directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més correus als jutges per combatre la insistència dels enemics de la immersió lingüística

Escola en català iniciarà una nova campanya d'enviament de correus electrònics als jutges del Tribunal Suprem i anuncien una concentració pel dia 28 d'abril davant dels Ajuntaments de capital de comarca catalana

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

Escola en català ha anunciat que iniciarà la campanya 'Aturem la sentència del Suprem contra l'escola en català' un cop s'ha sabut que Convivència Cívica Catalana interposarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la immersió lingüística. La portaveu d'Escola en català, Mercè Escarrà, ha anunciat que davant 'l'èxit' de l'enviament de correus als jutges del TSJC, es posarà en marxa una nova campanya d'enviament de correus, aquest cop, als jutges del Tribunal Suprem perquè desestimin el recurs de cassació. A més a més, Escarrà ha anunciat una concentració pel dia 28 d'abril davant d'ajuntaments catalans a favor de la immersió lingüística.

Comparteix
   


Etiquetes
Escola en català ha anunciat aquest dimarts que davant 'l'èxit' de l'enviament de més de 58.500 correus electrònics a tots els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant-los que no acabessin amb el model d'immersió lingüística, posaran en marxa una nova campanya d'enviament de correus als jutges del Tribunal Suprem a efectes que desestimin el recurs de cassació que Convivència Cívica Catalana vol interposar. De la mateixa manera, la portaveu d'Escola en català, ha explicat, que la seva intenció 'no és pressionar als jutges sinó que copsin la preocupació de la ciutadania'

Mercè Escarrà també ha anunciat concentracions davant dels ajuntaments catalans el proper dissabte 28 d'abril a les 19.30 h on es llegirà un manifest a favor de l'escola en català. La portaveu, ha convidat així a tota la ciutadania a donar suport a aquesta causa i a tots aquells pobles que s'hi vulguin sumar per 'protestar contra aquesta sentència adversa del Tribunal Suprem'.

D'altra banda, la plataforma també ha anunciat que el dia de Sant Jordi s'organitzarà una jornada intensiva de recollida d'assignatures per blindar el català com a única llengua vehicular a l'escola, per llei al Parlament de Catalunya, iniciativa que ja van iniciar fa uns mesos. Escola en català també ha volgut donar suport al professor jubilat Jaume Bonet que ha iniciat una vaga de fam a les Illes Balears en defensa del català que 'està greument amenaçat per culpa de les polítiques de genocidi cultural que està practicant el PP', segons ha explicat Escarrà. 

Per últim, Mercè Escarrà, ha demanat que en el cas que l'executòria sigui adversa, ni la ciutadania ni en especial els professors acatin aquesta sentència, ja que, 'el Tribunal Suprem no té perquè intervenir en afers que afecten només a Catalunya i en qüestions que són exclusives del Parlament català'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Francesc fletxa Barcelona
26 de març de 2012, 03.18 h

És molt graciós,. De tant en tant guarneixen els seus raonaments amb que aquí som bilingües i per tant l'escola ha de tenir aquest present. Us asseguro que tots aquest que argumenten això no s'han dignat, ni tant sol una vegada dir bon dia, Son mentiders de mena


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
22 de març de 2012, 11.04 h

Estimados Sres:
Tengo una duda sobre una de sus reivindicaciones: el derecho de sus hijos a ser educados en su lengua materna ¿consideran que sus hijos tienen mas derechos que los mios?, si mis hijos habitan en cualquier otro lugar de España no tendrán el derecho a ser educados en su lengua materna, como cualquier niño que se eduque en un país con una legua que no sea su lengua materna.

No me argumenten que solo exigen una educación bilingüe, la lengua vehicular de un país siempre es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Rauric fletxa La Guingueta
21 de març de 2012, 12.09 h

Els catalans de Catalunya sempre han tingut una llengua pròpia que fa mil anys que s'hi parla de pares a fills, el castellà és una llengua de l'antiga Castella i que va venir imposada a Catalunya, tots els valls, rius, ponts, muntanyes de Catalunya tenen nom català així com la toponímia de carrers, places i barris, a la Catalunya Nord es parla català i Francés, però ni una sola paraula de castellà, proba de que allà no ho varen poder imposar.
El castellà és una llengua estrangera ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
21 de març de 2012, 12.01 h

La jauría separatista debería razonar y comprender que los territorios no tienen derechos ni tampoco idioma propio. el Pedraforca no habla (ni catalán ni swahili), las setas del Montseny no hablan tampoco nada,el Pi de ls Tres Branques no dice ni mu, las arenas del Delta no hablan, ,etc. etc.

Quien habla y quien tiene derechos son las personas , o sea nosotros los catalanes, y entre los catalanes hay quienes de forma habitual hablamos catalán y quienes hablamos castellano, por tanto, l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Rauric fletxa La Guingueta
21 de març de 2012, 11.52 h

Aquesta genteta de Ciudadanos son quatre arreplegats que fan molt de soroll i res més, ara els ajuda CCC que fa fundar un altre catalanòfob com és Alejo Vidal Cuadras, el català els molesta per la seva dèria castellanitzadora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Montserrat Domínguez Arseda
21 de març de 2012, 10.59 h

#2 però de que va aquesta persona inculta???? Viure a un país et dona la 0potunitat de saber la seva llengua perfectament si la practiques! Quina manera més prehistòrica de educar als fills!!! Perdoneu els de la prehistòria que tant intel·ligents i cults van ser deixant-nos tantes bases per a les nostres succesives descobertes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de març de 2012, 19.21 h

Jo estic en contra de la immersio linguistica actual.
Jo voldria una immersio linguistica del catala amb l´angles. De fet el castella es la llengua dels enemics de Catalunya i ensenyar-la a l´escola es fer-els-hi un favor als nostres enemics.
Escola 100% catala i com a llengues estrangeres l´angles, frances, xines o rus.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
20 de març de 2012, 18.57 h

Que dramaticos que sois. Teatro y del bueno.


Solo hay que hacer lo que sucede ya en la calle, que hable y use el catalan, QUIEN QUIERA y no por imposicion fascista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Arnau fletxa Catalunya
20 de març de 2012, 18.48 h

L'objectiu de convivencia cívica catalana es fer desapereixer el català per sempre. Que em porta a dir aixo. Aquests punts :
- A les escoles no hi ha cap problema lingúistic. Qui vol parla catala, qui vol castellà.
- A Catalunya després de Sòria és la comunitat on els alumnes treuen millors notes en castellà.
- Quan els alumnes acaben els estudis tenen un gran nivell de català i de castellà.

Aixo demostra que hi ha gent que no pot sufrir que parlem, sentim i vivim amb una llengua q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.