directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas ordena no demanar dimissions d'entrada durant la comissió d'investigació d'Horta

Adverteix que la federació no renuncia a reclamar abandonaments de càrrec si es comprova que 'no es va dir tota la veritat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts que ha donat la instrucció de no demanar dimissions d'entrada durant la comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat juliol que es va cobrar la vida de cinc bombers. Mas ha opinat que la comissió ha de servir per conèixer la veritat, però ha advertit que la federació no renuncia a reclamar dimissions si es comprova que hi va haver descoordinació i que no es va dir tota la veritat. En resposta a una estudiant universitària que ha criticat l'actitud que ha tingut CiU en tota aquest afer, Mas ha replicat que la llavors consellera de Governació Maria Eugència Cuenca va dimitir per l'incendi de Nonasp de 1994. 'És el mateix que està passant ara?', ha preguntat irònic.
mas, incendi horta de sant joan
Comparteix
   

Davant més de 200 estudiants que omplien l'aula de la Universitat Pompeu Fabra, Mas ha hagut de respondre preguntes de tot tipus, però especialment centrades en la crisi i en l'atur juvenil. Però la intervenció més crítica ha estat la d'una estudiant que ha preguntat a Mas si CiU no sent vergonya, perquè 'quan estaven a la Generalitat es va cremar tot l'interior de Catalunya i no se'ls va dir res'. I ara CiU, segons aquesta estudiant, 'està linxant el conseller Saura i Baltasar'.

Mas ha admès aquí que quan hi va haver incendis importants a Catalunya els anys 90, el govern de CiU 'no va fer les coses prou bé'. 'En algun moment d'aquests incendis, segurament els governs de CiU no van reaccionar políticament com segurament hauria calgut d'entrada', ha reconegut.

Però a continuació, Mas ha subratllat també que l'oposició va 'cosir' el Govern de CiU a peticions de dimissió. 'Això també s'ha de recordar', ha remarcat el líder convergent, que ha afegit que ara hi ha alguns, en referència a ICV-EUiA, que diuen que no s'ha d'investigar ni demanar dimissions, però llavors sí ho van fer. Però és que a més, Mas ha assenyalat que la llavors consellera de Governació, Maria Eugènia Cuenca, sí va dimitir. 'És el mateix que el que està passant ara? Perquè aquí no ha plegat ningú', ha resumit.

Així, Mas ha demanat comparar les dues situacions per adonar-se que llavors sí que es van assumir responsabilitats i ara ni tan sols s'admeten els errors. Perquè segons el president de CiU, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sí ha admès en part que es va equivocar en parlar del llamp com a causa, però el conseller d'Interior, Joan Saura, no ha rectificat. En canvi, la conseller Cuenca va dimitir, i això, ha dit, 'és el reconeixement explícit que les coses no es van fer prou bé'.

El líder de CiU també ha volgut respondre a la mateixa estudiant, que ha criticat que CiU estigui perjudicant el cos de Bombers i d'Agents Rurals. En aquest punt, Mas ha remarcat que la federació 'no va contra els agents rurals, sinó contra la precipitació' d'un Govern que surt i dona per bo un informe 'sense cap tipus de contrast i per aturar qualsevol altra interpretació'.

Mas ha lamentat que quan un intenta arribar al fons d'una qüestió 'és molt fàcil dir que s'està anant contra els Bombers', en aquest cas, però s'ha preguntat quina és llavors l'alternativa: 'Callar absolutament i donar per bona una versió que saps que no és veritat?'. De fet, el president de CiU ha explicat que hi ha famílies de bombers morts que estan demanant precisament que CiU vagi al fons de la qüestió per tal de conèixer la veritat, i aquest és l'objectiu de la federació, no tant demanar dimissions.

Aquest és el missatge que ha transmès al seu grup parlamentari, tot i que ha deixat clar que CiU pot reclamar dimissions si al final es posa de manifest que el Govern no va actuar correctament i, com intueix la federació, hi va haver 'descoordinació i no es va dir tota la veritat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de febrer de 2010, 09.38 h

Este ilusionista titirirero, heredero de los largos 23 años, del OASIS CATALÄN, no tiene poder de decisión, para ordenar nada, solo pelotear hoy aqui y mañana alla, Oriol Pujol, otro que tal, quiere quitarle el puesto, se cree el HEREU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
10 de febrer de 2010, 08.31 h

Els regionalistes de segona de ciu cada dia fan més fàstic de tant hipòcrites com arriben a ser.Encara estem esperant que cessin l´alcalde i els regidors de ciu per la candidatura del cementiri nuclear d´Ascó tal com van anunciar,clar que com sempre això només era de cara a la galeria.convergents i iunionistes=mentiders,hipòcrites i venuts!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.