directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'activista Ariadna Jové assegura que tornarà a Ramallah

Després de sortir de la presó militar israeliana

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'activista tarragonina Ariadna Jové ha estat alliberada de la presó militar israeliana aquest dilluns a les sis (hora catalana), després que aquest matí el Tribunal Suprem d'Israel decretés que la seva detenció havia estat irregular. La jove ha explicat que està 'animada' per tot el suport que està rebent per part del govern de l'Estat espanyol i dels mitjans de comunicació. Per a Jové, el seu alliberament és una 'petita victòria' per als activistes propalestins. Tot i que els jutges han decretat que l'activista no pot tornar a Ramallah, als territoris ocupats, Jové ha avançat que la seva intenció és anar-hi i que el seu advocat recorrerà la sentència.
ariadna jové
Comparteix
   

La catalana Ariadna Jové i l'australiana Bridgette Chappell han estat alliberades aquest dilluns a la tarda, després d'haver estat arrestades per l'exèrcit israelià des del passat diumenge a la matinada. Les dues activistes, membres del Moviment de Solidaritat Internacional, estaven recloses a la presó de Gi'von i han pogut marxar després de pagar una fiança de 587 euros. Inicialment les forces israelianes les van portar a la presó militar d'Ofer, però després les van traslladar, emmanillades de peus i mans i dins d'uns vehicles militars, a Gi'von.

Segons la resolució judicial, les dues activistes s'han de quedar a Israel i no poden tornar a Cisjordània, com a mínim, fins que acabi el judici. La voluntat de Jové és acabar tornant a Ramallah en un futur proper, ja que considera que l'arrest va ser totalment il·legal. 'La nostra intenció és seguir la feina que vam deixar a mitges fa dos dies quan ens van segrestar de casa', ha assegurat Jové. Els advocats de les activistes recorreran la decisió del Tribunal Suprem i intentaran que el procés sigui declarat il·legal. Tenen cinc dies per fer-ho.

Per Jové, el fet que la justícia israeliana no hagi ordenat la seva deportació és una 'petita victòria' tant per a les dues activistes com 'per intentar prevenir que en un futur l'exèrcit faci més intervencions a Ramallah', ha dit la jove tarragonina. Minuts després de sortir de la presó, Jové ha declarat a l'ACN que estava animada. 'Estic molt bé i el suport dels mitjans de comunicació m'està donant molta força', ha dit.

'Ens van apuntar amb fusells M-16'

La detenció es va produir la matinada de diumenge. Segons ha explicat Jové, una vintena de soldats van envair l'apartament del Moviment de Solidaritat Internacional i van apuntar les activistes amb fusells M-16. A més, van regirar-ho tot i es van endur els ordinadors i la documentació de l'organització.

Jové ha de tornar a la presó aquest dimarts perquè el servei d'intel·ligència israelià li retorni els efectes personals que li ha confiscat. Confia recuperar les càmeres de fotografiar i les targetes de memòria, però ja li han avançat que no li retornaran la documentació i els llibres d'àrab, alguns d'ells de literatura. Per quedar-se amb aquestes coses, la policia israeliana al·lega 'motius de seguretat'.

'Hem patit més nosaltres que ella'

'Hem patit més nosaltres que ella', assegurava a l'ACN Gaietà Jové, el pare de l'activista tarragonina, en saber que la seva filla acabava de quedar alliberada. 'Papa, ja sóc a la porta', li ha comentat l'Ariadna, quan pare i filla han pogut contactar. Després d'un dia molt intens i de fer diverses trucades -com ara al diputat Joan Tardà- per esclarir la situació de la seva filla veient que passaven les hores i creixia la preocupació, el pare de l'Ariadna ja està molt més tranquil a casa seva a Tarragona, atenent un telèfon mòbil que no para de sonar.

Ara la família resta pendent del retorn de la noia, que confien que sigui en cinc dies, segons els ha informat l'ambaixada. 'Com que no té visat, segurament no li renovaran i l'extraditaran', ha declarat el pare. Gaietà Jové diu que, malgrat la detenció, la seva filla continua amb les mateixes ganes de seguir lluitant, tot i que a ell li agradaria que portés una vida més 'tranquil·la'. 'Com a pares, ens agradaria que afluixés una mica, però no li direm que deixi de fer el que fa, perquè hi creu i ella és feliç, per això té el nostre suport', ha conclòs Gaietà Jové.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
moragues87 fletxa maresme
9 de febrer de 2010, 16.29 h

Q torni cap allà, pero a veure si aquest cop l'agafen activistes arabs i s'acabarà la tonteria. Es impresionant, aquesta gent es pensa que poden anar a riure de les lleis d'altres països quan els hi dona la gana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sobieski fletxa Barcelona
9 de febrer de 2010, 13.03 h

Tot el suport a Israel per tractar amb tanta paciència i benevolència aquesta mena de turistes d'ultraesquerra bleda que serveixen ximplement als teócrates musulmans de Hamas i Iràn


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.