directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Tornen les manifestacions per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas

L'Audiència Nacional espanyola va condemnar-la aquest estiu · Ja fa tres anys de la seva detenció

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'assemblea de suport a Núria Pòrtulas s'ha tornat a concentrar aquest diumenge davant la subdelegació del govern a Girona per demanar l'absolució de l'activista gironina, acusada per la justícia espanyola de col·laboració amb banda armada. La concentració, que ha coincidit amb el tercer aniversari de la detenció, ha recorregut els carrers de la ciutat de Girona amb crits de protesta contra la policia i contra el judici que se li va fer, segons diuen, 'per ideologies i no per fets'. L'Audiència Nacional espanyola va condemnar aquest estiu Pòrtulas a dos anys i sis mesos de presó per 'temptativa de col·laboració a banda armada'. L'assemblea de suport a l'activista va presentar un recurs al Tribunal Suprem espanyol, i ara n'esperen una resolució.
núria pòrtulas manifestació
Comparteix
   

L'acte ha servit per exigir l'absolució de l'activista de Sarrià de Ter. Segons ha dit una dels membres de l'assemblea, Ariadna Monerris, la condemna de l'Audiència Nacional espanyola és 'surrealista' perquè s'acusa a Pòrtulas de 'temptativa de col·laboració a banda armada'. Monerris ha afegit que es va jutjar a Pòrtulas 'per unes ideologies i no per uns fets', i ha titllat la vista de 'judici polític'.

Entre les consignes que s'han cridat durant la manifestació que s'ha fet pels carrers de Girona s'ha pogut escoltar 'llibertat d'expressió, policia no, 'aquesta és la seva democràcia', 'sou mercenaris, no funcionaris'. També, 'no hi som tots, falten els presos', 'fora la llei antiterrorista', 'les nostres idees, els seus malsons', 'jo també sé fer còctels molotov' o 'jo també tinc la química aprovada', entre d'altres.

Detinguda fa tres anys

L'Audiència Nacional espanyola va condemnar Pòrtulas aquest estiu a dos anys i mig de presó acusada 'd'intentar col·laborar amb un grup anarquista italià proporcionat-li informació sobre institucions públiques catalanes'.

Pòrtulas va ser detinguda el febrer de l'any 2007 a Girona, després que en un control dels Mossos d'Esquadra, els agents suposadament localitzessin al seu vehicle una llibreta amb les direccions de les seus de la Conselleria de Treball, el Ministeri de Treball espanyol i els serveis territorials de Justícia de Girona, així com dades sobre les mesures de seguretat dels edificis.

Davant del tribunal de l'Audiència Nacional espanyola, Pòrtulas va admetre ser anarquista, però va assegurar que les anotacions que tenia sobre determinats organismes en una llibreta era per fer pintades i penjar pancartes a la façana. En la seva declaració afegia que quan la van detenir el febrer del 2007, estava duent a terme, juntament amb diversos companys, una campanya de recolzament a l'anarquista Juan Antonio Sorroche que estava empresonat a Itàlia per delictes de caràcter terrorista.

La pena que finalment l'Audiència Nacional espanyola va imposar a Pòrtulas, dos anys i mig de presó, va ser inferior a la que demanava el fiscal, cinc anys de presó, per 'col·laborar amb banda armada'. Els jutges, però, van opinar que la seva col·laboració amb els anarquistes italians constituïa una 'temptativa incompleta'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
8 de febrer de 2010, 13.51 h

-s'ha pogut sentir, no 'escoltar'

-suport, no 'recolzament'




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.