directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao reclama a Mas que actuï al Parlament amb la mà estesa que ofereix a Zapatero

Rebat així el pacte d'Estat que CiU ha proposat al govern espanyol per tal de sortir de la crisi econòmica

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat aquest dilluns al líder de CiU, Artur Mas, que actuï al Parlament amb la mateixa mà estesa que ha ofert al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per sortir de la crisi i per abordar lleis com la de vegueries, del cinema o la de consultes. Així ho ha dit en resposta al Pacte d'Estat que ha proposat Mas al cap de l'executiu espanyol mitjançant iniciatives com l'elaboració conjunta d'un full de ruta. En aquest sentit, el portaveu republicà al Congrés ha oferit igualment la mà estesa a Zapatero per un gran acord d'Estat que articuli les reformes necessàries per sortir de la crisi, però ha advertit que aquest pacte no pot fer-se sense les forces polítiques i les comunitats autònomes, a més dels agents socials i econòmics.
ridao versus pacte estat ciu
Comparteix
   

'Estem disposats a arribar fins on calgui. Pot ser un suport parlamentari a base de negociar, i, si de la negociació surt alguna cosa interessant, un pla, aprovar un full de ruta que doni una confiança interior i exterior', ha manifestat Mas en declaracions a RNE1. En aquest sentit, el líder de CiU ha considerat que, sota el teló de les dificultats econòmiques actuals, 'ara no és el moment de l'agressivitat parlamentària, sinó de fer pinya amb un gran pacte d'Estat'. Aquestes declaracions han portat el portaveu republicà al Congrés, Joan Ridao, a reclamar-li la mateixa actitud de mà estesa al Parlament i amb el Govern, especialment pel que fa la llei de vegueries, la del cinema i la de consultes.

En aquest sentit, i davant l'ofensiva del PP contra la llei de consultes i la de vegueries –que ja han anunciat que de denunciaran davant el Consell de Garanties Estatutàries-, Ridao ha reclamat a CiU que 'tanqui files' amb el Govern, en tractar-se d'aspiracions transversals del catalanisme polític. En ambdós casos, ha considerat que CiU utilitza com a excusa -que 'no cola'- la crisi quan en realitat vol 'torpedinar' les iniciatives legislatives del Govern, fins i tot per 'gelosia' i per 'no molestar' Madrid.

Igualment, en el cas de la Llei del cinema, ha demanat a CiU que 'estigui a favor del català i no al costat del PP', com ha recordat que va fer ERC quan governava CiU i va fer un intent de fixar quotes lingüístiques al cinema. Per Ridao, a CiU li fa nosa la llei de consultes, la de vegueries i la del cinema davant eventuals col·laboracions amb el govern espanyol, bé sigui del PSOE o del PP.

Zapatero va tard
El portaveu d'ERC al Congrés ha lamentat que el PSOE no hagi respost als oferiments de mà estesa per impulsar un pacte d'Estat per fer front a la crisi: 'Zapatero ha demostrat una gran habilitat com a cocodril polític per tenir una boca enorme, molt oberta per fer grans proclames i discursos, però unes orelles molt petites per escoltar'.

És més, ha lamentat que les propostes en matèria econòmica de Zapatero són excessivament genèriques i 'ambigües', cosa 'grotesca' a aquestes alçades, després de mesos de crisi i adversitats econòmiques. Per Ridao, Zapatero no pot abordar reformes estructurals com la laboral ignorant els partits i les comunitats autònomes i limitant-se al diàleg social, entre altres coses perquè necessitarà majoria al Congrés. Ha fixat com a 'línia vermella' per a ERC que no s'abarateixi l'acomiadament.

Costos pel tripartit

A més, també ha lamentat que si bé el govern espanyol és qui té la 'principal responsabilitat' de les polítiques econòmiques per sortir de la crisi, el govern més pròxim, és a dir el català, també rebrà la 'bufetada' de l'impacte de la crisi. 'El primer que para la galta és el primer que rep la bufetada, i el primer que ha de parar la galta és sempre el Govern', ha manifestat.

'Tothom sap que els costos en una situació com a aquesta poden anar en primera instància als que tenen més responsabilitats, que son els partits del Govern', ha admès, tot i que ha afegit que la responsabilitat del Govern no és 'pensar només en eleccions i costos' electorals, sinó fer els possibles per articular la sortida de la crisi.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de febrer de 2010, 19.07 h

-amb la mà allargada. No 'estesa'.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
9 de febrer de 2010, 08.18 h

Ciu té ansies de poder i els regionalistes de segona es vendran a qualsevol per tal de remenar les cireres i untar-se´n els dits tal com han fet sempre.Colla d´hipòcrites venuts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de febrer de 2010, 23.52 h

"Mare de Déu mitjancera,

feu que tots els catalans,

tant polítics com votants,

tinguem molta més trempera.



I que a les properes eleccions

el Pesoe i el Pepé

perdin tots els seus escons

o quasi tots, pel nostre bé.



A Madrid, els aeroports.

I els papers, a Salamanca.

I si aquí no ens fotem forts

no tindrem ni la Petanca.



A Madrid, els cinturons

i autopistes gratuïtes.

Aquí paga per c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.