directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Junqueras insta CDC a parlar clar

El president d’ERC demana que el congrés de Convergència no estigui marcat per metàfores i eufemismes

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Algú ha de parlar clar. I sembla que no és CDC, sinó el president d’ERC, Oriol Junqueras, que ha instat els convergents a parlar clar i deixar de banda metàfores i eufemismes. “Per evitar errors i malentesos estaria bé que comencessin a dir les coses pel seu nom”, ha afirmat Junqueras, que s’ha referit directament a conceptes com el de “plena sobirania”. En un congrés que estarà clarament marcat per un gir sobiranista i el debat de l’Estat propi, el president d’ERC ha demanat a CDC que acompanyi els seus objectius d’un “full de ruta”. Això no obstant, també ha animat els militats a “fer tot el possible perquè el seu partit avanci cap a la direcció de la independència”.
Malgrat que Junqueras veu amb bons ulls el debat intern a CDC pel que fa temes de país, també ha criticat alguns aspectes del seu Govern. ERC espera que el congrés els porti a adoptar “decisions clares” sobre el dret a decidir dels ciutadans, la construcció d’un estat propi o la independència fiscal. Però s’ha mostrat clarament contrària a la política de “pactar-ho tot amb el PP”, atès que és una contradicció que “gesticuli” en l’àmbit del sobiranisme i el concert econòmic i després pacti amb els populars.

Sobre els acords del Govern amb els populars, Junqueras s'ha referit especialment al recent pacte sobre la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “Podríem entendre decisions de caràcter tècnic però l'acord de la CCMA és per a 6 anys i, per tant, no és un acord ni a curt termini ni estratègic”, ha puntualitzat tot denunciant que s'ha atorgat la vicepresidència a un partit que “no vol que el país tingui futur”.

Finalment, ERC ha estès la mà al partit del Govern en cas que realment treballi per a aconseguir la independència fiscal. “El país necessita que el seu govern prengui decisions, que el partit que dóna suport al Govern lideri el Govern i estem disposats a ajudar si aquest és el seu veritable objectiu”, s'ha ofert Junqueras, a més d'afegir que també cal que l'executiu català es deixi ajudar. Ha animat als delegats de CDC a fer tot el possible perquè el partit avanci cap a la independència i convoqui una consulta sobre el concert econòmic. “Si és per això, ERC els ajudarà i tots junts tenim més possibilitats de sortir-nos-en”, ha conclòs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
mario fletxa barna
25 de març de 2012, 11.19 h

#14 De quin país vens que ni cara ni nom tens? Per formar part del nostre cal tenir agalles i valentia i d'això no en tenen tots aquells covards que s'amaguen darrera les mentides i la demagògia, que volen formar part dels majoritaris perquè en són més ( no miloors) i tenen més escut per amagar-se
AU! AU! AU! que diem els catalans quan volem que ens entenguin els gossos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
PereelDigne fletxa Granollers
25 de març de 2012, 01.15 h

ERC està fent una molt bona tasca aclarint el panorama indepedentista català. Gràcies a aquest reconeixement les enquestes li doneN ara 15 diputats i la nova direcció del partit fa només 4 mesos que hi és. ENDAVANT AMB LA NOVA ERC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
moregons fletxa Tarragona
24 de març de 2012, 21.59 h

Unaltre botifler aquest Jonqueras ara resulta que la mare del ous va a ser va 20 anys E.R.C. pel concert de flauta. Millor que parleses de tonynes com vees al parlament de Europa, fes lo mateix aqui, i sinó plega traidor. Anem per la Independencia totile que no u veus?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
24 de març de 2012, 17.26 h

#9 Les CUP varen voler anar a l' oposició a Girona perquè no sabien... no podien... Primer han d'aprendre que a vegades no és el mateix voler que poder en política, s'ha d'estar al govern i fer-ho el millor possible, sobretot s'ha d'estimar el país per davant de tot i fer costat si cal, per tirar endavant projectes que semblen utòpics, però es així companys que es fa camí i sobretot sense xantatges, manca de respecte i dient tonteries que no porten enlloc, en tot cas a la divisió que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12 Muntanya Alta
24 de març de 2012, 16.04 h

#7 això no t¡ho creus ni tu per borratxo que estiguis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11 Muntanya Alta
24 de març de 2012, 16.02 h

Oriol, jo demanaria a CDC que et deixes liderar el congrés, doncs fins avui ERC heu estat uns model de coherència, sobretot mirant cap a un cantó, els pocs votants que encara els teniu enganyats dient independència, i mirant cap el Psoe, que us pagava bé, dir que la independència era a segon lloc.
Només vull que la història us jutgi com a traïdors a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
24 de març de 2012, 13.06 h

#8 Sols? Nosaltres sols o sortim a la PALESTRA per fer el numeret ? El que esteu la majoria, és sense fer cap tipus d'oposició i fent aliançes amb Laporta, el radical-dreta Carretero i el que faci falta . ERC=Ex Republicans de Convergència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Teodor fletxa Barcelona
24 de març de 2012, 12.56 h

#5 Doncs està clar el que s'ha de fer.
si CiU i ERC canvien i ens defensen com a nació, doncs a seguir votant-los.
Que no canvien perquè no poden o no en saben... doncs a votar un altre.
Penseu que les CUP venen per quedar-s'hi gràcies a l'autopista que els deixen els altres dos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
24 de març de 2012, 10.40 h

Estem sols companys, només nosaltres podem guanyar i fer guanyar els partits independentisteds que per cert no són Déus, són homes i es podem equivocar, només faltaria! Si ho teniu clar endavant sense maltractaments i sense violència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JoanMartí fletxa Abrera
24 de març de 2012, 10.02 h

Hem de tenir paciencia, sense una majoria no serem lliures, esta be que ERC posi en contradiccio a Ciu, igual que va fer amb el Psc, molts es queixaven que ERC va pactar amb el Psc i fer president al Montilla pero els pocs que van gosar dir que ERC va fer mes en 7 anys (no tenin majoria) per catalunya que Ciu en 23 ho van endevinar plenament i sino mireu els fets, esta escrit.. Ara nomes ens queda que Ciu es transformi en independentista o que la gent voti majoritariament a ERC


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.