directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP també vetarà Joan Tardà a la Comissió de Secrets Oficials

Després d'haver vetat a Alfred Bosch, el portaveu dels populars diu que la posició del PP respecte a ERC "no ha canviat"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El PP també vetarà la presència de Joan Tardà a la Comissió de Secrets Oficials, segons ha avançat aquest dimarts el portaveu dels populars al Congrés, Alfonso Alonso, que ha afirmat que la seva formació manté la mateixa postura que ja va expressar respecte al cap de files dels republicans, Alfred Bosch. Els populars justifiquen el veto per la relació que mantenen ERC i Amaiur, dues formacions que comparteixen el Grup Mixt, i demanen que designin portaveu un membre d'una altra formació. ERC ho considera un atac a la democràcia que no té cap justificació.

Comparteix
   


Etiquetes
El PP manté d'aquesta manera la postura que va adoptar el 23 de febrer, quan es va produir la votació dels portaveus dels grups a la Comissió de Secrets Oficials i el Grup Mixt va designar com a candidat el portaveu dels republicans, Alfred Bosch. 

Contràriament a la cortesia parlamentària que havia funcionat sempre, que establia que sortien escollits tots els candidats de totes les formacions, els populars no van votar Bosch, fet que li va impedir disposar del suport de 3/5 parts de la cambra que necessitava i va deixar el Grup Mixt sense representant.

En aquella ocasió el PP va adduir que Bosch no era la persona 'idònia' per accedir a aquesta Comissió, que controla l'ús dels fons reservats, analitza informes secrets i rep a porta tancada el director del CNI, i ministres de Defensa, Interior i Exteriors. De fons, la relació que ERC i Amaiur mantenen al Congrés, on han de compartir Grup Mixt per la negativa del PP a permetre que els abertzales tinguessin grup parlamentari propi.

Aquest dimarts, a la Junta de Portaveus, el Grup Mixt ha demanat que es produeixi una nova votació que es produirà el 12 d'abril. Amb tot, Alonso ha afirmat que 'en la mesura que no ha canviat la situació' Tardà 'no rebrà el suport del PP' i per tant el resultat previsible és que tampoc es podrà incorporar a la Comissió. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
PereelDigne fletxa Granollers
21 de març de 2012, 17.15 h

Una mostra més de la antidemocràtica actuació del PP i la connivència de CiU, del PSC-PSOE i d'IU-ICV (que van poder tenir grup propi per l'ajut d'ERC a la passada legislatura). Esperem que el poble català se n'adoni i els passi factura electoral. De tota manera, ara la situació va canviant i si hi hagués eleccions al Parlament de Catalunya ERC pujaria 5 diputats i serien 15. i això només en 4 mesos de la nova direcció. Anem pel bon camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
21 de març de 2012, 16.57 h

Quina democràcia que hi ha a Eggspanya!!!!!! El PP si pugués no només es carregaria Catalunya, si no que la conystitució espanyola també, així se sentirien completament igual que com els temps del pare espìritual Dom Franco.
Caldrà esperar a que el poble no tingui ja res a perdre per fer alguna cosa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Carles fletxa Reus
21 de març de 2012, 13.36 h

#12 a Catalunya es parla el Català, i s'ensenya en Català, respectem el castellà, l'entenem i també el parlem, si amb això no en teniu prou marxeu cap a Castella, on tot ho trobareu en castellà. Es com anar a Holanda a treballar i exigir l'ensenyança en alemà o anglès, de cap manera. Catalunya és un país, sense estat, però un país, i com a tal ha de potenciar la seva llengua BYE, BYE SPAIN ||*|| VISCA CATALUNYA LLIURE de "JAURIAS UNIONISTAS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Rauric fletxa La Guingueta
21 de març de 2012, 12.14 h

Els castellanoparlants solen ser fills d'immigrants mal integrats dins la nostra societat i amb un alt index de mala educació ja que entrar en un diari en català escrivint en castellà és de mal educats, ho fan tot mostrant la seva catalanofòbia aguda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de març de 2012, 12.03 h

La jauría separatista debería razonar y comprender que los territorios no tienen derechos ni tampoco idioma propio. el Pedraforca no habla (ni catalán ni swahili), las setas del Montseny no hablan tampoco nada,el Pi de ls Tres Branques no dice ni mu, las arenas del Delta no hablan, ,etc. etc.

Quien habla y quien tiene derechos son las personas , o sea nosotros los catalanes, y entre los catalanes hay quienes de forma habitual hablamos catalán y quienes hablamos castellano, por tanto, l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de març de 2012, 11.14 h

Per a haver de rebre aquest tracte, no fa falta d'anar a Madrid; durant el temps que ens quedarà per a aconseguir la independència seria molt més contundent la política de la cadira buida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
21 de març de 2012, 10.59 h

#8 No se'ls ha de llegir i prou, són gent comprada per fer aquestes declaracions per fer desestabilitsar el fórum, no val la pena de patir ni un segond, segur!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de març de 2012, 10.58 h

I esperem que, amb el suport de Conveniència i Ultratge, qui recordem-ho van signar la llei antidemocràtica de partits, no incloguin ERC i Amaiur dins de la llista de partits "antidemocràtics". De Conveniència i Ultratge, cap esperar-ho tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de març de 2012, 10.54 h

#2 No me'n puc estar de dir-to: Ets un fastigós, desgraciat, poca vergonya, nazi, feixista i bastard. Més a més penso que t'has escapat d'un zoo, cosa que si fos veritat, pobres animals aquells que haurien de compartir la teva presència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
21 de març de 2012, 10.22 h

I els altres partits catalans , no tenen res a dir al parlament español? per quin dret estan callats i consentint tot el que plou als partits que volen per Catalunya el millor? o és que ells també són españolistes? doncs que ho diguin d'una punyetera vegada, clar i en català si pot ser, perquè ho entenguin tots els votants que amb la seva desició fan que el nostre País sigui l'escolanet del PP que reparteix hósties a tort i a dret mentre se'l miren amb educació els partits butiflers.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.