directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rosa Díez: 'La independència s'hauria de votar a tot Espanya'

Creu que amb la Llei del Cinema el Govern 'actua contra el lliure mercat i contra la llibertat individual dels ciutadans'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'UPyD, Rosa Díez, és el personatge polític més ben valorat pels ciutadans de l'Estat (segons l'enquesta del CIS de gener del 2010) i una de les veus més crítiques amb uns 'nacionalismes' que només identifica a Catalunya, Galícia i Euskadi. En una entrevista a l'ACN, Díez afirma que amb la nova Llei del cinema el Govern 'actua contra el lliure mercat i contra la llibertat individual dels ciutadans'. 'A Catalunya et sancionen per exercir el teu dret a la llibertat', conclou. Díez, a més, sosté que la descentralització a l'Estat espanyol ha arribat als seus límits i creu que 'la independència s'hauria de votar a tot Espanya'.
rosa díez upyd
Comparteix
   

Díez afirma que la Llei del cinema és un exemple clar 'd'intervencionisme' per part de l'Administració catalana, que ataca la 'llibertat de mercat' i les 'llibertats individuals' dels ciutadans. Es tracta, diu, d'una política 'sectària' organitzada per un Govern a qui 'el que menys li importa és la competitivitat i la llibertat' i que en realitat només vol 'que quedi clar qui mana'.

Segons Díez, si a Catalunya no s'exhibeixen pel·lícules doblades al català no és perquè no hi hagi oferta, sinó perquè 'els catalans no opten per anar a les sales que ofereixen cinema en català'. L'exemple més clar d'aquest fet, diu, és que no hi ha hagut manifestacions de ciutadans que troben a faltar que hi hagi cinema doblat al català. 'No hi ha pressió social ni insatisfacció' sobre aquest tema, sosté, sinó 'una classe política que dedica la major part del temps a generar problemes que els catalans no tenien abans'.

Díez afirma que les sancions que consten a la Llei del cinema i les que reben les empreses que es neguen a retolar en català són 'injustes' i 'contraproduents'. 'El gran error d'aquest debat de la política lingüística', diu, 'és que encara hi ha qui sosté que cal defensar les llengües,' però 'les llengües no tenen cap dret, sinó que són els ciutadans els que tenen dret a triar la llengua en què, per exemple, escolaritzen els seus fills'.

Catalanoparlants 'acomplexats'

Díez també afirma que la determinació d'alguns catalanoparlants de no canviar de llengua quan es dirigeixen a administracions o persones castellanoparlants denota una 'actitud acomplexada'. 'Si algú creu que per defensar una llengua ha de negar-se a parlar una altra, significa que té molt poca confiança en la fortalesa del seu idioma i en la seva capacitat de ser competitiva', sosté.

'El TC no pot actuar lliurement'


Pel que fa a l'Estatut, Díez afirma que els polítics catalans han optat per una estratègia de 'fets consumats' i 'han anat desenvolupant l'Estatut alhora que fan tot el que poden per paralitzar la resolució del TC'.

'Molta gent pensa que el Constitucional ja no podrà actuar lliurement perquè hauria de desmuntar moltes coses que el govern català ha anat muntant abans que hi hagi sentència', afirma, i 'com que no hi ha una justícia independent', 'és més que evident que la política està endarrerint la sentència del TC i que això està pervertint la pròpia democràcia'.

Segons Díez, en aquest tema, el president de la Generalitat, José Montilla, ha actuat 'just al contrari de com ho hauria d'haver fet un president democràtic', que és 'defensant les institucions democràtiques abans que la seva posició política i ideològica'.

'Les pressions del president Montilla al TC són un dels apartats més vergonyosos i determinants d'una classe política que creu que les institucions han d'estar al servei dels seus postulats polítics, i no dels ciutadans', diu.

'La independència s'hauria de votar a tot Espanya'

Díez també atribueix l'augment del debat sobre l'independentisme al fet que la descentralització ha arribat als seus límits. 'El desenvolupament autonòmic de l'Estat ha estat tant ampli que gairebé no queda res més que l'independentisme per tenir més capacitats i competències'.

En tot cas, mante que el fet que hi hagi gent que vulgui una Catalunya independent 'no li genera cap problema', però destaca que aquestes opcions 'han d'acceptar que es voti a tot Espanya', perquè 'afecta a tots els espanyols'.

Cap contacte amb Rivera


La portaveu d'UPyD sosté que la seva formació es presentarà a les eleccions a Catalunya en solitari i que no manté 'cap contacte' amb el president de Ciutadans, Albert Rivera. 'No tinc cap intenció d'anar amb coalició amb ningú', apunta tot recordant que el seu objectiu a les eleccions de novembre és 'entrar al Parlament'.

