directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscalia demana presó sota fiança pels expresidents d'UM Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer

Presumptament es desviaven fons públics de l'Inestur a empresaris propers a Unió Mallorquina

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Fiscalia anticorrupció ha sol·licitat presó sota fiança de 100.000 euros per a l'expresident d'Unió Mallorquina i exconseller de turisme, Miquel Nadal, i per a l'expresident nacionalista, Miquel Àngel Flaquer, per la seva presumpta implicació en l'Operació Voltor, que investiga presumptes desviaments de fons públics des de l'Inestur cap a empresaris propers a UM. La fiscalia demana la mateixa quantitat per als altres tres detinguts, excepte per a Antoni Rebassa, pel qual demana la compareixença periòdica davant els jutjats.
miquel nadal, um, unió mallorquina, turisme, ille
Comparteix
   

Després d'una jornada de declaracions de sis dels detinguts en l'Operació Voltor, alguns d'ells ex alts càrrecs del govern de Francesc Antich, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat presó eludible sota fiança per tots els detinguts, excepte pel director de l'Institut d'Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic, Antoni Rebassa. Els fiscals Pedro Horrach i Miquel Àngel Subirán han sol·licitat presó eludible sota fiança pels dos ex presidents d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer.

La fiscalia anticorrupció demana també presó eludible sota fiança de 100.000 euros pel contable d'UM, Álvaro Llompart; també per l'ex gerent de l'Inestur i ex director general de Qualitat Ambiental i Litoral, Antoni Oliver; i per l'ex director general de Promoció Turística, Joan Sastre. En el cas del director de l'Institut d'Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic, Antoni Rebassa, la fiscalia demana la compareixença periòdica davant els jutjats.

El Ministeri Públic demana també que les fiances es puguin dipositar en un termini de 72 hores, per tal d'eludir l'ingrés a presó provisional pels imputats. Sobre totes aquestes qüestions, però, el jutge de guàrdia, Enrique Morell, encara no ha confirmat res, tot i que s'espera que ho faci aquest mateix dissabte.

Cal recordat que tots ells han declarat aquest dissabte davant els fiscals anticorrupció Pedro Horrach i Miquel Àngel Subirán i també davant el titular del Jutjat d'Instrucó número 9 de Palma. Aquestes declaracions es produeixen en el marc de l''Operació Voltor, una investigació que estudia la presumpta malversació de cabdals públics a través de l'Inestur cap a empresaris propers a UM, que guanyaven els concursos sense publicitat. Aquesta investigació es va iniciar fa quatre mesos, fruit de la denúncia d'un empresari.

Els detinguts han arribat aquest dissabte sobre les nou del matí als Jutjats de Via Alemanya, emmanillats i custodiats per la policia espanyola. Els primers en ser interrogats en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma ha estat el contable d'UM, Álvaro Llompart; i el director de l'Institut d'Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic, Antoni Rebassa. Seguidament ha estat el torn de l'ex gerent de l'Inestur, Antoni Oliver; i també ha declarat el director general de Promoció Turística, Joan Sastre. Finalment, els darrers en declarar han estat els ex presidents d'UM, Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.