directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exèrcit israelià arresta una activista catalana i una australiana a Ramallah

Han irromput al seu apartament al·legant que els havia vençut el visat d'estada a Israel

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Soldats israelians han irromput la matinada d'aquest diumenge a l'apartament de Ramallah, situada a l'àrea A de Cisjordània, de les activistes del Moviment de Solidaritat Internacional, al·legant que els havia vençut el visat d'estada a Israel. La periodista catalana Ariadna Jové Martí i l'estudiant australiana Bridgette Chappell han estat traslladades a la presó militar d'Ofer, on les han posat en mans de la unitat d'immigració de la policia israeliana. La incursió nocturna i la detenció de les dues activistes pot violar els Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània no urgent ni directament relacionada amb la seguretat.
ariadna jové
Comparteix
   

Segons l'activista nord-americà del MSI Ryan Olander, present en el moment dels fets, han estat uns deu els soldats que, a la força, han entrat a l'apartament demanant els passaports de tothom i procedint, posteriorment, a la detenció de les dues activistes, Ariadna i Bridgette, per no tenir els visats en regla. Els soldats han confiscat també càmeres de vídeo, un ordinador, banderes i insignies pro-palestines, així com els formularis de registre de tots els voluntaris que treballen amb el MSI.

La cofundadodra del MSI, Neta Golan, ha explicat a l'ACN que l'últim contacte que ha tingut amb les dues activistes detingudes ha estat a les 5 de la matinada a través d'un missatge de mòbil en què li explicaven que estaven en un cotxe de policia en direcció a Tel-Aviv, on un jutge decidiria si les posaria a la presó o les deportaria. Un fet que Golan considera que és només una 'tàctica d'intimidació', ja que ella creu que les deportaran.

'El context de l'arrest de l'Ariadna i la Brigitte és un escalada de la repressió contra els activistes els palestins que organitzen resistència civil popular contra els crims comesos pels israelians, el mur i els assentaments que els roba la terra', ha explicat Golan. 'En l'últim mes, hi ha hagut una escalada d'operacions militars contra líders i activistes palestins i internacionals, com l'Arianda, que dóna suport els palestins escrivint sobre el que passa i sent-ne testimoni', ha afegit. En aquest sentit, Olander ha expressat que 'aquest atac forma part d’un pla més gran per desfer totalment el moviment popular palestí contra l'ocupació. Aquest és un intent cínic i injust per ocultar la realitat de l'ocupació i prohibir l'accés de la comunitat internacional a la informació del que està passant aquí'.

De fet, els intents de les autoritats israelianes per deportar els estrangers involucrats amb el treball de solidaritat amb Palestina són part d'una recent campanya per posar fi a les manifestacions populars palestines. En els últims deu mesos, la unitat d'immigració ha detingut i intentat deportar quatre activistes internacionals.

L'arrest s'ha produït un mes després de la detenció il·legal i posterior deportació de la ciutadana txeca i activista del mateix grup, Eva Novakova, en circumstàncies similars també a Ramallah. El seu arrest va desencadenar la controvèrsia sobre els procediments indeguts que la unitat d'immigració israeliana està fent dins dels territoris ocupats, sense tenir-ne autoritat.

L'activista Ryan Olander, també va ser arrestat il·legalment dues vegades per la mateixa unitat, tot i que es va poder evitar la seva expulsió després que un jutge dictaminés que la detenció havia estat il·legal. Apel·lacions similars a la cort de justícia han pogut anul·lar també les expulsions d'altres activistes de nacionalitats nord-americana i britànica, en els últims mesos.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de febrer de 2010, 13.49 h

-ficaria a la presó, no 'posaria'

-els últims mesos, no 'en els'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de febrer de 2010, 10.04 h

Fora Israel, visca Palestina Lliure!

Llibertat de tots els detinguts a Israel per qüestions polítiques!

Visca Catalunya! Independència ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David fletxa República Catalana
7 de febrer de 2010, 20.45 h

LLibertat presos politics! per una palestina independent i multi-religiosa. Dissolució de l´Estat d´israel i fora tots els radicalismes religiosos jueus, musulmans cristiacatolics o cristiabizantins! tan difícil és que Palestina én jueu és diu israel i que a palestina viuen jueus, cristians i musulmans?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.