directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els nous consellers del govern balear prenen possessió del seu càrrec

Després de l'expulsió d'UM de les institucions · Antich descarta convocar eleccions anticipades

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els nous consellers del govern balear han pres aquest dilluns possessió del seu càrrec després de la reestructuració que ha dut a terme l'executiu d'Antich amb l'expulsió d'UM de les institucions. La nova consellera de Turisme, Joana Barceló, ha dit que al front d'aquesta cartera lluitarà per l'eficiència i la transparència d'aquest sector. El nou conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha explicat que la seva prioritat és desenvolupar una política més sostenible. Pere Aguiló assumeix la conselleria de treball i formació i ha explicat que lluitarà per fer front a l'atur des del consens. Antich ha dit que descarta una qüestió de confiança i aposta per la valentia i la responsabilitat.
antich francesc president balears illes
Comparteix
   

El govern de Francesc Antich ja ha presentat oficialment la seva nova composició. Aquest dilluns han pres possessió del seu càrrec la nova consellera de turisme, Joana Barceló, qui deixa la conselleria de treball i formació. Aquesta cartera serà dirigida a partir d'ara per Pere Aguiló; i Gabriel Vicens, fins ara conseller de mobilitat, assumirà a més, la conselleria de medi ambient, i per tant, es converteix en conseller de Medi Ambient i Mobilitat.

Els consellers, alguns nous com Pere Aguiló, han jurat el càrrec en la seu del govern balear, en el Consolat de Mar, i han explicat quins són els seus objectius amb vista a la nova etapa que afronten. Cal recordar que l'executiu d'Antich ha reestructurat el seu govern després que el passat divendres expulsés a un dels seus socis de govern, UM, ja que alguns alts càrrecs d'aquesta formació política havien estat detinguts en l'Operació Voltor. La decisió d'Antich es va forjar ja que aquest cas de corrupció s'hauria pogut succeir en aquesta present legislatura.

La nova consellera de Turisme, Joana Barceló, ha destacat que arriba a aquesta nova cartera amb moltes ganes de fer feina i amb l'objectiu d'arribar a acords en matèria turística amb el PP. Ha informat, a més, que la seva intenció és reestructurar aquesta conselleria per tal de garantir la transparència i l'eficiència en aquest departament. Barceló aposta, a més, per reduir el sector públic, però mantenir alhora la gestió eficient.

Per la seva banda, el nou conseller de treball i formació, Pere Aguiló, arriba a aquest càrrec en substitució de Joana Barceló, i ha explicat que una de les prioritats més importants que té en ment és el problema de l'atur. Aguiló ha dit que vol emprendre un treball que neixi del consens amb les organitzacions sindicals i empresarials per afrontar el problema de l'atur des de la base.

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, no és nou al capdavant d'una conselleria, sinó que assumeix una nova cartera, la de medi ambient, i ha explicat que confia plenament en la feina que va desenvolupar l'anterior conseller de medi ambient, Miquel Àngel Grimalt. A més, ha comentat, que intentarà treure endavant un projecte medioambiental més sostenible, ja que la natura és un dels principals pilars de les Illes Balears.

Antich descarta 'qualsevol tipus de qüestió de confiança' i eleccions anticipades
El president del renovat executiu, Francesc Antich, ha fet un parlament al finalitzar la presa de possessió dels nous càrrecs i ha explicat que aquest nou govern en minoria haurà de fer un 'sobreesforç' d'escoltar a tothom. Així mateix ha dit que descarta 'qualsevol tipus de qüestió de confiança' i refusa també d'avançar eleccions, pel fet que generarien més 'desconfiança' en el sector i entre els ciutadans. Antich, ha dit, que actualment no hi ha cap majoria estable que pugui 'garantir més' que l'actual executiu. Així mateix ha informat que si algú té una 'alternativa majoritària', té a l'abast els instruments; i ha recalcat que si no és així, el millor és que 'controlin, s'impliquin i deixin fer feina'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.