directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Argentina talla en sec l’espoli de REPSOL mentre a l'estat espanyol hi ha barra lliure a les corporacions

La petrolera es veu obligada pel govern d'Argentina a invertir els 1000 milions d’euros de beneficis en terres argentines.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El govern argentí presidit per Cristina Fernández de Kirchner porta mesos exigint a REPSOL que no reparteixi dividends i que destini els multimilionaris beneficis a invertir per augmentar la producció. Les acusacions per falta d’inversions del govern a REPSOL venen de lluny i han fet augmentar les tensions entre la companyia presidida per Antonio Brufau i el Govern Argentí. Mentre, l’Estat Espanyol s’ha convertit en el marc idoni per les grans corporacions, on troben totes les facilitats per augmentar els beneficis en termes desorbitats. El dèficit en inversions com la que pateix la xarxa de distribució elèctrica a Catalunya per part d’Endesa és històrica.



Comparteix
   


Etiquetes
Argentina es defensa de l’afany recaptatori de les grans corporacions

Diverses províncies argentines han retirar en les darreres setmanes llicencies d’explotació a REPSOL d’acord amb el govern central per tal de forçar un canvi en les actituds de l’empresa, fins ara és repartien en dividends el 90% dels beneficis. Sens dubte la voracitat recaptatòria de l’empresa ha tocat sostre a l’Argentina, el que pot comporta un greu perjudici per la ciutadania de l’Estat Espanyol.

El no repartiment dels més de 1.000 milions d’euros penalitzar a la petroliera i als seus accionistes i voldrà aprofitar per substituir els dividends argentins per dividends de l’estat, és a dir el que perden en voracitat a l’Argentina guanyar-ho a l’Estat Espanyol.

L’Estat Espanyol  un paradís per les grans corporacions

Mentre el Govern Argenti intenta que els beneficis de l’explotació dels seus recursos s’inverteixin en el país, l’Estat Espanyol s’ha convertit en el marc idoni per les grans corporacions, on troben totes les facilitats per augmentar els beneficis en termes desorbitats. Malgrat la crisi i mentre un percentatge molt important de la població  pateix retallades per totes bandes, les empreses multinacionals que viuen dels serveix bàsics, aigua, llum, combustibles, etc., augmenten sense cap aturador els repartiments milionaris de dividends.

És possible establir límits als afanys recaptatoris de les grans companyies?

Si Argentina ho ha fet, perquè no altres. Si a l’Estat Espanyol ha canviat en un tres i no res part de la constitució, o ha imposat una reforma laboral per a molts abusiva,  no pot canviar les normes que fan que l’engreix de les empreses de serveis bàsics  no siguin astronòmics? En èpoques de crisi com l’actual és de justícia repartir milions d’euros de companyies que viuen dels serveis bàsics? 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Francesc fletxa Badalona
26 de març de 2012, 00.20 h

#11 Dons a mi em sembla que el Sr. Arcos, té tota la raó, i que onneix millor que molts catalans la historia d'argentina, de Espanya i de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de març de 2012, 14.06 h

La Argentinay casi toda Sudamerica, menos Brasil y Chile, son paises dponde se firman contratos, acuerdos, tratados, privatizaciones,etc y luego se lo pasan por el arco del triunfo.


Es lo que se llama INSEGURIDAD JURIDICA y es lo que ahuyenta a los inversores. Ahora ante un problema interno, as usual, Argentina busca un elemento externo de cochesion para acallar las protestas internas. yA LO HICIERON CON LA FALKLAND ANTES Y PRETENDE VOLVER A HACERLO.

Gracias a las privatizaciones, aprobadas ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de març de 2012, 13.58 h

Ese pseudo argentino (Arcos) o bien es un comunista que escapo de alli en los 70 o un chorro que escapo de alli cuando el corralito. En ambos caos, es un chancho que desdeña aquello que no entiende y no posee.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pep fletxa Tortosa
23 de març de 2012, 13.48 h

#3 USTED SR ARCOS (CASAL ARGENTINO DE BARCELONA) QUE HABLA DE INSULTAR AQUÍ LE DEJO UNAS PALABRAS SUYAS PUBLICADAS EN EL DIARIO DIGITAL "LA VOZ DE BARCELONA".:

“Lo que los catalanes no ven es que esto es una lucha anticolonial. [...] Eso de la madre patria es una mentira, porque [España] es una puta madrastra que maltrata a los que supuestamente son sus hijos”

1º Usted no tiene ni puñetera idea de la historia de España y de Cataluña, pero ni puta idea para estar hablando de colonial... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Tortosa
23 de març de 2012, 13.44 h

Escuche Sr Arco, ( del Casal Argentino de Barcelona ) le escribiré en su idioma para que me entienda bien. Y espero que de mi escrito anterior sepa bien que es un hipérbole en el léxico de la lengua.

1º Usted no tiene patria ni creo que sepa que patria tiene. Usted tiene un lío paranoico y mental entre Argentina y "Cataluña", que cuanto ni más es para echar a correr cuando se le vea. Este desbarajuste mental, es un simulacro, claro está ya que en realidad su patria son las subvenciones... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Tortosa
23 de març de 2012, 13.42 h

#6 Tu claramente eres de aquellas personas a las que no hay que hacer aprecio. Tu vara de medir despejando los insultos del Sr Arcos deja mucho que desear y dice claramente de la pasta que estás hecho. Si me va con mis tesis no es insulto y si va contra mis tesisi si. Menudo pájaro estás hecho tu!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Eudald fletxa Cambrils
23 de març de 2012, 12.32 h

És que als espanyols ja els coneixen arreu i, especialment, a l'Amèrica Llatina, un dels continents d'on els van foragitar encara que, ells, encara intenten ficar-hi la poteta. Per si fos poc, només faltava el numeret que va muntar ahir la ministra espanyola Ana Pastor a Europa amb el corredor central. Fins i tot els portuguesos han decidit no connectar de moment Lisboa i Madrid mitjançant l'alta velocitat per "motius econòmics". Em temo, però, i crec que no m'equivoco que la raó és que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Resolt fletxa Catalunya
23 de març de 2012, 11.38 h

#2

El que pateix d'un nacionalisme patològic -en aquest cas espanyol- ets tu i per això no veus com n'estàs d'equivocat. En primer lloc, els argentins no ho són pas de ganduls o, almenys, no més que qualsevol altra comunitat nacional. En segon lloc, Argentina ja en tenia una de petroliera, es deia YPF (Yacimientos Petrolíferos Fiscales), era pública i rendia beneficis com poques. En comparació, la Repsol de l'època era una empresa de fireta. Què va passar? Doncs que el corrupte Mèn... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
pep fletxa BCN
23 de març de 2012, 10.04 h

#5 Clarament els espanyolistes casposos a falta d'argument només teniu l'insult i la prepotència. Ben aviat us la ficarem per on us hi càpiga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Tortosa
23 de març de 2012, 09.07 h

#3 USTED QUE HABLA DE INSULTAR AQUÍ LE DEJO UNAS PALABRAS SUYAS PUBLICADAS EN EL DIARIO DIGITAL "LA VOZ DE BARCELONA".:

“Lo que los catalanes no ven es que esto es una lucha anticolonial. [...] Eso de la madre patria es una mentira, porque [España] es una puta madrastra que maltrata a los que supuestamente son sus hijos”

1º Usted no tiene ni puñetera idea de la historia de España y de Cataluña, pero ni puta idea para estar hablando de colonialismo en la península ibérica. Si no fu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.