directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els protaurins ataquen l'autonomia del Parlament

Han presentat gairebé 600.000 signatures al Congrés espanyol per deixar sense efecte la decisió que va prendre Catalunya d'eliminar la 'fiesta' dels toros

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Federació d'Entitats Taurines de Catalunya ha presentat aquest dijous al Congrés 587.000 signatures recollides a tot l'Estat que avalen la seva Iniciativa Legislativa Popular perquè els toros siguin declarats com a Bé d'Interès Cultural i donar la volta d'aquesta manera a la prohibició aprovada pel Parlament de Catalunya. Entre les signatures, la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El president del Congrés, Jesús Posada, els ha 'agraït' l'esforç d'haver recollit les signatures. El president dels taurins catalans, Lluís María Gibert, ha afirmat amb 'emoció' que els taurins han recollit a Catalunya 168.000 signatures, de manera que 'han superat les dels antitaurins'.

Comparteix
   


Etiquetes
El Congrés dels Diputats ha obert les seves portes aquest dijous per rebre els representants del món dels toros, que liderats per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya volen posar punt i final a la prohibició aprovada pel Parlament mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular que, si prospera, es traduirà en una llei que estableix que els poders públics tenen l'obligació de 'fomentar', 'protegir' i 'promocionar' de la festa dels toros.

El text de la iniciativa vol que es garanteixi que tots els ciutadans podran accedir a la 'fiesta' a tots els territoris de l'Estat 'de forma lliure'. A instàncies dels protaurins, les competències sobre toros ja van passar a mans del Ministeri de Cultura al juliol del 2011, un primer pas per a la seva declaració com a Bé d'Interès Cultural que ara volen completar per Llei. 

La iniciativa no només aspira a què els toros siguin declarats com a Bé d'Interès Cultural, sinó que també vol que el text legislatiu inclogui la creació de matèries universitàries sobre els toros, que es permeti que els menors puguin accedir-hi 'de forma lliure i espontània' i que el govern espanyol demani que siguin declarats com a Patrimoni Immaterial de la Unesco. 

'Atacs' als toros a Catalunya
Tan en les seves declaracions als mitjans com al discurs que ha pronunciat dins la cambra, Gibert s'ha referit a la necessitat que davant dels 'atacs' que els toros reben a Catalunya sigui 'el Parlament d'Espanya' qui 'defensi' la festa. Segons el president dels taurins catalans, cal fet el possible perquè 'aquesta cultura arribi als nostres fills i néts'. Gibert ha demanat el 'suport majoritari' de PSOE i PP a la Llei. 'Ja donem per descomptat que CiU no hi donarà suport i que ERC, si no ve la legió, tampoc'.

Signatures il·lustres
Els protaurins han registrat aquest dijous 587.000 signatures però han assegurat que en breu entraran a registre prop de 7.000 rúbriques més que han arribat a l'últim moment. Entre aquestes signatures hi ha les del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa, i fins i tot cantants com Joaquín Sabina, segons ha afirmat Gibert.

Per fer efectiu el registre, primer han portat 50 caixes les caixes amb les rúbriques procedents de Barcelona a la seu de l'Institut Nacional d'Estadística, que és qui les ha de validar, i posteriorment han lliurat al Registre del Congrés els documents que acrediten que s'ha fet aquest tràmit. 

Posada expressa la seva "satisfacció"
En el seu discurs, el president del Congrés, Jesús Posada, ha reiterat la 'satisfacció' de rebre la iniciativa i ha destacat la importància que 'a la nostra democràcia estigui contemplada aquesta possibilitat de la ILP'. Sense mullar-se explícitament sobre el contingut de la iniciativa, Posada ha donat les 'gràcies' a les entitats protaurines pel seu 'esforç' en presentar les signatures.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Ll.B. fletxa Granollers
31 de març de 2012, 11.55 h

Per cert. Exigeixo a la senyora Camacho que demani disculpes a tots els toros, i els seus parents, que han estat executats publicament en nom de la Fiesta Nacional. I que busqui el medis pertinents per a restituir la seva dignitat, ja que no la seva vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ll.B. fletxa Granollers
31 de març de 2012, 11.49 h

LA DEMOCRÀCIA A LES COMUNITATS AUTONOMES DE L'ESTAT ESPANYOL, I MÉS CONCRETAMENT A CATALUNYA.
1- Nosaltres com a catalans tenim el dret d'escollir els nostres repressentants, els nostres parlamentaris. 2- Aquests , com a repressentants nostres, fan les lleis que se suposa que volem, que ens regeixen i que ens afecten només a nosaltres.
3- Després els ciutadans de la resta de l'estat, es a dir de fora de Catalunya, més els que no s'han sentit repressentats a Catalunya, tenen el dret de c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa Bcn
25 de març de 2012, 18.51 h

#19 Exacte. Els nacionalistes espanyols s'han fet pro-taurins només per tocar-nos els ous imposant-nos la seva merda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
PereelDigne fletxa Granollers
24 de març de 2012, 01.51 h

Un motiu més per marxar d'Espanya. Quan siguem una república indepedent ningú ens podrà imposar unes lleis estrangeres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Penedès fletxa Vilafranca del Penedès
23 de març de 2012, 15.16 h

Tinc un somni, un desitj molt gran: Veure convertits en bous tots els defensors dels assassinats als braus. Me'ls imagino plens de ganxos clavats, sagnant i patint; me'ls imagino amb les banyes enceses amb foc o amb les banyes lligades amb una corda, mentrestant els hi donen puntades de peus i els torturen de moltes maneres. Així me'ls imagino i suplicant amb llàgrimes als ulls que pari d'una vegada tanta barbàrie humana. Llàstima que no tots els somnis puguin ser realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de març de 2012, 12.57 h

#11 Home Enrique Bachs,ja hi tornem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
23 de març de 2012, 12.42 h

I amb els correbous què en fem?? Si de veritat, el que a alguns els interessa és el benestar d'aquests animals, suposo que treballareu per a que deixin de celebrar-se.... Era un acudit, ja sé que això només s'utilitza políticament i que s'ha fet per una qüestió nacionalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de març de 2012, 11.22 h

#4 Aquest que esmenta Vostè, és capaç de tot. Va ser capaç de vendre un estatut, llavors com vol que no sigui capaç d'obeir al seu amo ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 de març de 2012, 11.19 h

Amb el govern de la generalitat que ens toca tenir, qui quan eren a l'oposició no va saber imposar-se en contra quan es va debatre la llei, si no que només va donar llibertat de vot, i el govern de l'ajuntament de can barça, on els segons d'abord són els mateixos que en la PPvergència, jo amb tot aquest tema, ara hi veig molt mala peça al teler.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.