i vegueries

Per la seva banda, Josep Maria Pelegrí també s'ha referit a la Llei electoral després que aquest dijous els ponents es donessin una setmana de pròrroga més per decidir si se segueix negociant el sistema electoral o l'aparquen. Pelegrí, que és ponent per CiU, ha denunciat les 'crítiques furibundes' d'ERC i ICV-EUiA a les propostes de la federació nacionalista i ha dit témer que aquests dos partits 'no vulguin aprovar la llei'. 'Segurament ho fan perquè volen aprovar una llei electoral d'acord amb els seus interessos, cosa que significa voler guanyar les eleccions als despatxos', ha denunciat, 'quan les eleccions es guanyen a les urnes'.

D'altra banda, sobre la Llei de vegueries aprovada aquesta setmana pel Govern, Pelegrí ha emplaçat els 25 diputats del PSC al Congrés dels Diputats, i en concret a la ministra de Defensa, Carme Chacón, a que expliquin 'quines gestions estan fent davant de l'Estat perquè les vegueries puguin ser una institució catalana pròpia, històrica, però que s'implantin després d'haver desaparegut les diputacions'. 'El tripartit no ha donat cap explicació sobre què està fent amb Madrid perquè hi hagi un procés paral•lel d'implantació de les vegueries, amb més consens al territori, i la desaparició de les diputacions', ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Quim fletxa PPCC.
8 de febrer de 2010, 08.20 h

El que vol dir el botiflerot venut del mas és que els candidats de ciu tenen la cara tant dura com la pedra picada com ell mateix o el cara dura duran.Quin fàstic de regionalistes de segona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de febrer de 2010, 18.43 h

Es veritat els candidats de CDC son de PEDRA PICADA UNIONISTA AMB ESPANYA.!! ...tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
7 de febrer de 2010, 17.00 h

Ja sabem que ciu i el pp són la mateixa merda i l´aposta preferent de la caverna feixistoide ejpanyolista, als del psc-psoe només els volen si pacten amb el pp o amb ciu i a Erc.no la poden ni veure,Per què deu ser?.L´ex-llepant de l´estar-tort encara ens dirà que els de la caverna ens estimen molt als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
7 de febrer de 2010, 15.58 h

Mas...o Montilla?.



Ja sabem que tot el que no sigui Mas ens poprta a quatre anys més de tripartit P$OEmontillista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
7 de febrer de 2010, 14.26 h

Ciu és el frau més gran fet a Catalunya desde la dictadura.Els regionalistes de segona només conceben Catalunya com el seu cortijo particular on ells són els sinyorets i no els interessa per a res que Catalunya arribi a tenir estat propi perquè ells i la seva mafia quedarien en evidència i sel´s desmuntaria el xiringuito.Obrim els ulls d´una vegada ciu,pp i psc-psoe són la mateixa merda amb diferent pudor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramón fletxa Tarragona
7 de febrer de 2010, 14.06 h

Se de bona mà que ni el senyor Santi Vila, ni Josep Poblet són partidaris de aconseguir una Catalunya Lliure! (de l'Albert Batalla no puc opinar al respecte)



Votar CiU = Seguir oprimits!




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de febrer de 2010, 11.28 h

Santi Vila: “El PP podria ser un excel•lent soci si no fos pel recurs” (El cap de llista de CiU per Girona creu que “una Espanya plurinacional encara és possible”).



Si votes Ciu votaràs PP.



Ara ningú podrà dubtar que CiU no vol la llibertat del nostre poble ni vol que siguem Estat. Cada dia es van aclarint més les coses.



Els catalans ja saben qui no em de votar si volem tenir Estat. No podem votar (CiU-PP-PSOE-psc-ICV-C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.