Díez apunta a més que no té cap problema per formar equip a Catalunya, després que el passat gener bona part dels seus quadres catalans abandonessin la formació. Si haguéssim de fer cas a les informacions cada cop que algú diu que abandona el partit, diu, 'arribaríem a la conclusió que som 100.000, perquè n'hi ha que han marxat 100 vegades'.

La Llei de vegueries és una 'frivolitat'

Díez considera que l'aprovació per part del Govern de la nova distribució territorial en vegueries és 'una frivolitat'. 'Em sembla que en una situació en què el problema que tenen els catalans és aquesta immensa crisi econòmica, el fet que el Govern de Catalunya es dediqui a crear noves institucions en comptes de fer que les que hi ha funcionin bé, és una tremenda irresponsabilitat'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Joan Morenilla fletxa L´Hospitalet
10 de febrer de 2010, 19.42 h

Proposo,també,que les desicions que s´hagui de fer en la meva comunitat de veins,també es voti a tota Espanya....ah ah ah ah ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
10 de febrer de 2010, 13.14 h

Aquesta dona s'ha de preocupar de la seva terra, no te cap dret en preocupar-se de la nostra (ni volem que ho faci). El que li passa és que no la van voler al PSEuskadi, i no li van donar cap poder polític, ese va enfadar.. i zas... crea un partit nou ( i com que la creat ella dons ja mana). Ostres.. quina manera més triste de sentir-se satifeta eh!



Que s'en vagi a fer punyetes i ens deixi en pau, també és una feixista!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
10 de febrer de 2010, 13.11 h

GILIPOLLA!!!.Vesten a la mer..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de febrer de 2010, 10.35 h

Aquesta tifa pudenta en forma de dona, no és una d'aquelles que es va escapolir durant aquella batuda policial en aquell club de putes (Riviera, potser ???) de la costa sud barcelonina i que ara és precintat ????. El més vergonyós és el fet de que temps enrera, a l'Atenu de Barcelona, li van deixar, no sé si pagant o sense pagar, m'és igual, les instal·lacions per a fer-hi un míting. D'això, d'aquest fet, cap diari, ni tant sols aquest que en va parlar una sola vegada, que sàpiga jo, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Salvador fletxa Barcelona
10 de febrer de 2010, 09.21 h

Fixeu-vos en la última frase, utilitza el mateix argument que CiU per carregar contra les vegueries: que amb la crisi que hi ha canviar l'organització territorial és una "frivolitat". Els de CiU ja tenen un aliat més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
anna fletxa Vilassar de Mar
10 de febrer de 2010, 09.18 h

Sra. Diez, jo soc catalana i no amb surt dels ovaris parlar una llengua imposada, el castellá , i molt menys aguantar que gent venguda de fora es fiquin amb la meva terra, amb la meva vida , amb la nostra de fer i de ser , hi ha una dita que diu " de fora vingueren que de casa et treguren " , dons no pateixi , de casa meva ( al meu Pais ) no amb treurá ni déu ... a casa meva ( Catalunya ) no amb manará ningú ni en dirá com he de tenir-la, gestionar-la , netejar-la i mantenir-la, a casa m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
anna fletxa Vilassar de Mar
10 de febrer de 2010, 09.03 h

¿que li pasa a aquesta dona ? ¿ que es posa directament en vena cada matí ? ha perdut al poc seny que tenía si es que n'ha tingut mai...¿demanar als espanyolets si volen l'Independencia ? de hon ? de la seva estimada espanya ? o es refereix a Catalunya ? Sra. Diez , i li dic senyora per respecta als lectors no ho faix per vostè que no amb mareix res més que un trist badall , aburreix amb les seves tonteries inclùs a les vaques ...als catalans no tenen que demanar res a la seva espanya tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pep fletxa Reus
9 de febrer de 2010, 18.07 h

Jo li demanaria que també posés a plebiscit el seu sou i que el poble decidís què ha de cobrar com a congressista. Si una politicastra com ella n'ha de cobrar cap!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Rafel de Rubí fletxa Rubí (Països Catalans)
9 de febrer de 2010, 17.40 h

Aquesta tia, és boja o idiota. Dir aquestes bajanades és mol difícil que ho digui una persona normal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
9 de febrer de 2010, 17.08 h

A Espanya s'ha de votar la independència de Catalunya?



Des de quant els colonitzadors voten si volen, o no, la independència del poble que han colonitzat?



Cada cop els entenc menys a aquests espanyols!



Cada està mes clar qui em de votar!

Qui ens digui que declararà l'Estat Català!



Visca la llibertat!

Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.