directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Pujol pren el repte de conduir Catalunya cap a l’estat propi

Convergència ha fet un pas endavant en incorporar l’objectiu de l’estat propi per Catalunya a la ponència política en el 16è Congres de CDC. Caldrà veure l’encaix d’Unió en el procés.

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Oriol Pujol ha assegurat que ”la transició nacional és irreversible” i que vol fer realitat “el desplegament de Catalunya com a nació amb estat propi”. Abans de començar el congrés, l'ara secretari general de Convergència, ja va afirmar que : 'No és un posicionament tàctic sinó un compromís que la gent de CDC venim encarant i continuarem encarant amb determinació'. A més, CDC ha marcat les línies vermelles del pacte fiscal que han quedat reflectides en la ponència, i deixa clar que  és irrenunciable recaptar tots els impostos, sortir de la LOFCA i una quota justa de retorn. Amb el posicionament clar de CDC per l’estat propi la candidatura de Vila D’Abadal per liderar Unió pren embranzida.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Sense notícies de Duran
 
Unió democràtica estava més pendent del viatge de Duran al Marroc que del congrés de CDC, en el twiter de la seva web, mentre el congrés de CDC aprovava l’esmena crucial, Duran defensa a Rabat impulsar la UpM i les relacions bilaterals entre Espanya i el Marroc. No se sap com s’hauran pres els consellers Ortega i Pelegrí d’Unió democràtica,  i membres de la candidatura de Duran per a tornar a dirigir el partit,  les declaracions en el congrés de Francesc Homs, que és portaveu del Govern,  en les que s'ha mostrat convençut que "molt aviat hi haurà un portaveu que podrà parlar en nom d'un govern d'un estat propi".
 
Han calgut 16 congressos però per fi CDC camina cap a l’estat propi
 
Han hagut de passar 16 congressos per tal que Convergència fes un pas decisiu, i  sense retorn cap a l’estat propi, en pactar una ponència política que incorpora per primer cop en la història de CDC el concepte de l'Estat propi. La tasca de Jordi Pujol en les seves declaracions en els últims temps han servit per aplanar un camí que es preveia complicat. Finalment però CDC ha fet el pas. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confiat que la Catalunya del futur serà "plena i podrà regir els seus destins d'una manera pròpia".Oriol Pujol en el seu torn ha augurat que l'objectiu de l'estat propi que s’ha marcat el partit en aquest congrés serà una realitat i ha dit: "Podrem fer realitat allò que s'acaba d'aprovar, anar desplegant la idea que Catalunya és nació i estat propi".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Lídia fletxa Arbeca
3 d'abril de 2012, 19.08 h

La mentida podrida es haver posat el Montilla de President ! Això si que és enganyar durant tant temps amb un president de Catalunya Espanyol així ha quedat de pobra Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
27 de març de 2012, 15.02 h

Per què parla d'estat propi i no d'independència, i en canvi si fa servir la paraula sobirania? entenc que estat propi i independència van units de la mà, i que per altre costat, estat propi i sobirania no tenen a veure en aquest context...és a dir, si tenim estat propi serem independents, però si apostem per la sobirania, tal i com està diu el Sr. Ferrusola, continuarem de la mà d'Espanya..... sóc jo o estan utilitzant un joc de paraules per dir que volen la soberania (manar a Catalun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
atlasac fletxa Vila-real
27 de març de 2012, 10.10 h

MENTIDA PODRIDA ! ! ! ! PROU ! ! ! ! ! DE MENTIDES PODRIDES ! ! ! ! NOOOOOO NOOOOO ENS EN DIGUEN MES A NO SER QUE SIGUI AMB UNA ADVERTENCIA------SON PARAULES DIRIDIDES PER A BOBOS O ATRASSATS MENTALS ! ! ! ! perque quan siguin VERITAT ens diran AVUI A LES TANTES HORES A LA GENERALITAT DECLARAREM LA INDEPENDENCIA ......SON ELS SUFICIENTS QUE HO DIUEN, TOTS! TOTS! ! MENTIDERS? UNES HORES MES D´ESCLAVITUT JA ES MASSA ! ! ! ! ----que VOLEN que ens ENVIEN UNS QUANTS MES DE TIRANS INVASORS i GUANY... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Narcs fletxa Barcelona
26 de març de 2012, 12.31 h

Paraules i més paraules a veure com es tradueix aizxò en fets ja que sinò simplement serà pur marketing i del barat i els catalans de pro ja no ens venem tan fàcilment, volem fets, rutes, accions i resultats!

Simulador Politico-Militar i Econòmic de franc i per internet uneix-te a les forces catalanes!, enllaç:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
xarlicat fletxa Barcelona
26 de març de 2012, 12.29 h

El que no diuen els de CiU és de quin estat pròpi parlen, del català o de l'espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
joan fletxa Sabadell
26 de març de 2012, 11.55 h

#29 Perdona, però de convergent jo res, i no em fa pas gràcia que pactin amb el PP. Però el discurs d'erc amb 21 diputats era un, ara amb els que teniu és més radical. Clar que si. Quan veu tocar cuixa ho veu veure tot d'un altre color.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
26 de març de 2012, 11.47 h

Com sempre CiU si però no, la última bajanada del flamant filla de papà Oriol Pujol es dir que Catalunya pot ser la Massachusets d'Europa, ja ha consultat en els anglesos, alemanys, francesos, espanyols etc., quin estat nord-americà volen ser?.

No sap el sr. Oriol que hi ha una diferencia molt gran entre l'Europa de les nacions i l'Europa de les regions i que pocs estan disposats a disgregar-se en regions.

Catalunya serà un estat independent o no serà, altra cosa sr. Oriol Pujol es fer ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Carles fletxa Cardona
26 de març de 2012, 11.24 h

#26 Joan et recordo quer ERC tenia 21 diputats i CIU en té 62. T'asseguro que si ERC hagués tingut 62 diputats no hi hauria hagut pluja fina i hores d'ara ja seríem independents. També et recordo que ERC pacatant amb el PSC traïa Catalunya i ara CIU pactant amb el PP (podent triar altres socis) és responsable i patriota. Si us plau no justifiquis les ambigüitats de CIU amb ERC que ja no cola, preocupa't dels que els teus siguin valents d'una vegada que ens anirà a tots molt bé. Una alt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
26 de març de 2012, 10.42 h

Cuba,Corea,Cataluña.Fidel se lo dejó a Raul. Kim Jong-il se lo dejó a Kim Jong-un, y Jordi Pujol al menos listo de sus hijos, Oriol que precisamente por eso se ha dedicado a la política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
26 de març de 2012, 10.14 h

No sabia jo que regalant el país al PP s'avança cap a l'estat propi. Sempre s'apren alguna cosa nova.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.